Wednesday, 01 June 2022 11:16

ΤΗΙS.IS.HAMMER.450: Τεύχος Ιουνίου Here Comes the Pain Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.450: Τεύχος Ιουνίου Here Comes the Pain Issue

    Είσοδος φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι με αποκλειστική συνέντευξη με τον αρχηγό των Slipknot, Shawn "Clown" Crahan, καθώς το μασκοφορεμένο συγκρότημα - θηρίο βρίσκεται στο εξώφυλλο του πολυσυλλεκτικού τεύχους Ιουνίου! Οι σελίδες του μας πάνε πρώτη θέση σε συναυλίες και festival! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!


    SLIPKNOT ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Ο SHAWN CRAHAN έχει πάρα πολλά πράγµατα στο κεφάλι του. Μοιάζουν ταυτόχρονα απίστευτα δοµηµένα και συνειδητά χαοτικά. Έχει τη δική του agenda αλλά ξέρει και να ακούει. Είναι όσο ταπεινός πρέπει για να αναγνωρίζει ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς τρελή προσπάθεια, και όσο αλαζόνας θέλει για να µπορεί να πραγµατοποιεί κολοσσιαία καλλιτεχνικά οράµατα. Ο Shawn είναι ο CLOWN των SLIPKNOT, άρα ένα από τα πιο τροµακτικά άτοµα εκεί έξω, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο 52χρονος κύριος µε τα αραιά άσπρα µαλλιά, το κοντοµάνικο πουκαµισάκι και την κούπα τσάι που εµφανίζεται στην οθόνη του Zoom έτοιµος να προσφέρει (για πάνω από µία ώρα) τη νοητική του ενέργεια στους αναγνώστες του Metal Hammer. Mε αφορµή την πολύ µεγάλη εµφάνιση στο Release Athens το Σάββατο 23 Ιουλίου που θα κλείσει θριαµβευτικά το φετινό festival, αλλά και το επερχόµενο έβδοµο album, ρωτήσαµε πολλά από αυτά που πάντα θέλαµε και είδαµε λίγο καλύτερα πώς δουλεύει το µεγαλύτερο από τα εννιά κεφάλια. Είµαστε έτοιµοι, maggots;

     


    SABATON ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Είτε αρέσει είτε όχι, κανείς δεν µπορεί να αµφισβητήσει ότι οι SABATON αποτελούν µία από τις σηµαντικότερες δυνάµεις του heavy metal σήµερα (αλλά και τα τελευταία χρόνια γενικότερα), ενώ είναι από αυτά τα groups που φέρνουν νέο κόσµο στην ακραία µουσική, κάτι που από µόνο του είναι πολύ σηµαντικό. Επίσης, κανείς δεν µπορεί να αµφισβητήσει πως τα shows τους δεν είναι απλά «τυπικές συναυλίες» αλλά µία εµπειρία που βιώνεται από το πρώτο µέχρι το τελευταίο τραγούδι και αυτό θα µπορέσουν να το διαπιστώσουν ιδίοις όµµασι όσοι βρεθούν στην Πλατεία Νερού και το Release Athens την Πέµπτη 21 Ιουλίου. Η κουβέντα που κάναµε µε τον µπασίστα PÄR SUNDSTRÖM, ο οποίος όσο µιλούσε έκανε και τον απογευµατινό του περίπατο έξω από την αποθήκη της µπάντας, έχει καθαρά συναυλιακό χαρακτήρα για να µπούµε στο κλίµα αλλά και γιατί είναι ωραίο να µιλάµε µε µουσικούς που οργώνουν τις σκηνές του κόσµου…

     


