Thursday, 02 February 2023 11:02

ΤΗΙS.IS.HAMMER.458: Τεύχος Φεβρουαρίου μαζί με συλλεκτικό CD των THOU ART LORD

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.458: Τεύχος Φεβρουαρίου μαζί με συλλεκτικό CD των THOU ART LORD

    Το τεύχος Φεβρουαρίου συνοδεύεται από το συλλεκτικό - special edition CD των THOU ART LORD, το εμβληματικό σχήμα του ΣΑΚΗ ΤΟΛΗ των Rotting Christ και του THE MAGUS των Necromantia! To album “DV8” που θα αποκτήσετε μαζί με το τεύχος είναι δίσκος σταθμός για τον ελληνικό metal ήχο που έχει παγκόσμια απήχηση και θα πλουτίσει τις δισκοθήκες σας μιας και το special edition που συνοδεύει το περιοδικό, είναι ενισχυµένο µε το καταπληκτικό “Daemoniorum” EP του 2022 καθώς και µε ένα επιπλέον τραγούδι που πρώτη φορά αποτυπώνεται σε φυσικό format! Βάλτε το να παίζει δυνατά! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

    IN FLAMES ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Φαινόταν από το προηγούµενο album πως οι IN FLAMES πάνε να αφήσουν πίσω τους αυτές τις νερόβραστες κυκλοφορίες, µερικές από τις οποίες δεν πιστεύαµε καν πως έβγαζαν (για να το θέσουµε κοµψά). Δεν πρέπει να ξεχνάµε πως µαζί µε τους At the Gates και τους Dark Tranquillity δηµιούργησαν µια ολόκληρη σκηνή, έναν ολόκληρο ήχο και πως όταν πραγµατικά θέλουν, µπορούν να επιστρέψουν σε αυτόν. Το “FOREGONE” πηγαίνει µαζί µε τα καλύτερα albums του παρελθόντος αν και πολλά από αυτά που έχουν κάνει δύσκολα ξεπερνιούνται. Επίσης, είναι αναµφίβολα το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σίγουρα αντικατοπτρίζει και την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το group αυτόν τον καιρό. Ο ANDERS FRIDÉN το επιβεβαιώνει.

    THOU ART LORD ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: 20 -και κάτι πλέον- χρόνια έχουν συµπληρωθεί από την κυκλοφορία του “DV8” των THOU ART LORD. Δίσκος-σταθµός για τον ελληνικό ήχο, ο οποίος ακόµα µοιράζει Κόλαση στο διάβα του και σήµερα µπαίνει συνοδεύοντας το τεύχος Φεβρουαρίου στα σπίτια των αναγνωστών του Metal Hammer, ενισχυµένο µε το “Daemoniorum” EP του 2022 καθώς και µε ένα επιπλέον τραγούδι που πρώτη φορά αποτυπώνεται σε φυσικό format. Τι ξεχωρίζει όµως το “DV8” στην πορεία του σχήµατος; Η δυναµική και η αισθητική του όσο και το ότι αρκετά από τα σπουδαιότερα πρωτοκλασάτα ονόµατα της εποχής, συνεργάστηκαν µε τα ιερά τέρατα του ελληνικού extreme ήχου, τον Σάκη Τόλη και τον The Magus, ώστε να δηµιουργήσουν ένα σκοτεινό, πολυµορφικό, αειθαλές αποτέλεσµα. Εδώ οι THE MAGUS, SETH SIRO ANTON και ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ θυµούνται και µιλούν για την πυρκαγιά του χθες που ακόµα πυρπολεί τη χώρα και τον κόσµο όλο.

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2003, ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Εσύ τι έκανες πριν από 20 χρόνια; Πόσο µακριά σου φαίνεται το 2003; Νοµίζεις πως είναι τόσο πίσω όσο ένα ανοιγοκλείσιµο των µατιών ή σου φαίνεται αιώνες πριν; Είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως τίποτα δεν µας ανήκει εκτός από τον χρόνο και θέλεις να κάνεις κάθε δευτερόλεπτο να µετράει ή απλά σκοτώνεις τον χρόνο σου περιµένοντας αυτός να σε σκοτώσει; Ας µην το φιλοσοφούµε! Ας συµφωνήσουµε πως το 2003 ήταν µία ακόµα σπουδαία χρονιά για το heavy metal και το ότι φέτος συµπληρώνει 20 στρογγυλά χρόνια, είναι µία πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυµηθούµε 66(6) δίσκους που κυκλοφόρησαν τότε. Η παρουσίασή τους γίνεται σε 3 κατηγορίες. Αρχικά µιλάµε για τις δουλειές των βετεράνων όπου το κριτήριο της επιλογής ήταν να έχουν έστω και µία δουλειά από 1989 και πίσω. Η δεύτερη κατηγορία περιλαµβάνει τα συγκροτήµατα που την εποχή εκείνη αποτελούσαν τις επίκαιρες δυνάµεις και τέλος έχουµε τους νέους, τους υποσχόµενους, τους φερέλπιδες. Εκείνους δηλαδή που βρίσκονταν στο πρώτο ή το δεύτερο album της πορείας τους. Οµολογούµε πως ψάχνοντας το ‘03 περάσαµε πολύ όµορφα. Λίγο νοσταλγήσαµε, λίγο θυµηθήκαµε, λίγο αναθεωρήσαµε και σίγουρα το χαρήκαµε πολύ και το ίδιο ελπίζουµε να συµβεί και σε εσάς. Καλή ανάγνωση!

