Tuesday, 07 September 2021 07:12

ΤΗΙS.IS.HAMMER.441: Τεύχος Σεπτεμβρίου μαζί με CD Συλλεκτικό! The Beast is Strong Here!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.441: Τεύχος Σεπτεμβρίου μαζί με CD Συλλεκτικό! The Beast is Strong Here!

    Ξεκίνημα της σεζόν με το αρματωμένο Θηρίο των IRON MAIDEN να βρίσκεται στο εξώφυλλο και το συλλεκτικό CD “Scarlet Evil Witching Black” των NECROMANTIA να συνοδεύει το τεύχος Σεπτεμβρίου! Τεύχος που μεταξύ πολλών άλλων, αποδίδει φόρο τιμής στον τεράστιο JOEY JORDISON. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας! The Beast is Strong Here!



    IRON MAIDEN Από Τους Χάκο Περβανίδη & Κώστα Χρονόπουλο: Έχεις σκεφτεί πόσο τυχερός είσαι; Ανθρωποειδή κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και 8 εκατομμύρια χρόνια. Ο Homo Sapiens εμφανίστηκε πριν από 200.000 χρόνια και η πιθανότητα τού να γεννηθείς και να γίνεις αυτός/η που έγινες, είναι μία στα 300 εκατομμύρια. Παρ’ όλα αυτά, η ζαριά που σε έφερε εδώ ήταν τόσο ευνοϊκή που έτυχε να ζεις την εποχή των IRON MAIDEN. Ποιες ήταν οι πιθανότητες και πόσο ευγνώμων πρέπει να αισθάνεσαι; Ανίκητοι από τις μόδες, ανεπηρέαστοι από τις τάσεις, απόλυτα αναπολογητικοί σε ό,τι πρεσβεύουν, οι Maiden είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό συγκρότημα. Είναι στάση ζωής και το νέο τους, υπ’ αριθμόν 17 album,SENJUTSU”, έρχεται να πιστοποιήσει τα αυτονόητα και να αποδείξει τα αυταπόδεικτα. Στις σελίδες που ακολουθούν, καταγράφουμε όλες τις πτυχές που οδήγησαν στην κυκλοφορία του δίσκου μέσα από λόγια του BRUCE DICKINSON και με αφορμή τη μεταμόρφωση του Eddie σε Σαμουράι, μιλήσαμε με έναν εξειδικευμένο γνώστη για να μας εξηγήσει την ιστορία των πολεμιστών της Ανατολής. Up the Hammers, Up the Irons!



    JOEY JORDISON Από Τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Το σύστημα ανέλιξης του drum kit τίθεται σε λειτουργία. Ο κόσμος από κάτω φτάνει σε οργασμό. “Joey-Joey”. Ο drummer σταματάει για λίγο το κοπάνημα κάθε σπιθαμής της επιφάνειας του kit του και δείχνει το κοινό. Στη συνέχεια καθετοποιείται, περιστρέφεται και ξαναγυρίζει στη θέση του έχοντας εξαπολύσει το πλέον πωρωτικό drum solo του πλανήτη. Ο drummer εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεται, δεν νιώθει. Μόνος σε ένα διεστραμμένο heavy metal luna park, έχει μετατραπεί σε μηχανή. Στο μυαλό και στην ψυχή μας αυτό είναι ο JOEY JORDISON. Παρότι στην πραγματικότητα ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, αλλά τα τελευταία χρόνια βασανισμένος. Πολύ βασανισμένος. Τον αποχαιρετάμε με πόνο αλλά και καμάρι.


    NECROMANTIA “SCARLET EVIL WITCHING BLACK” Από Τον Ανδρέα Ανδρέου: 26 ολόκληρα χρόνια πριν, την εποχή που το black metal έδινε μια φλογερή ανάσα σε ολόκληρο το metal οικοδόμημα, οι NECROMANTIA κυκλοφορούν το επαναστατικό “SCARLET EVIL WITCHING BLACK” και γίνονται ένα από εκείνα τα σχήματα που συγκλονίζουν τον ακραίο ήχο... We summon THE MAGUS να μας αφηγηθεί τη δημιουργία του album, να μας μιλήσει για εκείνη την εποχή, αλλά και τη σκηνή. Μια σκηνή που άλλαξε τον χάρτη της μουσικής μας. Μιας εποχής τόσο κοντινής, αλλά τόσο διαφορετικής για τη δημιουργία μουσικής. Και ενός album που δεν χάνει τη φλόγα του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ένα album που στέκει εκεί ψηλά, με τα καλύτερα και εμβληματικότερα του black metal, το οποίο μνημονεύουν και αμέτρητοι καλλιτέχνες του χώρου όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από τους ίδιους τους οπαδούς.


