Friday, 03 March 2023 13:36

ΤΗΙS.IS.HAMMER.459: Τεύχος Μαρτίου V for Venom V for VIC issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.459: Τεύχος Μαρτίου V for Venom V for VIC issue

    The V issue. Στο τεύχος Μαρτίου πρωταγωνιστεί από την μια πλευρά ο μαυρομέταλλος ήχος έτσι όπως το ξεγέννησαν οι Venom το 1982 και τον διαμόρφωσαν εμβληματικοί blackmetal δίσκοι. Από την άλλη οι Villagers of Ioannina City τα παίρνουν ζβάρα όλα στα ουρανοντυμένα live γιοφύρια του “Through Space and Time” και στο ενδιάμεσο υπάρχει όλη η metal επικαιρότητα που μαγνητίζει το ενδιαφέρον μας! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.



    BLACK METAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: To black metal σήµερα έχει πολλές διαφορετικές εκφάνσεις και µορφές, δεν είναι πλέον κάτι συγκεκριµένο, αν και κάποιος µπορεί να ακολουθήσει και αυτήν την οδό. Το ιδίωµα πλέον, δεν έχει συγκεκριµένη µορφολογία, και σίγουρα όχι ξεκάθαρη ιδεολογία και αισθητική, µιας και αυτό ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του όταν ξεκινούσε το δεύτερο κύµα του (αυτό που αντιλαµβανόµαστε ως black metal τώρα, δηλαδή), στα τέλη των ‘80s και κυρίως στο πρώτο µισό των ‘90s. Τότε που µαζί µε τη µουσική, ο κόσµος είχε σοκαριστεί και από ακραίες πράξεις που έφτασαν µέχρι τις στάχτες και το αίµα. Το shock value στη µουσική σήµερα δεν είναι κάτι εύκολο και η πλειοψηφία όσων προσπαθούν να το φέρουν στην τέχνη τους αποτυγχάνει, κάποιες φορές µε κωµικοτραγικό τρόπο.

    Ίσως και να µην µπορεί να ξαναϋπάρξει κάτι τέτοιο στον βαθµό του παρελθόντος, αλλά αν δεις το παρελθόν µε τη µατιά τού τότε, τα πράγµατα είναι διαφορετικά. Αυτό που φαντάζει αστείο ή αµήχανο σήµερα, στο context της εποχής του µπορεί να ήταν επαναστατικό ή και ακραίο. Κάπως έτσι, στις αρχές των ‘80s, µια παρέα από το Newcastle της Αγγλίας, σόκαρε και άλλαξε τον µουσικό χάρτη. Αυτή η παρέα ήταν οι VENOM και το δεύτερο album τους µε τίτλο “BLACK METAL” βάφτισε και ένα ολόκληρο µουσικό ιδίωµα. Αυτή είναι η ιστορία εκείνου του εµβληµατικού album, το οποίο πριν από λίγο καιρό συµπλήρωσε 40 χρόνια ύπαρξης.

    Όµως δεν τελειώνει εδώ το µεγάλο άρθρο που φιλοξενούµε για το black metal. Επιπλέον, µε αφορµή τη συγκεκριµένη επέτειο, παρουσιάζουµε µια σειρά από εµβληµατικούς black metal δίσκους οι οποίοι πιστεύουµε πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ιδιώµατος τα χρόνια που ακολούθησαν. Οι δίσκοι που αναφέρονται παρακάτω, έχουν δύο χαρακτηριστικά. Κυκλοφόρησαν όλοι τους τον 20ο αιώνα, όταν το black metal θεµελίωνε τις βάσεις του και διαλέχτηκαν από τη συντακτική οµάδα µε τρόπο ώστε να αντηχούν όλες τις διαφορετικές πτυχές του ιδιώµατος, καθώς αυτό θέριευε. Τέλος, για να τονίσουµε τη σηµαντικότητα του black metal έξω από τα απόλυτα µουσικά πλαίσια, αναφερόµαστε σε τέσσερις ταινίες/ντοκιµαντέρ που ασχολήθηκαν ή εµπνεύστηκαν από το black metal που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε για να έχετε τη γνώση και από αυτήν την πλευρά.



