Thursday, 25 November 2021 12:43

DAYLIGHT MISERY: Φιλανθρωπικό τραγούδι με την συμμετοχή των Σάκη Τόλη, Gus G., Aaron Stainthorpe

Written by 
    DAYLIGHT MISERY: Φιλανθρωπικό τραγούδι με την συμμετοχή των Σάκη Τόλη, Gus G., Aaron Stainthorpe

    Ένα τραγούδι που έχει ιερό φιλανθρωπικό στόχο την ενίσχυση μικρών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, εμφάνισαν σήμερα οι Daylight Misery. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Gus G. (Firewind, ex-Ozzy) και Aaron Stainthorpe (My Dying Bride). Πολλές περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν σε σχετική συνέντευξη στο τεύχος Δεκεμβρίου του Metal Hammer.



    Εδώ το πως ξεκίνησε η ιδέα του τραγουδιού που έχει τον τίτλο “Cancerworm”, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν οι ακροατές, αλλά και για τις ηχηρές συμμετοχές εκείνων που έσπευσαν να βοηθήσουν στην ηχογράφηση του τραγουδιού. Όποιος μπορεί συνεισφέρει, όσο μπορεί! Στην σχετική συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί στο τεύχος Δεκεμβρίου του Metal Hammer, θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για αυτή την πραγματικά ιερή προσπάθεια.  

    Δελτίο Τύπου
    Το Αθηναϊκό metal συγκρότημα των Daylight Misery, εμπνευσμένο από τον χαμό του αγαπημένου του φίλου Δημήτρη Θεοδωρόπουλου (μέλος του progressive metal group Rex Mundi από τη Θεσσαλονίκη) στις 31 Μαΐου 2021 από καρκίνο, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία του και τα όσα βίωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τίτλο “Cancerworm”. Ο σκοπός του τραγουδιού, είναι μέσα από αυτό να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα προσφερθούν στον σύλλογο γονιών για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στη μνήμη του. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πώς γίνεται η κάθε δωρεά, υπάρχουν στην περιγραφή του τραγουδιού στο YouTube.

    Στο “Cancerworm” συμμετέχουν μερικοί πολύ γνωστοί καλλιτέχνες από τον heavy metal χώρο. Πιο συγκεκριμένα, στα guest φωνητικά βρίσκεται ο Aaron Stainthorpe από το βρετανικό σχήμα των θρυλικών MY DYING BRIDE αλλά και ο Σάκης Τόλης, ιδρυτής, κιθαρίστας και αρχηγός της μεγαλύτερης metal μπάντας στην Ελλάδα, ROTTING CHRIST. Επιπλέον, το κιθαριστικό solo του τραγουδιού είναι παιγμένο από τον Έλληνα κιθαρίστα Gus G. ο οποίος έχει κάνει μία λαμπρή καριέρα τόσο με το βασικό του συγκρότημα, FIREWIND, όσο και με τις προσωπικές του κυκλοφορίες. Να σημειωθεί πως την περίοδο 2009 - 2017, υπήρξε ο κιθαρίστας στο πλάι του OZZY OSBOURNE, κυκλοφορόντας μαζί του το full-length album “Scream”. 

     

    Στη φωνή βρίσκεται ο Βασίλης Μάζαρης, στο μπάσο ο Άγγελος Μαλισόβας, ενώ στις κιθάρες ο Nicos B. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Βασίλη Μάζαρη και η μουσική από τον Nico B. Στο τραγούδι συμμετέχουν επίσης ο Χάρης Παζαρούλας στο κόντρα μπάσο, ο Κώστας Παναγιώτου της ελληνοβρετανικής metal μπάντας PANTHEIST στα πλήκτρα και ο Βασίλης Παπανικολάκης στα τύμπανα ως session μέλος. Η ηχογράφηση/μίξη/mastering του τραγουδιού έγινε από τον Γιώργο Μπόκο στα Grindhouse Studios Athens ενώ το lyric video δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Καϊμακάμη και τους theNightwatchers. Τα γραφικά έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Τούσσας για την Graphic No Jutsu.

     

    Το συγκρότημα δηλώνει:

    «Ο Δημήτρης ήταν τόσο δυνατός χαρακτήρας και καλή ψυχή που μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του επιθυμούσε η κατάστασή του να γίνει έμπνευση για άλλους ανθρώπους. Δεν ήθελε να τρομάξει τον κόσμο ή να τον ανησυχήσει αλλά να περάσει το μήνυμα πως η πρόληψη σώζει και πως πολλές από αυτές τις δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αν είμαστε λίγο τυπικοί με την υγεία μας. Θα χαρούμε πολύ αν συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό ποσό στη μνήμη του και το προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη ώστε και αυτός να είναι περήφανος για αυτό που κατάφερε. Η ελληνική heavy metal σκηνή έχει αποδείξει πως όπου υπάρχει ανάγκη, γίνεται μία γροθιά και σπεύδει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και τώρα. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας στο σημαντικότερο πράγμα που έχουμε κάνει έως σήμερα.»

    Εδώ βλέπουμε και ακούμε το τραγούδι. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πώς γίνεται η κάθε δωρεά, υπάρχουν στην περιγραφή του τραγουδιού στο YouTube.

     
    Οι δωρεές θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.


    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ GROUP:
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
    Youtube.com/daylightmiseryband
    Facebook.com/daylightmiseryband
    Instagram.com/daylightmiseryband
    Daylightmisery.bandcamp.com