    METALLICA Από Τον Χάκο Περβανίδη: Στις 12 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πέμπτου studio album των Metallica, αυτού που έχει σαν τίτλο το όνομα του συγκροτήματος και είναι ευρέως γνωστό ως “THE BLACK ALBUM”. Πρόκειται, όχι απλά για το πιο επιτυχημένο album των Metallica, αλλά για ένα από τα πιο σημαντικά και εμπορικά albums στην ιστορία της μουσικής με ανυπολόγιστη σημασία και επιρροή όχι μόνο στους ίδιους τους Metallica ή στο heavy metal, αλλά στην ευρύτερη pop κουλτούρα. Οι μυθικές του πωλήσεις ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το πιο εμπορικό album στην ιστορία της αμερικάνικης δισκογραφίας από την κυκλοφορία του και μετά, έχει βρεθεί στο top 200 του Billboard για περισσότερες από 600 εβδομάδες και μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με αφορμή λοιπόν την ιστορική αυτή επέτειο, ψάξαμε στα αρχεία μας και βρήκαμε δηλώσεις των εμπλεκομένων που εξιστορούν το χρονικό της δημιουργίας τους δίσκου.


    JINJER Από Τον Βασίλη Μάζαρη: Ξεκίνησαν από την Ουκρανία και είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσουν τον κόσμο. Αν δεν είχε υπάρξει η πανδημία, ίσως και να το είχαν κάνει, αλλά από την άλλη, όπως μας λέει η γλυκύτατη (όταν μιλάει στο zoom) και -σχεδόν- τρομακτική (όταν βρίσκεται στη σκηνή) TATIANA SHMAILYUK, ο νέος τους δίσκος, “WALLFLOWERS”, μάλλον δεν θα ήταν γεγονός. Στην κουβέντα μας προστέθηκε λίγο αργότερα και ο μπασίστας των JINJER, EUGENE ABDUKHANOV, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μας μίλησε για την πολιτική, τις αιματοβαμμένες κυβερνήσεις και… το Chernobyl.


    LEPROUS Από Τον Άγγελο Μαλισόβα: Βλέποντας ένα συγκρότημα στη διαχρονία του, συνειδητοποιείς το πόσα πολλά βήματα προόδου έχει πραγματοποιήσει για να φτάσει στο σημείο που το βρίσκουμε αυτήν τη στιγμή. Μόχθος, επιμονή, όραμα, ταυτότητα. Οι LEPROUS είναι μια τέτοια περίπτωση, με το νέο τους album “APHELION” να συνοψίζει τις παραπάνω λέξεις, όπου μέσα από την εικοσαετή τους πλέον πορεία επιβεβαιώνουν πως δεν είναι ένα μουσικό πυροτέχνημα, αλλά μια παγιωμένη δύναμη. Ο λόγος στον EINAR SOLBERG.


    PORTRAIT Aπό Τον Νίκο Τραγάκη: Δεν θα βαρεθούμε να τα γράφουμε για μία από τις ποιοτικότερες heavy metal μπάντες των ‘10s, η οποία αυτήν τη φορά χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει το ηχητικό της στίγμα στο μεταποκαλυπτικό σκηνικό που βιώνουμε, το οποίο στα μάτια του πάντα ανήσυχου CHRISTIAN LINDELL είναι κάπως διαφορετικό. Το αποστομωτικό “AT ONE WITH NONE” φτύνει το μαύρο πυρ των PORTRAIT, και ο αρχηγός τους μάς το ερμηνεύει σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη συνέντευξη.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Iron Maiden, Joey Jordison: In Memory, Metallica, Portrait, Jinjer, Leprous, Between The Buried And Me, Dee Snider, Carcass, Crimson Fire, Paradox

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the The World, Loud From Planet Metal (Dusty Hill, Mike Howe, Eric Wagner), Comic, Heavy Living, Past Tense To Future Tense: Necromantia “Scarlet Evil Witching Black”, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day, Sign of the Hammer: Nevermore

    HORROR: Rivers Of Nihil, Nocturnal, Wolves In The Throne Room, Aborted

    RIVERS OF NIHIL Από Τον Λεωνίδα Αρβανίτη: “THE WORK”. Κανείς δεν βγάζει έτσι τον νέο του δίσκο εάν: α) δεν πρόκειται περί επίσημης συλλογής με τα καλύτερα μίας τουλάχιστον 20ετους διαδρομής, β) δεν θεωρεί ότι το υλικό του είναι τόσο σπουδαίο που πρέπει να κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίσουν. Οι RIVERS OF NIHIL προφανώς ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που θέλουν να ξέρουμε εξαρχής. Ότι για να φτιάξουν τον τέταρτο δίσκο τους, που τους εκτοξεύει πολύ μακριά από ταμπέλες του στυλ «τεχνικό/μοντέρνο/βιομηχανικό/progressive death metal», έριξαν πολλή, πάρα πολλή, δουλειά. Ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης BRODY UTTLEY, μας πήρε στο zoom μόλις τελείωσε η βάρδιά του στην κανονική του, εχμ, δουλειά στο Reading, Pennsylvania, αλλά ακόμα δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από αυτόν τον δίσκο. Δίκαιο.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: JOEY JORDISON / LED ZEPPELIN



    Το τεύχος μαζί με το CD μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.