Thursday, 22 April 2021 08:45

JON SCHAFFER: Η συμφωνία ενοχής που έκανε με τις Αρχές και οι όροι απελευθέρωσης για την ώρα

Written by 
    JON SCHAFFER: Η συμφωνία ενοχής που έκανε με τις Αρχές και οι όροι απελευθέρωσης για την ώρα

    Εξελίξεις υπάρχουν στην δικαστική υπόθεση του Jon Schaffer αναφορικά με τις εγκληματικές ενέργειες που κατηγορείται, οι οποίες αφορούν την συμμετοχή του στην αιματηρή εισβολή διαδηλωτών στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο.

    Ο Jon Schaffer αφέθηκε ελεύθερος για την ώρα, ως μέρος της συμφωνίας του με τις Αρχές και αφού βρέθηκε στη φυλακή για περίπου 3 μήνες. Για να συμβεί αυτό, ο Αμερικάνος μουσικός δήλωσε ένοχος για δυο, από τις έξι, κατηγορίες που τον βαρύνουν. Συγκεκριμένα, αποδέχτηκε την ενοχή του, περί παρεμπόδισης κυβερνητικής διαδικασίας στο Κογκρέσο και περί καταπάτησης περιορισμένων χώρων στο Καπιτώλιο φέροντας επικίνδυνο όπλο.

    Παράλληλα όπως μετέδωσε το CNN, ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι του κατηγορουμένου συμφωνήσαν σε μια ποινή μεταξύ 3,5 και 4,5 ετών φυλάκισης (αντί για 20 έως 30 χρόνια που προβλέπει ο νόμος).

    Το αποτέλεσμα της τελικής ποινής θα είναι ανάλογο με το πόσο παραγωγική θα είναι η συνεργασία του με τις Αρχές. Πράγμα που σημαίνει πως μεταξύ άλλων, όταν χρειαστεί θα καταθέσει εναντίων άλλων για τις σχετικές εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν μέρος στο Καπιτώλιο.

    Οι όροι της συμφωνίας του με τις Αρχές είναι οι εξής:
    Οφείλει να είναι υπό την επιτήρηση του δικαστηρίου στην Indiana.
    Οφείλει να παραδώσει το διαβατήριο του και οποιοδήποτε ταξιδιωτικά έγγραφα για το εξωτερικό.
    Οφείλει να μείνει μακριά από την Washington D.C. εκτός από αν πρόκειται για δικαστικές ακροάσεις και δικηγορικές συναντήσεις.
    Θα του επιτρέπεται να ταξιδεύει μέσα στις Η.Π.Α. έπειτα από ειδοποίηση στις προδικαστικές υπηρεσίες.
    Δεν θα έχει στην κατοχή του όπλα ή εκρηκτικές συσκευές ακόμα κι αν είναι νόμιμα. Τα όπλα πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι του.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post και του CNN, σημειώνεται ότι βάση για την συμφωνία με τις Αρχές ήταν ότι παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης των Oath Keepers (οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζε πολλά πράγματα για την δράση της οργάνωσης) αλλά και ότι είναι ο πρώτος από τους εναγόμενους που άλλαξε στάση και δέχτηκε να συνεργαστεί κατά την διάρκεια της εκτεταμένης έρευνας στην υπόθεση εσωτερικής τρομοκρατίας που διεξάγεται και η οποία οδήγησε στο να απαγγελθούν κατηγορίες σε περισσότερα από 400 άτομα.

    Εδώ, όλα όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση του.