Wednesday, 02 February 2022 11:43

JON ZAZULA: Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής του θρυλικού label Megaforce Records

Written by 
    JON ZAZULA: Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής του θρυλικού label Megaforce Records

    Ένα από τα πλέον σπουδαία πρόσωπα για την εξέλιξη της heavy metal Ιστορίας, ο Jon "Jonny Z" Zazula, συνιδρυτής της θρυλικής Megaforce Records, έφυγε από την ζωή την 1η Φεβρουαρίου, σε ηλικία 69 ετών. Ήταν εκείνος που πίστεψε και έδωσε ώθηση στους Metallica στις πρώτες δύσκολες μέρες της πορείας του εμβληματικού σχήματος, προσφέροντας τους δισκογραφική στέγη στο label του.

    Θυμίζουμε πως η Megaforce (έφτιαξε το label μαζί με την σύζυγο του Marsha η οποία έφυγε από την ζωή τον Ιανουάριο του 2021) πιστώνεται ευρέως για την έναρξη της καριέρας των Metallica με την κυκλοφορία των δύο πρώτων δίσκων της μπάντας, του "Kill 'Em All" το 1983 και του "Ride The Lightning" το 1984, πριν το κολοσσιαίο σχήμα έρθει σε μια πολύ σημαντική συμφωνία με την Elektra Records. Στο ρόστερ της Megaforce επίσης περιλαμβάνονται σπουδαίοι καλλιτέχνες του χώρου μας όπως είναι οι Anthrax, Testament, Overkill και πολλοί ακόμα.

    Η κόρη των Zazula, Rikki έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
    «Ο κόσμος έχασε έναν αληθινό θρύλο σήμερα… Ο μπαμπάς μας έζησε μια ζωή τόσο γρήγορη, σκληρή, βαριά, δυνατή και εντυπωσιακή όσο η μουσική που έφερε στον κόσμο. Το πάθος και η επιμονή του τροφοδότησαν την καριέρα των αναμφισβήτητα πιο σημαντικών metal συγκροτημάτων και των σπουδαιότερων για την βιομηχανία μιας γενιάς. Για εμάς ήταν απλώς ο μπαμπάς… Ο πατέρας και η μητέρα μας είχανε μια ισχυρή συνεργασία στον έρωτα, τη ζωή και τις επιχειρήσεις…» Και συνεχίζει το κείμενο της αναφέροντας: «Αν και είμαστε συντετριμμένοι που έφυγε, τελικά επανενώθηκαν. Και φαίνεται αδύνατο να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς αυτόν… RIP μπαμπά θα μας λείψεις πραγματικά πολύ, αλλά, ποτέ δεν θα το ξεχαστείς, όχι μόνο από εμάς και τα εγγόνια σου αλλά και από κάθε headbanger του πλανήτη, μέχρι την αιωνιότητα!»

    Καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους φίλους του. RIP Jon Zazula, σε ευχαριστούμε θερμά για όσα πολύ σπουδαία πρόσφερες στις ζωές μας.