Thursday, 03 February 2022 11:13

ΤΗΙS.IS.HAMMER.446: Τεύχος Φεβρουαρίου! Fire in the Dead Poets Society Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.446: Τεύχος Φεβρουαρίου! Fire in the Dead Poets Society Issue!

    Με μπροστάρη τον Σάκη Τόλη, Αρχηγό των Rotting Christ και πρεσβευτή του metal της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη, κυκλοφορεί το τεύχος Φεβρουαρίου. Αιτία η προετοιμασία για την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού δίσκου του, που έχει τον τίτλο “Among the Fires of Hell”. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Η εργασία όλων μας στο τεύχος Φεβρουαρίου, είναι αφιερωμένη στον αδερφό μας στο Metal Hammer, Νίκο Mac Ζαγγογιάννη.

    SAKIS TOLIS από τον Βασίλη Μάζαρη (φωτογραφίες Σάκη Τόλη: Στέλλα Μουζή): Ο ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει στη ζωή του να μην μένει στάσιμος. Η πανδημία τού έκοψε τα φτερά, τον ανάγκασε να φύγει από τον δρόμο που όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να ζει, αλλά δεν πτοήθηκε. Μάζεψε τις δυνάμεις του, έβαλε σε μία σειρά τις ανησυχίες του, αντιμετώπισε κατάματα την κατάθλιψη και, τελικά, δημιούργησε ένα προσωπικό album από εκείνα που αν είχες ζήσει τους Rotting Christ στη μέση περίοδό τους, θα σε συγκλονίσει. Το ίδιο συγκλονιστικό όμως θα είναι και για όσους τους έμαθαν αργότερα, αφού στις συνθέσεις βρίσκουμε και το πρόσφατο πνεύμα της μπάντας. Για όλα αυτά και για πάρα πολλά άλλα, μιλάμε στη συνέντευξη αυτή που θα έλεγε κανείς πως είναι και μία κατάθεση ψυχής. Το “AMONG THE FIRES OF HELL”, θα κυκλοφορήσει μαζί με το Metal Hammer στο τεύχος Μαρτίου και τον ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο έντυπο. Ο λόγος σε αυτόν…

    ΝΙΚΟΣ MAC ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: Γράμματα από τους συντρόφους του στο Metal Hammer. Όπου εμείς όλοι, θα είσαι κι εσύ ρε Νίκο! Για πάντα! 

    IRON MAIDEN από τον Κώστα Λύρο: Ένα τραγούδι των IRON MAIDEN δεν αποτελεί μονάχα ένα σύνολο από όμορφες νότες, σωστά παιγμένες στη σειρά. Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι οι οποίοι εξυψώνουν την εκάστοτε σύνθεση ώστε να φτάσει στο σημείο να λατρευτεί από τα εκατομμύρια των οπαδών τους ανά την υφήλιο. Αναμφίβολα, η θεματολογία των στίχων και η γενικότερη αισθητική που εκπέμπουν μέσα από κάποιο κομμάτι, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για ό,τι αφουγκραζόμαστε ως ακροατές. Στο παρόν αφιέρωμα καταπιανόμαστε με Maiden και Ιστορία, συλλέγοντας 12 τραγούδια τους που εμπνεύστηκαν μέσα από αυτήν, εξιστορώντας σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την πορεία της ανθρωπότητας. Επιπλέον, προτείνουμε και μία σχετική ταινία ως καμένοι σινεφίλ που είμαστε. Πόσες και σήμερα για τη μεγαλύτερη συναυλία των Iron Maiden που θα έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας; #monomaiden

    SCORPIONS από τον Νίκο Τραγάκη: Όταν φύγουν οι πραγματικά σπουδαίοι από το προσκήνιο, που σήμερα τους έχουμε όχι απλά δεδομένους αλλά και ενίοτε αντικείμενα χλεύης για το πόσο συχνά μας επισκέπτονται, τότε θα αντιληφθούμε την πολυτιμότητα και την προσφορά τους. Αν διαβάζουμε πού και πού και τις συνεντεύξεις τους, θα τους εκτιμήσουμε περισσότερο, καθώς μας απαντούν ακόμα και σε αυτά που δεν καταφέραμε να ρωτήσουμε, ακόμα και σε εσένα που τους απαξιώνεις στα social media. Που είναι κρίμα γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτα για το τι είναι οι SCORPIONS, για το τι κάνουν εδώ και 50 χρόνια οι πυλώνες του σχήματος, KLAUS MEINE και RUDOLF SCHENKER. Με αφορμή το ολοκαίνουργιο “ROCK BELIEVER”, κερνούν το Metal Hammer λίγο απόσταγμα από το κελάρι των λίγων.