    VILLAGERS OF IOANNINA CITY ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Ο ζωτικός χώρος για τον ήχο και την αισθητική των VILLAGERS OF IOANNINA CITY, ήταν, είναι και θα είναι το σανίδι και τα live. Εκεί, δηλαδή, που το σώµα τους και τα όργανά τους γίνονται ζωντανοί ποµποί του αχού των βουνών και η αλληλεπίδραση µε το κοινό καταλήγει στην απόλυτη συγχώνευση των ψυχών και των θελήσεων. Ιστορική στιγµή λοιπόν, η κυκλοφορία της πρώτης τους ζωντανής ηχογράφησης “THROUGH SPACE AND TIME - ALIVE IN ATHENS 2020”, η οποία αποτυπώνει µία από τις καλύτερες και αρτιότερες συναυλίες στην ιστορία της ελληνικής σκηνής! Βάζουµε λοιπόν τον δίσκο να παίζει για… νιοστή φορά και αφήνουµε τον ALEX να µας µιλήσει για τις λεπτοµέρειές του, για τις περιοδείες του σχήµατος στο εξωτερικό, για τους Judas Priest, τους Fares Warning και τον Dio, αλλά και για τη µατιά του στη ζωή και το τραγούδι.

    KAMELOT ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Την ώρα που θα διαβάζετε αυτήν τη συνέντευξη, θα έχει ανακοινωθεί η συναυλία των KAMELOT, 7 Μαΐου στο Fuzz, εκεί όπου ο THOMAS YOUNGBLOOD µάς έδωσε ραντεβού για να πιούµε µπύρα. Χαίροµαι ιδιαίτερα που η πρώτη µου συνέντευξη µε τον Αρχηγό συνδυάζεται και µε ένα τόσο καλό album. Όχι ότι έχουν βγάλει ποτέ κάποιον κακό δίσκο αλλά το “THE AWAKENING” είναι ακριβώς ό,τι προσδοκούσαµε µετά από το πενταετές διάστηµα, για το οποίο, όµως, υπάρχει λογική εξήγηση…

    ELYSION ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Οι ELYSION είναι ένα συγκρότηµα που επιλέγει να µην κάνει άσκοπο θόρυβο, να δουλέψει ήσυχα και να αφήσει την ποιότητα της µουσικής του να µιλήσει όταν έρθει η ώρα. Το τρίτο τους album µε τίτλο “BRING OUT YOUR DEAD” είναι µία πραγµατικά σπουδαία δουλειά και µε αφορµή την κυκλοφορία του, το Metal Hammer συνοµιλεί µε την τραγουδίστρια ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ για την έµπνευση, τη δηµιουργία, τα συναισθήµατα και τη θέση της µπάντας στη σηµερινή σκηνή.

    PERIPHERY ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ “CLUNK” ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Χαίροµαι πολύ που έχουµε καινούργιο PERIPHERY album. Γιατί ξέρω ότι θα δεσµεύσει πάλι, µε την καλύτερη δυνατή έννοια, τον χρόνο µας. Θα µας κάνει να ακούµε και να ξανακούµε για να βρούµε πόσο τέλεια συνδέονται όλες οι ετερόκλητες πλευρές τους, θα τεστάρει τα όρια αντοχής απέναντι σε είδη µουσικής που δεν αγαπάµε και τόσο, και θα µας αφήσει πάλι µε ανοιχτό το στόµα µε τις εµπνεύσεις και το ταλέντο τους. Οπότε αν το πρώτο εύλογο ερώτηµα πριν ακούσεις το νέο τους album “PERIPHERY V: DJENT IS NOT A GENRE” είναι «πού το πήγανε οι τύποι πάλι», το θέτουµε εµείς στον άτυπο αρχηγό MISHA MANSOOR, µε λίγο από τραγουδιστή SPENCER SOTELO, µαζί µε όλες τις απορίες που, µε τον τρόπο της, προκαλεί τούτη η σπουδαία µπάντα.

    BASTARD SWORD ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΛΕΠΑΝΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Το να µιλάς µε τον ΑΚΗ ΚΑΠΡΑΝΟ για µουσικές και σινεµά είναι απόλαυση. Ο άνθρωπος νιώθει πολύ… Και ξέρει και να τα µιλάει αυτά που νιώθει. Εδώ υπό τις ευλογίες του αιωνόβιου συµπαγούς Sabbath-ικού σκότους µιλάµε για τον πρώτο δίσκο των BASTARD SWORD που έχει το όνοµα “BASTARD SWORD I” και δεν χάνουµε την ευκαιρία να πάµε και µια βόλτα στην κινηµατογραφική αίθουσα του µυαλού του όπου µόνιµα προβάλλονται ταινίες µε heavy metal πνεύµα.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: VENOM / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ BLACK METAL ΔΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ / VILLAGERS OF IOANNINA CITY / KAMELOT / PERIPHERY / ELYSION / ΗΑΚΕΝ / BASTARD SWORD / PYRAMID / CALL THE FRAUD