    ΑΝΤΙΟ JEFF BECK ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ: Άλλο ένα φευγιό. Ένα ταξίδι για έναν από τους καλύτερους. Από τους κορυφαίους. Η ηλεκτρική κιθάρα δεν θα είναι ποτέ η ίδια, χάνοντας έναν από τους πρωτοπόρους της. Θα γεµίζαµε σελίδες επί σελίδων µονάχα αν αναφέραµε αυτούς που επηρέασε στη σκληρή µουσική, ή µόνο αυτούς µε τους οποίους συνεργάστηκε, ή ακόµα και αυτούς που τον εκθείασαν για το έργο του ή µετά θάνατον. Είναι, όµως, το άγγιγµά του πάνω στη θεά των έξι χορδών που τα έλεγε και τα λέει όλα. Παρακάτω παραθέτουµε µερικές δηλώσεις σπουδαίων µουσικών και πέντε δίσκους που ξεχωρίζουµε από την πλούσια δισκογραφία του JEFF BECK. Όσα και να γράψουµε όµως, αν δεν ακούσουµε µε προσοχή και αφοσίωση, δεν θα υποκλιθούµε ποτέ όπως του πρέπει…

    ENEMY OF REALITY ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Το συµφωνικό metal είναι µία έκφραση του σκληρού ήχου που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Συνθετικά, εκτελεστικά αλλά και σε επίπεδο παραγωγής, τα standards του ιδιώµατος είναι πολύ υψηλά και φαινοµενικά είναι πολύ δύσκολα να ξεφύγεις από τη σκιά των µεγάλων συγκροτηµάτων της σκηνής. Οι ENEMY OF REALITY φαίνεται πως το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και στον νέο τους δίσκο, “WHERE TRUTH MAY LIE”, καταφέρνουν και παρουσιάζουν µία δουλειά υψολοτάτου επιπέδου σε κάθε τοµέα καταθέτοντας παράλληλα και την ηχητική τους µοναδικότητα. Το Metal Hammer µιλάει µε την ΗΛΙΑΝΑ, τον ΣΤΥΛΙΑΝΟ και τον ΘΑΝΟ για τη δηµιουργία και τις προσδοκίες του δίσκου που µπορεί να αποδειχτεί ο σηµαντικότερος της καριέρας τους.

    RIVERSIDE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Η τελευταία δεκαετία δεν ήταν εύκολη για τους Πολωνούς progressive rock/metallers RIVERSIDE. Ξέχωρα του ότι βίωσαν κι αυτοί όλα όσα συνέβησαν, ο χαµός του κιθαρίστα της µπάντας Piotr Grudziński το 2016 τους πήγε σε ακόµα πιο σκοτεινά µονοπάτια, πράγµα που είχε και άµεση επίπτωση στη µουσική τους. Με το “ID.ENTITY” όµως, φαίνεται ότι αυτός ο κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος για το συγκρότηµα, πιο φωτεινός, αλλά ταυτόχρονα, µε τον ιθύνοντα νου MARIUSZ DUDA να εξακολουθεί να έχει ψηλά τις κεραίες του λαµβάνοντας διαρκώς ερεθίσµατα από τον κόσµο, που του δίνουν τη δυνατότητα να δηµιουργεί αυτήν την πολύ ιδιαίτερη µουσική…

    INSOMNIUM ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Η ιστορία της ανθρωπότητας βρίθει σκοτεινών και φρικιαστικών γεγονότων, για τα οποία µόνο περήφανοι δεν µπορούµε να είµαστε. Οι αγαπηµένοι melodic death metallers INSOMNIUM, σκύβουν στο ντροπιαστικό για κάθε σκεπτόµενο άνθρωπο κυνήγι µαγισσών του 17ου αιώνα στη Σουηδία µέσα από το νέο τους album “ANNO 1696” και η ψυχή του συγκροτήµατος NIILO SEVÄNEN µοιράζεται µαζί µας κάθε λεπτοµέρεια για το συγκινητικό αυτό πόνηµα.

