Monday, 04 October 2021 19:25

ΤΗΙS.IS.HAMMER.442: Τεύχος Οκτωβρίου! Technical Ecstasy!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.442: Τεύχος Οκτωβρίου! Technical Ecstasy!

    100% Technical Ecstasy, Οκτώβρης της καλλιτεχνικής φωτιάς και των ονείρων! Και μας βρίσκει να συζητάμε με τον Gus G, τον κιθαρίστα με την παγκόσμια αναγνώριση, τον Έλληνα μουσικό που αποτελεί μια από τις ισχυρότερες πρεσβείες μας προς τον πλανήτη Γη. Εδώ κουβεντιάζουμε για ένα μουσικό βήμα που πρώτη φορά επιχειρεί και δίπλα του με μεγάλη χαρά στεγάζουμε στις σελίδες μας μια αποκλειστική συνέντευξη με το θρυλικό Θέατρο των Ονείρων. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

    GUS G. Από Τον Κώστα Λύρο: Guitar Hero. Βιρτουόζος. Συνθέτης. Δουλευταράς κιθαρίστας. Ηγέτης των Firewind. Κοσμογυρισμένος που έχει γευτεί την επιτυχία στο ανώτατο επίπεδο. Όλα αυτά ισχύουν όταν μιλάμε για τον GUS G. και αν βάλεις από δίπλα και το «προσγειωμένος χαρακτήρας», έχεις και μια καλή εικόνα για τον άνθρωπο Κώστα. Εδώ κουβεντιάζουμε για το πρώτο του instrumental album, “QUANTUM LEAP”, για το οποίο έλαβε και τα συχγαρίκια από τον δάσκαλο Joe Satriani. Αυτή είναι μια κουβέντα μαζί του που σίγουρα αξίζει να διαβάσεις. Fire is upon us.

    DREAM THEATER Από Τον Δημήτρη Συμελιάδη: Οι DREAM THEATER είναι από τις μπάντες-φαινόμενο που η μέχρι τώρα πορεία τους, τους έχει κατατάξει σε ένα κλειστό club από ονόματα που μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών που κρίνονται με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και που χαρακτηρίζονται από συνέπεια στις -διαρκώς, υψηλής αισθητικής- δουλειές τους. Συνέπεια όχι μόνο χρονική, αλλά και συνθετική. Και μάλιστα, σε σημείο που κάθε νέο τους ηχογράφημα να αποτελεί πρόκληση στους οπαδούς τους, να τους εξιτάρει, να τους διχάζει, να τους κάνει να μιλούν και πάλι για τη μουσική φέρνοντάς την στο προσκήνιο και να αναζωπυρώνει το πάθος τους γι’ αυτήν. Σε λίγες ημέρες κυκλοφορούν το εξαιρετικό νέο studio album τους, “A VIEW FROM THE TOP OF THE WORLD” και ο JORDAN RUDESS καλείται μέσω Zoom να μας μεταφέρει τα νεότερα από το Θέατρο του Ονείρου.

    IRON MAIDEN Από Τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Περνάει σιγά-σιγά ο πρώτος μήνας, αλλά το “SENJUTSU” παραμένει κολλημένο σε πικάπ, κινητά, CD players αυτοκινήτου, διαδικτυακά playlists, ρεπερτόρια λουτρού κλπ.. Περνάει κάθε εβδομάδα και αλλάζει το «αγαπημένο» του album. Οι κουβέντες συνεχίζονται, οι αναρτήσεις πολλαπλασιάζονται. Όχι, δεν αγάπησαν όλοι το δέκατο έβδομο album των IRON MAIDEN, και αυτό είναι φυσικό καθώς μιλάμε για μια μπάντα μεγάλων ανθρώπων με σκαλώματα, συνήθειες και αδυναμίες. Όσοι όμως το αγάπησαν -εικάζω ότι είναι οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτές τις γραμμές- το αγάπησαν γι’ αυτό που είναι. Δεν θα μπορούσαν να το αγαπήσουν για κάτι άλλο, καθώς δεν υπήρχε κάποια δεδομένη προσδοκία να επιβεβαιώσουν. Το αγάπησαν για αυτά τα 10 τραγούδια, που κι εμείς εδώ στο Hammer θέλουμε να ξανακούσουμε, να αναλύσουμε, να εντρυφήσουμε. Για να ξαναπατήσουμε το play λοιπόν.

