Thursday, 05 January 2023 13:10

ENEMY OF REALITY: Ανακοίνωσαν καινούριο δίσκο για τον Φεβρουάριο

Written by 
  ENEMY OF REALITY: Ανακοίνωσαν καινούριο δίσκο για τον Φεβρουάριο

  Οι Enemy of Reality, ένα από τα σχήματα της χώρας από το οποίο έχουμε δικαιολογημένες προσδοκίες, ανακοίνωσαν σήμερα την κυκλοφορία του καινούριου album τους για τις 24 Φεβρουαρίου. Ο δίσκος τιτλοφορείται "Where Truth May Lie" και θα έχει θεατρικό concept χαρακτήρα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.  Το album θα κυκλοφορήσει από την VinylStore, το artwork έχει την υπογραφή Thoth Graphics, την παραγωγή έχουν αναλάβει ο Angelo Vafeiadis μαζί με τους Enemy of Reality, ηχογράφηση και μίξη έγινε από τον Μιχάλη Σκαράκη στο 133 productions και το master από τον Νάσο Νομικό στα VU Productions Mastering Studio.

  Tracklist:

  01. Final Prayer
  02. Downfall
  03. At The Edge of Madness
  04. The Vineyard Song
  05. Serenade of Death
  06. Ever-lusting
  07. Tears of Echo
  08. Long-forgotten
  09. Deliverance
  10. Goat-legged Deceiver
  11. Baptised in Fire  Το θεατρικό concept του δίσκου όπως το αφηγείται το σχήμα των EoR είναι το εξής:
  «Η ιστορία εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα, μια φρικτή νύχτα όταν μια μητέρα και η κόρη της χάθηκαν στις φλόγες, την ώρα της προσευχής τους. Οι ψίθυροι της τελευταίας προσευχής τους έγιναν το επιτάφιο εγκώμιό τους, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε από τα κεριά σφράγισε τη μοίρα τους.
  Στάχτες και σωροί από καμένες μάζες ήταν ό,τι απέμεινε από αυτές, όταν επέστρεψε ο τραγικός πατέρας τους, o Ιερέας. Πόσο ειρωνικό είναι να σου αρνούνται όλα όσα αγάπησες οι ίδιοι θεοί που λατρεύεις... Στο χείλος της παράνοιας, δάκρυα, μανιακά γέλια και κραυγές ξέφευγαν από τα χείλη του καθώς γονάτιζε επάνω στις στάχτες εκείνων που αγαπούσε. Η νεκρική αυτή πυρά έσβησε την πίστη του.


  Απελπισμένος άρχισε να περιπλανιέται μακριά από τον πολιτισμό, μέσα στα δάση όπου κατοικούσαν κάθε είδους πλάσματα. Σάτυροι και Νύμφες, Κένταυροι, απόκληροι και νόθοι απόγονοι των θεών, ενθουσιασμένοι καλωσόρισαν άλλη μια χαμένη ψυχή στον κύκλο τους.
  Κάποιοι πρόσφεραν πνευματική ίαση μέσω του κρασιού και του χορού, ενώ άλλοι τον προέτρεπαν να ικανοποιήσει τις σαρκικές ανάγκες και τις πιο κρυφές ερωτικές επιθυμίες του για να ξεχάσει. Ωστόσο, και οι δύο «θεραπείες» των Σάτυρων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φρικτό θάνατο, αν τελικά γινόταν σκλάβος τους. Η ιστορία του Μαρσύα που προκάλεσε τον Απόλλωνα με το μουσικό του ταλέντο και της νύμφης Ηχούς που έπεσε θύμα του βίαου έρωτα του Πάνα, τον ξύπνησαν από την έκσταση.


  Η μόνη του ελπίδα ήταν να ακολουθήσει έναν ακόμα ψίθυρο του δάσους, μια φήμη για τον Φιλόσοφο, το γνώστη πάντων, κρυμμένο στην κορυφή του βουνού, ξεχασμένο για καιρό από έναν κόσμο απεγνωσμένο να εγκαταλείψει τις αλήθειες του παρελθόντος.
  Αλλά όχι τόσο απεγνωσμένος όσο ήταν ο Ιερέας για να τις ανακαλύψει. Ο φόβος του δεν θα τον εμπόδιζε από το να μάθει τι βρίσκεται πέρα από την οδυνηρή ύπαρξή του, ποιος υφαίνει τη μοίρα τη δική του και του ανθρωπίνου γένους».

  Μέχρι να πάρουμε γεύση από το καινούριο τους υλικό, τους απολαμβάνουμε στη διασκευή τους στο εξαιρετικό videoclip για το τραγούδι – διασκευή «Την Πατρίδα M' Έχασα».