    WHITESNAKE ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Σάββατο 9 Ιουλίου στην Τεχνόπολη. Σηµειώστε καλά αυτήν την ηµεροµηνία γιατί θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε επί σκηνής τον DAVID COVERDALE και τους WHITESNAKE καθώς αυτήν την περίοδο πραγµατοποιούν την τελευταία τους περιοδεία. Και θα είναι όντως η τελευταία, όπως µας τονίζει ο αρχηγός της θρυλικής µπάντας και εµβληµατικός της frontman στην αποκλειστική συνέντευξη που µας παραχώρησε. Ο DC κάνει µία κλήση µέσω Zoom από το Δουβλίνο και γίνεται αρκετά περιγραφικός για το παρόν του σχήµατος βάζοντάς µας στο κλίµα του πολυαναµενόµενου live. Επίσης η πλούσια, 50χρονη πορεία του στον χώρο, δεν θα µπορούσε να µείνει ασχολίαστη... Βάλτε τα αγαπηµένα σας ‘Snake τραγούδια να παίζουν και δώστε όλη σας την αγάπη στον Δάσκαλο.


    KREATOR ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Με τον MILLE PETROZZA των KREATOR δεν κάναµε απλά µία τυπική συνέντευξη σχετικά µε το νέο τους album, “HATE ÜBER ALLES”, αλλά µία χαλαρή κουβέντα για όλα όσα µας απασχολούν την περίοδο αυτή. Μιλήσαµε για τον πόλεµο στην Ουκρανία, το µίσος που υπάρχει γύρω µας, την ελπίδα που δεν πρέπει να χάνουµε, παραδέχτηκε πως έχει βρει το νόηµα της ζωής του και φτάσαµε µέχρι τον βιγκανισµό. Φυσικά, η µουσική δεν έµεινε έξω από τη συζήτηση αυτή. Ευγενικός άνθρωπος και αφοσιωµένος καλλιτέχνης, από αυτούς µε τους οποίους δεν βαριέσαι ποτέ να συνοµιλείς.


    MANOWAR: Στις 22 Ιουνίου οι Βασιλιάδες του metal επιστρέφουν στη χώρα µας και το Release Athens για το µεγαλύτερο show που έχουν δώσει µέχρι στιγµής επί ελληνικού εδάφους και µε αφορµή αυτό, ανατρέξαµε στις ανταποκρίσεις των συναυλιών από το 1992 έως το 2019, όπως αυτές είχαν δηµοσιευθεί σε παλαιότερα τεύχη του Metal Hammer. Συναυλίες που άφησαν εποχή, συζητήθηκαν και στις οποίες το metal των MANOWAR αποθεώθηκε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Hail and kill, brothers and sisters! Τα λέµε στο πεδίο της µάχης!

    IRON MAIDEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Λέγεται συχνά πως οι συγγραφείς απλώς ξεκινούν ένα βιβλίο και πως αυτοί που το ολοκληρώνουν είναι οι αναγνώστες, εννοώντας πως ο καθένας αντιλαµβάνεται τα νοήµατα, ζει τις περιγραφές και µεταφράζει τα συναισθήµατα µε τον δικό του, προσωπικό τρόπο. Αυτό φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση των IRON MAIDEN οι οποίοι µέσα στην πορεία τους έχουν εµπνευστεί δεκάδες φορές από τη λογοτεχνία, άλλοτε κάνοντας ευθείες αναφορές στην πλοκή ενός έργου, άλλοτε παίρνοντας µόνο τον τίτλο και άλλοτε δίνοντάς µας τη δική τους οπτική πάνω στο θέµα που πραγµατεύεται ο εκάστοτε συγγραφέας. Από την κλασική ποίηση του 18ου αιώνα, στις nerdy ιστορίες επιστηµονικής φαντασίας, οι Maiden µεταφράζουν τις λέξεις σε νότες και κάνουν θαύµατα. Βουτάµε στα βιβλία και περιµένουµε την εµφάνισή τους στο Ολυµπιακό Στάδιο στις 16 Ιουλίου.



    VILLAGERS OF IOANNINA CITY ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ: Οι VIC πατάνε ξανά τις σκηνές του κόσµου και στις 13 Ιουνίου θα τους χαρούµε στα πλαίσια του AthensRocks festival δίπλα στους Dropkick Murphys, The Rumjacks και Fundracar. O ALEX µάς µιλάει για αρκετά και ενδιαφέροντα πράγµατα, δίνοντάς µας µια πρώτη γεύση για το τι µπορούµε να περιµένουµε στο κοντινό αλλά και στο µακρινό µέλλον. Υγιαίνετε...