    SIENA ROOT ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Σπουδαία περίπτωση οι SIENA ROOT! Με µια πορεία γεµάτη πανέµορφες κυκλοφορίες και ένα εξίσου λαµπρό παρόν, όπως εµφατικά δηλώνουν µε το επερχόµενο “REVELATION”. Εξαιρετική συγκυρία λοιπόν για µια συζήτηση µε τον παιχταρά του µπάσου SAM RIFFER, µε κύριο θέµα φυσικά τη νέα τους δηµιουργία και µε πολλές σταράτες κουβέντες για όσα καθιστούν τους Σουηδούς µια φωτεινή νησίδα Τέχνης µέσα στη σκοτεινή εποχή µας.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: JEFF BECK / IN FLAMES / THOU ART LORD / ENEMY OF REALITY / ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 66 δίσκοι από το 2003 / RIVERSIDE / INSOMNIUM / SIENA ROOT / HOST / IMMORTALIZER / TWILIGHT FORCE / FRENZEE / OVERHATE / BEYOND THE BLACK

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD / LOUD FROM PLANET METAL / HEAVY LIVING Αποκλειστικό απόσπασμα από το βιβλίο που αποτελεί την επίσημη βιογραφία των NECROMANTIA / HEAVY LIVING Βόλτα στο δισκάδικο των 1000MODS / WHAT TOMORROW KNOWS: The Abbey / PROTOMETAL: Flower Travellin’ Band / CELEBRATION DAY: Ozzy Osbourne “The Ultimate Sin” / TEN TON HAMMER: Dave Ellefson (ex-Megadeth) / PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Angel Witch “Angel Witch” / STAGE HAMMER / HELLENIC ASSAULT / SUB-TERRA / JUDGEMENT DAY / I AM I: Gus G. (Firewind, Solo)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Angel Witch “Angel Witch” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ. To Πανδαιμόνιο είναι η Πρωτεύουσα της Κόλασης, κατά το έπος του John Milton υπό τον τίτλο «Χαμένος Παράδεισος». To “Paradise Lost”. Το Πανδαιμόνιο χτίστηκε μέσα σε λίγη ώρα από τους έκπτωτους αγγέλους, αλλά ακόμα κι έτσι ξεπέρασε σε επιβλητικότητα κάθε ανθρώπινο χτίσμα. Η είσοδός τους στο Πανδαιμόνιο αποτελεί τον πίνακα που είναι το εξώφυλλο του “ANGEL WITCH” των Λονδρέζων ANGEL WITCH. H διαβολική, κατάμαυρη αύρα του δίσκου ξεπέρασε εντελώς απροσδόκητα τα όρια του New Wave of British Heavy Metal κινήματος, τις βλέψεις των AW και εν τέλει την ίδια την καριέρα τους, και αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης διηγώντας μας για μάγισσες, μυθικά πλάσματα και τη χαμένη Ατλαντίδα. Διηγώντας τα να κλαις είναι και το παρασκήνιό του, λιγότερο πομπώδες, όπως το περιγράφουν οι KEVIN RIDDLES (μπάσο) και DAVE HOGG (τύμπανα), μακριά από τον Μπαφομέτ-εγκέφαλο Kevin Heybourne. Να σημειώσουμε πως τον Kevin Riddles θα τον απολαύσουμε ζωντανά με τους Tytan στο επερχόμενο Up the Hammers στις 19 Μαΐου, όπως επίσης και με τους Kevin Riddles’ Baphomet στο warm up show μία ημέρα πριν.

    HEAVY LIVING Βόλτα στο δισκάδικο των 1000MODS ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. Πάντα χαιρόµαστε µε την είδηση πως ανοίγει ένα δισκάδικο, γιατί τέτοιοι είµαστε. Αν σε αυτό προσθέσεις πως το SUPERVAN RECORDS, το καινούργιο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας, ανήκει στην παρέα των µουσικών που απαρτίζουν τους 1000mods, το ενδιαφέρον µας µεγαλώνει ακόµα περισσότερο. Αυτή είναι η βάση της κουβέντας εδώ µε τον ΓΙΩΡΓΟ που βροντάει κιθάρες στα Χιλιοµόδια και τα λόγια του µας χώνουν σε ράφια συζήτησης που χωράνε ιστορίες που αφορούν το Seattle, το Gothenburg, το label της µπάντας, τους Pearl Jam, τους Entombed και τους Motörhead. Μόλις γεννήθηκε άλλο ένα πολύ ωραίο στέκι στην πόλη.

