Friday, 13 January 2023 10:01

ENEMY OF REALITY: Εντυπωσιακό τραγούδι & videoclip για το "Serenade of Death" από το επερχόμενο album

Written by 
    ENEMY OF REALITY: Εντυπωσιακό τραγούδι & videoclip για το "Serenade of Death" από το επερχόμενο album

    Έχοντας προγραμματίσει την κυκλοφορία του νέου δίσκου που τιτλοφορείται "Where Truth May Lie" για τις 24 Φεβρουαρίου, οι άκρως φορμαρισμένοι Enemy Of Reality μας βάζουν με το νέο τους single / videoclip για το τραγούδι "Serenade of Death" στο σύμπαν του concept album, με πραγματικά εξαιρετικό τρόπο! Απολαμβάνουμε την διαρκή εξέλιξη της μπάντας, την άντληση έμπνευσης από την μουσική παράδοση του τόπου, την θεατρικότητα τους και ανυπομονούμε για τον επερχόμενο δίσκο.

     
    Το Δελτίο Τύπου έχει όλες τις λεπτομέρειες:
    Οι Αθηναίοι symphonic metallers Enemy Of Reality έδωσαν στην δημοσιότητα το πρώτο single και μουσικό video από το επερχόμενο album "Where Truth May Lie", για το τραγούδι “Serenade of Death”.

    “Ο Marsyas ήταν ένας Σάτυρος με αμίμητο μουσικό ταλέντο. Οι μελωδίες από το φλάουτό του, τρέλαιναν όσους τις άκουγαν και μάγευαν μέχρι και τις νύμφες, οδηγώντας τις σε εκστατικούς χορούς. Όταν ο Απόλλωνας έμαθε για εκείνον, τον προκάλεσε σε μεταξύ τους αγώνα. Κανείς δεν ήταν άξιος αντίπαλος του θεού της μουσικής, όπου με την λύρα του βύθιζε τα πλάσματα του δάσους σε μία απύθμενη σιωπή, με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια τους. Ο θεός όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από αυτό και για να τιμωρήσει τον Σάτυρο για την ύβρη του, τον θανάτωσε στην αγχόνη, ως μία βαρβαρική υπενθύμιση σε όλους, θνητούς και ημίθεους, πως δεν πρέπει να προκαλούν τους αληθινούς θεούς.”

    Το τρίτο, πολυανεμενόμενο album των Enemy of Reality, διέπεται για άλλη μια φορά από μία ενιαία θεματική, μία άκρως σκοτεινή και ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου, φόβου, πάθους, εκδίκησης και οδύνης, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα. Εμφανής είναι και η μουσική εξέλιξη, δείγμα της οποίας παίρνουμε από το καινούριο video single, μιας που αυτή την φορά γίνεται έντονη χρήση παραδοσιακών οργάνων όπως η Κρητική λύρα και ο αυλός. Το νέο δισκογραφικό δημιούργημα των Enemy of Reality, αναμένεται δίχως άλλο και πάλι ιδιαίτερα πνευματικό και βαθιά συναισθηματικό.

    Του εξαιρετικού εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Thoth Graphics, η παραγωγή του album έγινε σε συνεργασία του Angelo Vafeiadis και του ίδιου του συγκροτήματος, ενώ η μίξη είναι του Μιχάλη Σκαράκη στα 133 Productions. Τέλος, το mastering έκανε ο Νάσος Νομικός στο Vu Productions Mastering Studio.

    Tracklist:

    1. Final Prayer
    2. Downfall
    3. At The Edge of Madness
    4. The Vineyard Song
    5. Serenade of Death
    6. Ever-lusting
    7. Tears of Echo
    8. Long-forgotten
    9. Deliverance
    10. Goat-legged Deceiver
    11. Baptised in Fire
    12. Την Πατρίδα M' Έχασα (στην έκδοση του βινυλίου)

    Το album είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου, σε CD και limited edition βινύλιο, μέσω του Vinylstore, αλλά και ψηφιακά μέσω όλων των διαδεδομένων online streaming services. Στην έκδοση βινυλίου θα περιέχεται αποκλειστικά και το τραγούδι "Την Πατρίδα M' Έχασα", που το συγκρότημα κυκλοφόρησε στις 19 Μαϊου 2021 ως φόρο τιμής στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916-1923).

    Προπαραγγείλτε το "Where Truth May Lie" σε CD και βινύλιο ΕΔΩ μέσω του Vinylstore:

    Ακολουθήστε τους Enemy of Reality:
    FB: https://www.facebook.com/enemyofrealityofficialpage
    IG: https://instagram.com/enemyofrealityofficialband