    MICHAEL SCHENKER ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΛΕΠΑΝΑΓΟ: Αµφιβολίες για την εκτελεστική και συνθετική ικανότητα του αιώνιου MICHAEL SCHENKER δεν υπάρχουν, ιδίως µε τόσους δυναµίτες στο ιστορικό του. Όταν, µάλιστα, κυκλοφορεί φέτος τον καλύτερο, ίσως, δίσκο του τα τελευταία 10-15 χρόνια, αποδεικνύει πως το όχηµα βγάζει ακόµα µερικές χιλιάδες χλµ. Με το “UNIVERSAL” στις αποσκευές του, η ψυχή των MSG βρέθηκε µε φοβερή διάθεση στην άλλη άκρη της γραµµής για µια όµορφη κουβέντα, έστω κι αν στην αρχή µπέρδεψε στις σηµειώσεις του το “Greece” µε το “Germany”!


    WITHIN TEMPTATION ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Ποιος µπορεί να αντισταθεί στη σαγηνευτική φωνή της SHARON DEN ADEL, τραγουδίστριας/Σειρήνας/οπτασίας των σπουδαίων WITHIN TEMPTATION; Σίγουρα όχι το περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, οπότε περιµένοντας µε ανυποµονησία το επερχόµενο live των Ολλανδών στην Τεχνόπολη την Παρασκευή 22 Ιουλίου, αρπάξαµε την ευκαιρία να κάνουµε µια γενική και ενδιαφέρουσα συζήτηση µαζί της, η οποία θέλουµε να αποτελέσει το κατάλληλο ζέσταµα για τα σπουδαία που έρχονται σύντοµα από κοντά.


    KILLSWITCH ENGAGE ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Ο JESSE LEACH είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Τα χρόνια προβλήµατα ψυχικής υγείας, η παρ’ ολίγον απώλεια της φωνής του αλλά και η καραντίνα τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγµατα που θεωρούσε δεδοµένα. Ο frontman των KILLSWITCH ENGAGE µάς ανοίγει την καρδιά του για όλα αυτά, ενώ παράλληλα ενηµερώνει το Metal Hammer για το πρώτο live album της µπάντας, “LIVE AT THE PALLADIUM”.

     METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: SLIPKNOT / WHITESNAKE / KREATOR / VIC / IRON MAIDEN / LORD OF THE LOST / WITHIN TEMPTATION / KILLSWITCH ENGAGE / MICHAEL SCHENKER / DESERT NEAR THE END / BATTLE SYMPHONY / MANOWAR / ΩRRA / ECHO TRAIN / INFINITY DREAMS / SYMPHONITY

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World / Loud from Planet Metal / Comic / Ten Ton Hammer: Snowy Shaw / All The Wolrd’s A Stage: Pär Sundström (Sabaton) / / Hellenic Assault / Sub-Terra / Judgement Day.

    HORROR: BELPHEGOR / MISERY INDEX / ARMORY

    BELPHEGOR ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ: 30 χρόνια πορείας προς την Κόλαση, δώδεκα δίσκοι επίκλησης στον θάνατο, τη φρικαλεότητα, τους µεταφορικούς και κυριολεκτικούς Δαίµονες. Η εµπειρία και το ακάθαρτο πνεύµα των BELPHEGOR µετουσιώνονται σε µουσική, στίχους και εικόνες στο “THE DEVILS”. Μια από τις πιο απολαυστικές-ιδιαίτερες συζητήσεις του Horror είναι αυτή µε τον HELMUTH, τον άνθρωπο πίσω από αυτήν τη βλάσφηµη, αρχέγονη θεότητα.

     ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: SLIPKNOT LIVE 2022 / SCORPIONS


    Tο τεύχος Ιουνίου μας πάει πρώτη θέση σε συναυλίες και festival, είναι χορταστικότατο και μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Θέλουμε να σας κάνει καλή παρέα!