Monday, 03 October 2022 10:18

ΤΗΙS.IS.HAMMER.454: Τεύχος Οκτωβρίου Madman’s Bible Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.454: Τεύχος Οκτωβρίου Madman’s Bible Issue

    Οκτώβριος με την metal Βίβλο του Madman και τα κατορθώματα των Μασκοφόρων! Στην εμπροσθοφυλακή του τεύχους συναντάμε τον μυθικό, λατρεμένο Δέσποτα Ozzy Osbourne και τους ανεξάντλητους Slipknot, ενώ στις μέσα σελίδες θα βρείτε καταιγισμό από άρθρα και συνεντεύξεις για ΟΛΕΣ τις εκφράσεις της μουσικής που αγαπάμε! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!


    OZZY OSBOURNE ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΡΙΚΟ ΑΣΛΑΝΗ: «Δεν θέλω να πεθάνω στην Αμερική, δεν θέλω να ταφώ στο γαμημένο Forest Lawn. Είμαι Άγγλος, θέλω να επιστρέψω στη χώρα μου». Αυτή η πρόσφατη δήλωση του OZZY OSBOURNE και η απόφασή του να επιστρέψει στην Αγγλία, όπως και κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται καταβεβλημένος, πυροδότησε πολλές συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγεία του μυθικού τραγουδιστή τον τελευταίο καιρό. Ο ίδιος βέβαια, παρουσιάζεται ασταμάτητος και δηλώνει πως θα ανταπεξέλθει απέναντι και σε αυτήν την πρόκληση όπως έκανε στο παρελθόν με τους δαίμονες που τον ταλαιπωρούσαν, και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Στη σκηνή.

    Παράλληλα, κυκλοφορεί το νέο του album στο οποίο συμμετέχει ένας αστερισμός σπουδαίων μουσικών από τον Tony Iommi, τον Eric Clapton και τον Jeff Beck, μέχρι τον Robert Trujillo, τον Duff McKagan και άλλους, γνωρίζοντας πρωτόγνωρη επιτυχία ακόμα και για τα δικά του δεδομένα αφού ο δίσκος βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου καταλόγου επιτυχιών και στην τρίτη αντίστοιχη του βρετανικού, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

    Το Metal Hammer επιλεγεί 40 τραγούδια με ιστορίες, γεγονότα και απόψεις πίσω από αυτά, με συνδετικό κρίκο τον Ozzy Osbourne. Από τα πρώτα χρόνια του πλάι στους Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward με τα albums που δημιούργησαν ό,τι γνωρίζουμε στον σκληρό ήχο, μέχρι το πρόσφατο “Patient Number 9”. Αυτά τα τραγούδια δεν είναι ένα “best-of”, αλλά συνθέσεις μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται το ταλέντο, ιστορίες, καταστάσεις και οι άνθρωποι γύρω από τον Madman. Έναν από τους τελευταίους μεγάλους αυθεντικούς metal μουσικούς ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα μεγαλώνει και συγκινεί διαφορετικές γενιές με τα albums στα οποία έχει συμμετάσχει.

    Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και στα 73 του πλέον, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, συνεχίζει να κυκλοφορεί δίσκους και περιμένει πώς και πώς να ανέβει πάλι στη σκηνή, ακόμα και αν δεν μπορεί να σταθεί για αρκετή ώρα. Χωρίς να έχει καμία οικονομική ανάγκη ή ανάγκη για προβολή, απλώς γιατί αυτό ξέρει να κάνει, αυτό θέλει να κάνει. Πάντα με χαμόγελο, τρέλα, αγάπη και καλή διάθεση, όποιες κι να είναι οι συνθήκες.



    SLIPKNOT ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Για άλλη µια φορά οι SLIPKNOT αποφάσισαν να τιτλοφορήσουν έναν δίσκο τους σχεδόν κυριολεκτικά. Όπως το “Iowa” ήταν µια εύλογη κατάδειξη του ποια είναι η πραγµατική αφετηρία της µαυρίλας τους, όπως το “.5: The Gray Chapter” ήταν ένας δηλωµένος φόρος τιµής στον χαµένο µπασίστα, έτσι και τώρα, το “THE END, SO FAR” επικοινωνεί και σε όποιον δεν κατάλαβε ότι οι Slipknot έφτασαν στο τέλος του συµβολαίου τους µε τη Roadrunner, και µε έναν τρόπο γιορτάζουν που κατάφεραν να φτάσουν σώοι (σχεδόν όλοι) ως εδώ. Ως εδώ όλα καλά, όπως έλεγε και στη γαλλική ταινία «Το Μίσος» λίγο πριν την πρόσκρουση. Η οποία πρόσκρουση βέβαια έρχεται πάντα στους δίσκους των Slipknot και από αυτήν πάντα βγαίνεις µε µώλωπες µεν, αλλά βαθιά εξαγνισµένος. Αυτό συµβαίνει και στον έβδοµο δίσκο τους, µε διαφορετικό όµως τρόπο σε σχέση µε τους προηγούµενους. Και αυτό οφείλεται, όπως κάθε φορά, στα τραγούδια τους. Με τον σχολιασµό κυρίως του COREY TAYLOR αλλά και άλλων µελών, πατάµε “play” και πάµε κοµµάτι-κοµµάτι για να καταλάβουµε περισσότερα.