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD / LOUD FROM PLANET METAL / HEAVY LIVING: Rock of Angels Records / HEAVY LIVING: Christina Alossi Photography / WHAT TOMORROW KNOWS: Megaton Sword / PROTOMETAL: Night Sun / CELEBRATION DAY: Motörhead “Overkill” / TEN TON HAMMER: Iliana Tsakiraki (Enemy of Reality) / PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Quiet Riot “Metal Health” / STAGE HAMMER 1000Mods, Tankard, Messa κ.α. / ALL THE WORLD’S A STAGE: Yannis Papadopoulos (Beast in Black) / HELLENIC ASSAULT / SUB-TERRA / JUDGEMENT DAY / I AM I: Matt Barlow (Ashes of Ares, Iced Earth)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Quiet Riot “Metal Health” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Δηµιουργήθηκαν στα µέσα των ‘70s µε πυλώνες τον εκρηκτικό frontman Kevin DuBrow και τον εκκολαπτόµενο θεό της κιθάρας, Randy Rhoads, αλλά αντιµετωπίζοντας πολλά προβλήµατα διέλυσαν νωρίς αφήνοντας πίσω τους δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν µόνο στην Ιαπωνία. Ο Randy δοξάζεται στο πλευρό του Ozzy Osbourne και χάνει πρόωρα τη ζωή του στο περιβόητο δυστύχηµα, ενώ είχε προλάβει να φέρει για µπασίστα στο σχήµα του Double O τον παλιό του συµπαίκτη RUDY SARZO. Ο Κουβανός σε ένα παιχνίδι της µοίρας επανέρχεται στους αναγεννηµένους QUIET RIOT και µαζί µε τους Carlos Cavazo (κιθάρα) και τους σήµερα εκλιπόντες DuBrow και Frankie Banali (τύµπανα) κυκλοφορούν το µυθικό album “METAL HEALTH” το 1983 και γίνονται η πρώτη heavy metal µπάντα που κατακτά την κορυφή του αµερικάνικου Billboard. Έτσι, άνοιξαν διάπλατα τις πύλες για την εµπορική άνθιση του αµερικάνικου metal-hard rock αλλά και τον ασκό του Αιόλου για την καριέρα τους. Συµπληρώνοντας αυτόν το µήνα 40 χρόνια κυκλοφορίας, ο Sarzo ξετυλίγει σε µία συλλεκτική συνέντευξη το κουβάρι ενός πυκνού παρασκηνίου. Bang Your Head.

    ALL THE WORLD’S A STAGE: Yannis Papadopoulos (Beast in Black) ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Τον τελευταίο καιρό παρατηρούµε πως τα νέα ευρωπαϊκά power metal σχήµατα γνωρίζουν µεγάλη επιτυχία, δίνοντας νέα οπτική και φέρνοντας πολύ νέο κόσµο σε µία σκηνή η οποία φαινόταν κουρασµένη. Οι Φινλανδοί BEAST IN BLACK είναι σίγουρα ένα πολύ σηµαντικό κοµµάτι αυτής της αναγέννησης και µεγάλο ρόλο στην επιτυχία τους έχουν τα καταπληκτικά φωνητικά του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Του καλύτερου τραγουδιστή της γενιάς του σε παγκόσµιο επίπεδο. Με αφορµή τις συναυλίες του συγκροτήµατος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 21 και 22 Μαρτίου αντίστοιχα, πιάσαµε γραµµή µε το Ελσίνκι της Φινλανδίας και ζητήσαµε από τον Γιάννη να µοιραστεί µαζί µας τις συναυλιακές του ιστορίες.

    HORROR: ENTHEOS / MEMORIAM / KAWIR / SIEGE OF POWER / CONTRARIAN

    ENTHEOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Αν στα πρώτα τους δύο albums οι ENTHEOS ήταν στις εφεδρείες της νέας προοδευτικής death metal κίνησης, λίγα χρόνια και µια πανδηµία µετά, έχουν µετεξελιχθεί σε ένα από τα πιο συναρπαστικά σχήµατα του είδους, καθώς προσθέτουν µια συµπαγή καλλιτεχνική µατιά και µια συναισθηµατική γνησιότητα σε κάτι που είναι εκ φύσεως πιο τεχνικό. Το “TIME WILL TAKE US ALL” µοιάζει το νέο album-ορόσηµο της σκηνής και οι δύο βασικοί καλλιτέχνες, ο drummer και συνθέτης NAVENE KOPERWEIS και η extreme τραγουδίστρια CHANEY CHABB, µας δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από αυτό.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ:  RITCHIE BLACKMORE'S RAINBOW / CELTIC FROST

    ΤΗΙS.IS.HAMMER.459: Τεύχος Μαρτίου V for Venom V for VIC issue



    ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Το τεύχος Μαρτίου είναι φτιαγμένο από μαύρο μελάνι, χαρτί και λέξεις που ακούγονται ΔΥΝΑΤΑ! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!