     

    CRADLE OF FILTH Από Τον Βασίλη Μάζαρη: Αν τους έχεις δει ζωντανά να τελευταία χρόνια, ξέρεις πως όχι μόνο δεν απογοητεύουν, αλλά ίσως να είναι και σε καλύτερη φόρμα απ’ ό,τι ήταν τον καιρό που ζούσαν τις μεγάλες τους δόξες. Αν τους ακολουθείς δισκογραφικά, ξέρεις πως και πάλι όχι μόνο δεν απογοητεύουν, αλλά ειδικά από το 2015 και μετά, εντυπωσιάζουν. Το σερί συνεχίζεται με το νέο album, “EXISTENCE IS FUTILE”, και ο DANI FILTH μάς μιλάει για αυτό, τις υπαρξιακές ανησυχίες και τον τρόμο που κρύβουν, αλλά και για πιο ευχάριστα πράγματα όπως ένα αστείο περιστατικό με τον ηθοποιό Tony Todd και το πόσο πολύ δεν γελάει στην ιδέα μίας πιθανής συνεργασίας με τον Ed Sheeran.

    RUNNING WILD Από Τον Κώστα Λύρο: Δεν είναι ένα επιπλέον ιστορικό συγκρότημα. Ποτέ δεν ήταν. Οι RUNNING WILD πρωτίστως είναι ιδέα, μία συσσωρευμένη αναβίωση όλων εκείνων των γνήσιων συναισθημάτων που μας έκαναν να πιστεύουμε στο καλύτερο για ό,τι συμβαίνει τριγύρω. Μία αφελής προσέγγιση των πραγμάτων με γνώμονα την ηθική που νιώθουμε να μας περιβάλλει όποτε περιπλανιόμαστε στα περιπετειώδη μονοπάτια των αισθήσεων. Είναι εκείνο το ρίγος που σε διαπερνά κάθε φορά που σαλπάρεις στο Πειρατικό των ονείρων. Ή παραδίνεσαι ή συνεχίζεις να μάχεσαι, δεν υπάρχει επιστροφή. Το “BLOOD ON BLOOD” υψώνει τη γροθιά μας στον μαύρο ουρανό, σεβόμενο απόλυτα το ένδοξο παρελθόν. Ευχαριστούμε ROCK ‘N’ ROLF. Ahoy!

    ME AND THAT MAN Από Τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο: Ο ADAM “NEGRAL” DARSKI είναι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου metal, τόσο για τη μουσική του πορεία με τους Behemoth όσο και για τη δημόσια στάση του ως καλλιτέχνης απέναντι στη συστηματική προσπάθεια λογοκρισίας του έργου του από την Καθολική Εκκλησία και την κυβέρνηση της Πολωνίας. Κάθε κουβέντα μαζί του λοιπόν είναι ενδιαφέρουσα. Πόσο μάλλον όταν η αφορμή τώρα είναι ο νέος δίσκος του project ME AND THAT MAN, όπου στις blues, folk και country αναζητήσεις του τον συνοδεύουν μερικοί σπουδαίοι καλλιτέχνες του ακραίου metal σε ένα αποτέλεσμα που ο ίδιος χαρακτηρίζει απελευθερωτικό. Φυσικά από την κουβέντα δεν έλειψαν κι άλλα ζητήματα περί «Ελευθερίας», όπως η νέα δημόσια καμπάνια του για την προάσπιση της Ελευθερίας του Λόγου, η οποία έφτασε να προβληθεί σε μέσα ενημέρωσης σαν το BBC και το Spiegel.

    KK’s PRIEST Από Τον Νίκο Τραγάκη: Τον αγαπήσαμε ως κομμάτι των Judas Priest, ως το δεύτερο μισό του καλύτερου κιθαριστικού διδύμου στο παραδοσιακό heavy metal. Πριν 10 χρόνια ο Ιερέας τον έκρινε ως Αμαρτωλό, τον έθεσε εκτός και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες αλλά και αιχμηρές δηλώσεις αυτή η κατάσταση δεν άλλαξε όσο και να το θέλαμε. Έτσι, λοιπόν, ο θρυλικός KK DOWNING μάς συστήνει το νέο του συγκρότημα, τους KK’s PRIEST, και μόνο από το όνομα, την επιλογή τoυ πρώην Priest Tim “Ripper” Owens, τον τίτλο “SERMONS OF THE SINNER” και από όλα όσα συνέβησαν, γεννιούνται αμέτρητες ερωτήσεις που καλούμαστε να του θέσουμε μέσω μίας κλήσης στο Zoom. Ο ίδιος απαντάει με μεγάλη προθυμία εκφράζοντας έντονα γλυκόπικρα συναισθήματα για το παρελθόν και το παρόν.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Gus G., Dream Theater, Me And That Man, Iron Maiden Track By Track “Senjutsu”, Cradle Of Filth, KK’s Priest, Alien Weaponry, Running Wild, A Pale Horse Named Death, I Abyssick, Beast In Black, Terra Odium, Headless, Rage