    STEVE VAI από τον Δημήτρη Συμελιάδη: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να «δει» κάποιος τον STEVE VAI. Ως τον κιθαρίστα/φαινόμενο που ακόμα και μετά από 40 χρόνια λαμπερής καριέρας αρνείται πεισματικά να επαναλάβει τον εαυτό του και διαρκώς ανακαλύπτει νέους τρόπους να εμπνέει κιθαρίστες όλων των ηλικιών κι επιπέδων. Ή ως τον μουσικό/συνθέτη/καλλιτέχνη που η δημιουργικότητά του δεν τον αφήσει σε ησυχία, μέχρι να θεωρήσει ο ίδιος ότι αυτό που έχει φτιάξει, έχει καταφέρει να ικανοποιήσει πρώτα τον εαυτό του σε έναν βαθμό ώστε στη συνέχεια να το μοιραστεί μαζί μας, όπως κάνει με το νέο του album, “INVIOLATE”. Ή ως έναν τρομερά φιλοσοφημένο άνθρωπο που νομίζεις πως τελικά ο απώτερος σκοπός του σε αυτήν τη ζωή είναι να χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω, για να δημιουργεί θετικά vibes και να μας προκαλέσει να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα. Ή όλα μαζί... Γι’ αυτό ο Steve Vai είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τη μουσική, ever - και (παραφράζοντας ένα viral meme) ο λόγος που πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, που συνυπάρχουμε την ίδια χρονική στιγμή μαζί του, στον ίδιο πλανήτη!

    AMORPHIS από τον Βασίλη Μάζαρη: Με τον ESA HOLOPAINEN των AMORPHIS είπαμε για τους περίεργους καιρούς που ζούμε, γελάσαμε (κάτι που πλέον το χρειαζόμαστε πολύ), σχολιάσαμε την κατάσταση στη μουσική βιομηχανία, αναλύσαμε το νέο τους album, “HALO”, και διάφορα άλλα. Τα καμάρια της Φινλανδίας εκπέμπουν πάντα μία θετική αύρα, ένα λαμπερό φως, παρόλο που πολλές φορές οι λέξεις που συνοδεύουν τις μουσικές τους δεν είναι και πολύ ευχάριστες. Οι Amorphis είναι μία παρέα ταλαντούχων και όμορφων ανθρώπων που θέλεις να έχεις στη ζωή σου. Αφεθείτε στα έργα τους και σίγουρα μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

    SAXON από τον Ανδρόνικο Σαρλάκη: Όταν έχει κέφια ο BIFF BYFORD, γίνεται να πάει κάτι στραβά; Η μπαντάρα έκανε πάλι το θαύμα της, ο μεγάλος ηγέτης των SAXON μάς οδήγησε σε νοσοκομείο για μεταμόσχευση οργάνων με το χιούμορ του και εμείς υποδεχόμαστε το σπουδαίο “CARPE DIEM” με υψωμένες γροθιές.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Νίκος Mac Ζαγγογιάννης, Sakis Tolis, Steve Vai, Iron Maidensaxon, The Silent Wedding, Voivod, Amorphis, Scorpions, Vass/Katsionis, Hammerfall, Wonders, Pantheïst, Warrior Within, Validor

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World, Loud from Planet Metal, Comic, Past Tense To Future Tense: Blue Öyster Cult - Fire of Unknown Origin, Stage Hammer: Hammer Live Party, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day, Sign of The Hammer: Black Sabbath (The Non-Ozzy Years).

    HORROR: Cult of Luna, Allegaeon, Dark Vision, Immolation, Venom Prison

    CULT OF LUNA από τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Τα έχουν κάνει όλα. Έζησαν στη Στοκχόλμη, έκαναν αστικούς δίσκους, τακίμιασαν με σπουδαίες φωνές από την Αμερική, όρισαν το post-Neurosis post metal. Και μετά το πήραν απόφαση. Θα γυρίσουν πίσω. Στον Σουηδικό Βορρά, στο τιμημένο Umeå όπου γεννήθηκαν. “THE LONG ROAD NORTH” ονόμασαν τον νέο τους, τιτάνιο διπλό δίσκο, και ο άτυπος αρχηγός της ομάδας JOHANNES PERSSON είναι εκεί για μας, στο σπίτι του στο Umeå. Φορώντας Bad Brains μπλουζάκι και χαϊδεύοντας έναν γκρίζο γάτο με τα γεμάτα tattoo χέρια του, αλλά και με τη μόνιμη απόσπαση προσοχής του να επεμβαίνει στις πάντα σκεπτόμενες απαντήσεις του, μας έδωσε μια ώρα κουβέντας παρά μια τυπική συνέντευξη. Έτσι όμως είναι οι Cult of Luna, πάντα βάζουν τους κανόνες αυτοί.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: THIN LIZZY “Jailbreak” / SAVATAGE “Hall of the Mountain King”

    Tο τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.