    AVANTASIA ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: TOBIAS SAMMET. Πολύτιµος. Ευφυής. Απολαυστικός. Για τα metal χωράφια µας και δη για την επικράτηση του ευρηµατικού power metal. Για το χτίσιµο συναρπαστικών µουσικών δηµιουργηµάτων που συνενώνουν τόσο αρµονικά το οικείο µε το παραφυσικό. Για µία πλούσια κουβέντα που θα έχεις να θυµάσαι και θα ανυποµονείς να ξαναµιλήσεις µαζί του για τους AVANTASIA και όχι µόνο. Το “A PARANORMAL EVENING WITH THE MOONFLOWER SOCIETY” είναι ο πιο Edguy δίσκος του(ς).

    ALTER BRIDGE ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Με µεγάλη χαρά αποδεχτήκαµε την πρόσκληση των ALTER BRIDGE να βρεθούµε στο Βερολίνο ώστε να µιλήσουµε από κοντά για το νέο τους album που κυκλοφορεί στα µέσα του Οκτώβρη, µε τίτλο “PAWNS & KINGS”. To ότι οι AB είναι ένα από τα καλύτερα και πλέον αναγνωρισµένα σχήµατα της γενιάς τους δεν αποτελεί είδηση, το να βλέπεις όµως δύο τόσο επιτυχηµένους µουσικούς όπως ο MARK TREMONTI και o Myles Kennedy να συµπεριφέρονται µε τόση ταπεινότητα και ευγένεια, είναι µία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Στις κουβέντες που ακολουθούν, ο κιθαρίστας του συγκροτήµατος µιλά τόσο για τον νέο δίσκο, αλλά, σηµαντικότερο, για µία πολύ σπουδαία και πολύ συγκινητική πρωτοβουλία που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό.

    SODOM ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Οι SODOM κλείνουν 40 χρόνια ύπαρξης και µε αφορµή αυτό, µας χαρίζουν µία πολύ special κυκλοφορία που ονοµάζεται “40 YEARS AT WAR - THE GREATEST HELL OF SODOM” και η οποία περιέχει πολλά επανηχογραφηµένα τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα τους µε το τωρινό line-up του group. Όπως ήταν αναµενόµενο, το Metal Hammer µίλησε µε τον πάντα λαλίστατο και ορεξάτο αρχηγό TOM ANGELRIPPER τόσο για να µάθει για τη συγκεκριµένη κίνηση αλλά και για µία αναλυτική βουτιά στην ιστορία των Γερµανών θρύλων του ακραίου ήχου. That’s what hell can create!

    FIVE FINGER DEATH PUNCH ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Λίγο πριν τη συνοµιλία µας µε τον ZOLTAN BATHORY, κιθαρίστα των FIVE FINGER DEATH PUNCH, ο manager του συγκροτήµατος ενηµέρωσε πως έχουµε 30 λεπτά στη διάθεσή µας και θα ήταν καλό να διατηρηθούν ώστε να προλάβουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Θεώρησα πως ο χρόνος ήταν αρκετός αλλά τελικά, ο Zoltan ήταν τόσο οµιλητικός που οι µισές ερωτήσεις δεν έγιναν ποτέ. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ο manager, µάλλον θα µιλούσαµε ακόµα. Ωστόσο, εδώ αναλύουµε για την κατάσταση των νέων συγκροτηµάτων και αν τελικά µπορούν να πάρουν τη σκυτάλη από τους γερόλυκους, σχολιάζουµε τους «µυστήριους οπαδούς», µιλάµε για το νέο τους album “AFTERLIFE” και καταλήγουµε να λέµε πόσο θεός είναι ο GUS G.!

    QUEENSRŸCHE ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΡΙΚΟ ΑΣΛΑΝΗ: 30 χρόνια καριέρας για τους θρύλους του Seattle και έχουν περάσει πολλά. Απίστευτα highs και επώδυνα lows. Και από µια περιρρέουσα απαξίωση σ’ ένα δηµιουργικό restart. 10 χρόνια µετά την είσοδο του TODD LA TORE, κυκλοφορούν το “DIGITAL NOISE ALLIANCE” και συνεχίζουν να αρέσουν. Σε όσους τουλάχιστον δεν κυνηγάνε χίµαιρες και δεν ζουν µε φαντάσµατα. Το ίδιο πιστεύει και ο «δικός µας» Todd, αφήνοντας ταυτόχρονα ένα παράπονο να αιωρείται ανάµεσα στις λέξεις του…

    HEXED ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Η Uppsala διαθέτει µια βαθιά σύνδεση όσον αφορά τις παγανιστικές πρακτικές και λατρείες, αφού ο Ναός της περιοχής αποτελούσε ένα από τα σηµαντικότερα κέντρα του τότε γνωστού κόσµου. Οι HEXED, πιστοί στις αρχέγονες παραδόσεις, διακηρύσσουν την αντεπίθεση του Παλαιού και την αναβίωση των ιερών αξιών του Φυσικού τρόπου ζωής µε τον νέο τους δίσκο, “PAGANS RISING” και διά στόµατος της ιέρειας (και φωνάρας) TINA GUNNARSSON, µέσα από σκοτεινές symphonic metal νότες, οι οποίες όµως δείχνουν τον δρόµο προς το φως.

