Tuesday, 01 June 2021 14:44

BATHORY: Για να τιμηθεί η προσφορά τους, εισήχθησαν στο Σουηδικό Music Hall of Fame

Written by 
    BATHORY: Για να τιμηθεί η προσφορά τους, εισήχθησαν στο Σουηδικό Music Hall of Fame

    Το εμβληματικό σχήμα των Bathory, που σημάδεψε τις εξελίξεις τόσο στο black metal όσο και στο viking metal πεδίο, στις 27 Μαΐου για να τιμηθεί η μακροχρόνια προσφορά του σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στη Σουηδική μουσική, εισήχθη στο Swedish Music Hall Of Fame.

    Αυτή η τιμητική διάκριση για τους Bathory έγινε μαζί με άλλους Σουηδούς καλλιτέχνες (Py Bäckman, Björn Skifs, Timbuktu και Lisa Nilsson). Θυμίζουμε ότι ο ηγέτης του σχήματος, ο Quorthon (το όνομα του ήταν Thomas Börje Forsberg), έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, στις 3 Ιουνίου του 2004, σε ηλικία μόλις 38 χρονών

    Επίσης να σημειώσουμε ότι φέτος τον Ιούνιο, ένα από σπουδαιότερα έργα που μας έχουν παραδώσει οι Bathory, το θρυλικό “Twilight of the Gods” album του 1991, συμπληρώνει 30 χρόνια διαδρομής! Με αυτήν την αιτία, τα βλέμματα μας στο τεύχος Ιουνίου του Metal Ηammer θα είναι στραμμένα επάνω του και έχουμε πολλά να συζητήσουμε για αυτόν τον metal ογκόλιθο που ο χρόνος δεν κατάφερε να αφαιρέσει τίποτα από την δύναμη και την αίγλη της viking αισθητικής του.

    Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση και το video του Swedish Music Hall Of Fame.