Tuesday, 13 April 2021 14:22

YOTH IRIA - ROTTING CHRIST: Jim Mutilator, από το 1996 στο 2021

Written by 
    YOTH IRIA - ROTTING CHRIST: Jim Mutilator, από το 1996 στο 2021

    Από τους Rotting Christ του 1996 στους Yoth Iria του 2021... Στο Metal Hammer Απριλίου μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το εμβληματικό “Triarchy Of The Lost Lovers”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια και σήμερα αποτελεί το συλλεκτικό CD που συνοδεύει το τεύχος.

    Στην επετειακού χαρακτήρα συνέντευξη που υπάρχει αυτόν τον μήνα στο έντυπο σχετικά με το “Triarchy…”, συνομιλούμε µε τον ηγέτη του σχήματος Σάκη Τόλη, τον drummer του group Θέμη Τόλη, τον κιθαρίστα που πρωτοµπήκε στην µπάντα λίγο πριν την ηχογράφηση του και παρέµεινε µέχρι το 2004, τον Κώστα Βασιλακόπουλο, και φυσικά µε τον άνθρωπο που έγραψε τους στίχους, έπαιζε µπάσο και ήταν ιδρυτικό µέλος της µπάντας, τον Jim Mutilator, ο οποίος σήμερα μαζί με τον The Magus (άλλος ένας μουσικός που έχει συνδέσει το όνομα του με τις πρώτες μέρες των Rotting Christ) έχουν σχηματίσει τους εντυπωσιακούς στο χώρο τους Yoth Iria.

    Για να αντιληφθούμε καλύτερα το σήμερα του Jim Mutilator αλλά και τα λόγια του για το “Triarchy Of The Lost Lovers” στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί, εδώ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο των Yoth Iria που έχει τον τίτλο “As The Flame Withers”.

    Εδώ και το εντυπωσιακό videoclip των Yoth Iria, για το τραγούδι “The Red Crown Turns Black”.

    Θυμίσουμε ότι στο τεύχος Φεβρουαρίου, φιλοξενήσαμε μια μεγάλη συνέντευξη με τους Yoth Iria. Η κουβέντα μας μαζί τους ξεκινούσε ως εξής:
    Το πνεύμα είναι πάντα εδώ αλλά τώρα βρήκε ένα νέο σώμα για να ζήσει ο δαίμονας ως επίγεια ύπαρξη. JIM MUTILATOR και THE MAGUS ενώνουν ξανά δυνάμεις και μας σερβίρουν ένα κολασμένα νόστιμο γεύμα με ανίερα συστατικά. Σκοτεινό metal από τους YOTH IRIA και πολλά υποσχόμενο. Ενώνει τρεις γενιές σκιώδους παρουσίας με έντονη προσωπικότητα. Μία Διαρχία, όχι και τόσο, ξεχασμένων εραστών της μουσικής αναλαμβάνει να μας ρίξει στην Άβυσσο…

    Η σελίδα των Yoth Iria στο Bandcamp.
    Η σελίδα του σχήματος στο Facebook.