    RIOT CITY ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Attention, please! Για κάθε µία «δεν βγαίνουν σήµερα µεγάλοι δίσκοι στον κλασικό ήχο» άποψη, θα σκάει σαν κεραυνός εν αιθρία ένα “ELECTRIC ELITE” και θα ψάχνουµε να µαζεύουµε τα σαγόνια µας. Η αλήθεια όµως είναι ότι δεν βγαίνουν συχνά τέτοια albums από νέες µπάντες αν και οι RIOT CITY είναι σαν να κατέφτασαν, µε µία µηχανή του χρόνου, από µία δοξασµένη εποχή όπου όλα έµοιαζαν πιο βατά. Ο ιθύνων νους των Καναδών, CALE SAVY, µάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τα όσα σπουδαία έπονται…

    THE CULT ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου µπάντες µε πολυετή καριέρα, καταφέρνουν µε κάθε νέο τους album να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των οπαδών τους, να διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου τους και ταυτόχρονα να µην επαναλαµβάνονται. Οι Βρετανοί THE CULT είναι σίγουρα µια τέτοια περίπτωση, πράγµα που το αποδεικνύουν περίτρανα µε το καινούργιο τους album, “UNDER THE MIDNIGHT SUN”, που είναι τόσο εµπνευσµένο κι αριστοτεχνικά φτιαγµένο που έχει όλα τα φόντα ν’ αποκτήσει περίοπτη θέση στις καρδίες των οπαδών της µπάντας. Ο BILLY DUFFY απαντάει σε όλα µε ειλικρίνεια, και ρίχνει άπλετο φως στη σχέση του µε τον Ian Astbury που εδώ και δεκαετίες ακολουθεί τα κλασικά πρότυπα του πιο δηµιουργικού δίπολου στο rock ‘n’ roll, αυτού της σχέσης του τραγουδιστή µε τον κιθαρίστα της µπάντας…

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: ΟΖΖΥ OSBOURNE / SLIPKNOT / AVANTASIA / SODOM / ALTER BRIDGE / FIVE FINGER DEATH PUNCH / QUEENSRŸCHE / THE CULT / RIOT CITY / HEXED / RAZOR / CULT OF LUNA / ROLLIN’ DICE / BLACK PYRAMID / HALF GRAMME OF SOMA / CYANIDE 4 / AFTERIMAGE

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering The World / Loud From Planet Metal / Ten Ton Hammer: Blaze Bayley / Stage Hammer / Hellenic Assault / Sub-Terra / Judgement Day

    TEN TON HAMMER BLAZE BAYLEY ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Για τον BLAZE BAYLEY έχουν ειπωθεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουµε. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι πως ο συγκεκριµένος κύριος είναι ένας καλόκαρδος και ευγενικός άνθρωπος, ταπεινός και προσγειωµένος, που µε τα συγκροτήµατά του µας έχει χαρίσει µερικές πολύ καλές δουλειές. Η τριάδα “Silicon Messiah”, “Tenth Dimension” και “Blood & Belief” στα αφτιά του γράφοντος είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη, οι τελευταίες του δουλειές αξιοπρεπέστατες, ενώ και στους WOLFSBANE βρίσκουµε όµορφα πράγµατα. Πάµε να δούµε τους 10 αγαπηµένους δίσκους του ανθρώπου που τραγουδάει το “Sign of the Cross”. Περιµένουµε να τον δούµε τον Νοέµβρη στο ελληνικό tour.

    HORROR: BLOODBATH / GOATWHORE / STRIGOI / SEVENTH STORM

    BLOODBATH ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Αν δεν κάνω λάθος, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του εντύπου όπου δύο διαφορετικά µέλη των Paradise Lost, µιλούν για δύο διαφορετικά projects στα οποία συµµετέχουν και που σε αυτά υπερισχύει η σαπίλα, το αίµα, το σκοτάδι και η αποσύνθεση (ακολουθεί συνέντευξη Strigoi µε τον Gregor Mackintosh). Το Horror επικοινώνησε µε τον NICK HOLMES εφόσον οι BLOODBATH έχουν έναν νέο δίσκο εκεί έξω µε τίτλο “SURVIVAL OF THE SICKEST” αν και στις παρακάτω γραµµές δεν συζητάµε τόσο γι’ αυτό, όσο για γενικά πράγµατα που πάντα σχετίζονται µε τη µουσική αλλά και µε τους δηµιουργούς της. Κυρίες και κύριοι, ο Shadowking No. 1!

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: RONNIE JAMES DIO / SABATON LIVE IN GREECE 2022



    Σπεύσατε! Tο τεύχος Οκτωβρίου μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!