    HEAVY LIVING Αποκλειστικό απόσπασμα από το βιβλίο που αποτελεί την επίσημη βιογραφία των NECROMANTIA ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ. Σημαντικότατο κεφάλαιο οι NECROMANTIA για το παγκόσµιο underground. Μουσικοί όπως ο Σάκης Τόλης, ο Nergal των Behemoth, ο Dani Filth των COF και o Fenriz των Darkthrone, θα σπεύσουν να επιβεβαιώσουν το συµπέρασµα. Τώρα που έκλεισε ο κύκλος του σχήµατος είναι η κατάλληλη στιγµή να κυκλοφορήσει η επίσηµη βιογραφία τους. Ένα βιβλίο που είναι γραµµένο στα αγγλικά από τον ίδιο τον THE MAGUS µαζί µε τον ARIS SHOCK, συγγραφέα του “Rites of the Abyss”, ενώ περιλαµβάνει και αρκετά σχόλια από ηχηρά ονόµατα της παγκόσµιας σκηνής καθώς και ένα εισαγωγικό σηµείωµα από τον Κώστα Χρονόπουλο. Εδώ το Metal Hammer παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα, ένα πολύ ενδιαφέρον δισέλιδο του βιβλίου µεταφρασµένο στα ελληνικά, για να µπούµε στο πνεύµα της βιογραφίας. Σε αυτό το απόσπασµα της βιογραφίας ο The Magus, διηγείται τα πρώτα βήµατα της µύησής του στο metal.

    TEN TON HAMMER: Dave Ellefson (ex-Megadeth) ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ. Δοξάστηκε ως συνιδρυτής και µπασίστας των Megadeth, συµµετείχε σε όλα τα classics, και µετά από ένα πολύκροτο σκάνδαλο τέθηκε για δεύτερη φορά εκτός της µπάντας του D. Mustaine. Αντί να τον καταπιούν η αφάνεια και η ιντερνετική ανθρωποφαγία, έπεσε µε τα µούτρα στη δουλειά παίζοντας στα συγκροτήµατα THE LUCID, DIETH, ELLEFSON-SOTO (µε τον φοβερό JSS) και τους KINGS OF THRASH στο πλάι του πρώην κιθαρίστα των Megadeth, Jeff Young, ενώ παράλληλα έχει έτοιµο το ντοκιµαντέρ για έναν φίλο και συµπαίκτη που έφυγε νωρίς, τον Nick Menza. Ο DAVE ELLEFSON είναι ακόµα εδώ και σήµερα µας µιλάει για τα 10 αγαπηµένα του albums φανερώνοντας ποιότητα γούστου και χαρακτήρα.

    HORROR: ENSLAVED / BEWITCHED / DEVISER / WOTHROSCH

    ENSLAVED ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΛΙΣΟΒΑ: Μια συνέντευξη µε ανθρώπους που οληµερίς κι ολονυκτίς έχουν τον νου τους στο πώς να ξεπεράσουν τα όρια της καλλιτεχνικότητάς τους είναι πάντοτε µια πρόκληση, όπως άλλωστε και η ζωή τους. Τι είναι αυτό που τους εξάπτει, τι βρίσκουν ενδιαφέρον, τι θα µπορούσες να τους πεις εσύ, ένας κοινός θνητός; Μάλλον πολλά, από τη στιγµή που ο GRUTLE KJELLSON και λαλίστατος είναι, και ένας τύπος που, µέσα από την καλύβα του, µας µιλάει για το όραµα των ENSLAVED, για τον νέο τους δίσκο “HEIMDAL”, αλλά και για το ψάρεµα.

    DEVISER ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟ: 12 χρόνια πέρασαν από τότε που µία από τις ιστορικότερες black metal µπάντες της εγχώριας σκηνής µάς παρουσίασε την τελευταία της ολοκληρωµένη δουλειά. Οι DEVISER µπαίνουν µε φόρα στο 2023 και µέσα από το νέο album “EVIL SUMMONS EVIL” έρχονται για να ταράξουν και πάλι τα νερά του underground. Οι ΜΑΝΘΟΣ ΧΝΑΡΑΣ (κιθάρα/φωνή) και ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (µπάσο, πλήκτρα) µάς ξεναγούν στις ρίζες του Κακού.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: BLACK SABBATH / KISS

    ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Το τεύχος Φεβρουαρίου που συνοδεύεται από το συλλεκτικό CD των THOU ART LORD, διαβάζεται και ακούγεται ΔΥΝΑΤΑ! μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!