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering The World, Loud From Planet Metal, Comic, Ten Ton Hammer, All The World’s A Stage, Stage Hammer, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day, Sign Of The Hammer: Primordial

    ALL THE WORLD’S A STAGE: ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ (NIGHTFALL) Απο Τον Κώστα Χρονόπουλο: Υπάρχουν μουσικοί που όταν σου μιλάνε, αισθάνεσαι ότι κουβεντιάζεις με την ιστορία της σκηνής. Έτσι συμβαίνει με τον ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ των NIGHTFALL και των THE SLAYERKING. Γιατί αυτή η τυπάρα έχει τεράστια διαδρομή και είναι από τους πιονέρους που τόλμησαν με άγνοια κινδύνου, να ανοίξουν τον δρόμο για τους Έλληνες metal μουσικούς προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Σήμερα, όπου πλέον μετράμε μέρες μέχρι τη live εμφάνιση των Nightfall στο Gagarin 205 (Σάββατο 13 Νοεμβρίου), σκεφτήκαμε ότι είναι η σωστή στιγμή να μιλήσουμε μαζί του για τη σχέση του με τις συναυλίες. Απολαυστικές οι διηγήσεις του... Ανυπομονούμε να βαρέσει τη φωτιά της η μπάντα στο στέκι της Λιοσίων.

    TEN TON HAMMER: GEORGE EMMANUEL (LUCIFER’S CHILD) Από Τον Κώστα Χρονόπουλο: Αποτελεί χαρισματική περίπτωση και έναν από τους πλέον ενεργούς και ταλαντούχους μουσικούς της metal σκηνής σε ενεστώτα χρόνο. Η σχετικά μικρή ηλικία του δεν μαρτυρά αυτόματα τις εμπειρίες του, όμως αν δεις λίγο πιο προσεκτικά τη διαδρομή του καταλαβαίνεις εύκολα ότι ο GEORGE EMMANUEL, η ηγετική μορφή των LUCIFER’S CHILD, έχει ήδη γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ σε πολύ δύσκολο τερέν και συνεχίζει ορεξάτος και ακάθεκτος. Από τη συμμετοχή του για χρόνια στους Rotting Christ, όπως επίσης και στους Yoth Iria, μέχρι την παρουσία του στο τελευταίο κεφάλαιο των Necromantia, ο συγκεκριμένος μουσικός μαγνητίζει το ενδιαφέρον με τις πράξεις τους. Εδώ διαλέγει και μας εξομολογείται το βίωμά του που αφορά τους 10 πιο αγαπημένους του δίσκους όλων των εποχών.

    HORROR: Whitechapel, Hooded Menace, King Woman, Hate, Moonscar

    WHITECHAPEL Από Τον Μάρκο Σακελλάριου: Είχαν δείξει τις προθέσεις τους από το “The Valley”. Όσο κι αν είχαν υπηρετήσει πιστά όλα αυτά τα χρόνια το deathcore, είχε φτάσει η ώρα να απαγκιστρωθούν από τη συγκεκριμένη ταμπέλα. Και μπορεί η ηχητική κατεύθυνσή του να σήκωσε συζητήσεις, το νέο τους, υπέροχο, album “KIN” όχι μόνο υποστηρίζει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά και την πάει ακόμα παραπέρα ανοίγοντας νέους ορίζοντας για την μπάντα από το Knoxville του Tennessee. Ο frontman των WHITECHAPEL, PHIL BOZEMAN, απαντάει όσο το δυνατόν πιο διαφωτιστικά στα ερωτήματα που του θέτουμε.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: GUS G. / JINJER

    Το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.