Friday, 10 March 2023 09:44

THE MAGUS: Ο King Dude καλεσμένος στο προσωπικό album του ηγέτη των Necromantia

Written by 
    THE MAGUS: Ο King Dude καλεσμένος στο προσωπικό album του ηγέτη των Necromantia

    O The Magus, ο πολύ έμπειρος Έλληνας μουσικός που είναι ευρύτερα γνωστός από τους Necromantia, Rotting Christ και Yoth Iria, έχει δημιουργήσει ένα νέο προσωπικό σχήμα υπό το όνομα The Magus και το ντεμπούτο album θα κυκλοφορήσει μέσω της The Circle Music τον Οκτώβριο του 2023. Στον δίσκο καλεσμένος είναι ο King Dude και συνεισφέρει κάποια guest φωνητικά.

    Στο δελτίο τύπου του συγκροτήματος διαβάζουμε τις σχετικές λεπτομέρειες.

    Ο King Dude, γνωστός και ως ο γαλανομάτης Mephistopheles με την ακουστική κιθάρα, θα εμφανιστεί ως guest τραγουδιστής στο δίσκο. Το album θα περιλαμβάνει φωνητικά από τον άξιο θαυμασμού, σκοτεινό, folk καλλιτέχνη. Ο King Dude είναι γνωστός για τη φωνή του η οποία μεταμορφώνεται από στοιχειωμένη και ευάλωτη σε βροντερή με σχεδόν βιβλική μανία και όλα αυτά βρίσκονται σε απόσταση μιας αναπνοής, παντρεύοντας το ιερό με το βέβηλο με παραδειγματική μεγαλοπρέπεια.

    Ο King Dude δήλωσε ότι «είναι τιμή του και είναι ενθουσιασμένος που έπαιξε έναν ρόλο σε αυτό το album για τους The Magus!»

    Ο The Magus επίσης σχολίασε: «Το instrumental κομμάτι “Give the Devil His Due” που ήταν στο αποχαιρετιστήριο album των Necromantia, έχει μια ιστορία πίσω του. Όπως όλα τα τραγούδια που κάνω… Γι’ αυτό, αποφάσισα να σας πω αυτή την ιστορία στο επερχόμενο album των The Magus, που έχει τον τίτλο “Βυσσοδομώντας”.

    «Όταν το δούλευα, μαζί με τον εξάχορδο μάγο μας El, νιώσαμε ότι θα έπρεπε να είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι, ώστε η ίδια η μουσική να διηγείται την ιστορία, όχι μόνο οι στίχοι. Και πράγματι γράψαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ένα στολίδι διαβολικού τρόμου! Ωστόσο, υπήρχαν κάποια σημεία στο τραγούδι που χρειάζονταν μια πολύ χαρακτηριστική φωνή… Ο King Dude, ο δάσκαλος της σκοτεινής πνευματικής ακουστικής folk μουσικής, ήταν από τα πρώτα ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μας. Είναι μεγάλη μου τιμή που δέχτηκε την πρόσκλησή μας να τραγουδήσει τα μέρη που του αναλογούν και να σας πει ο ίδιος ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Όχι μόνο γιατί η φωνή του ταιριάζει γάντι αλλά γιατί μοιραζόμαστε και κάποια παρόμοια αποκρυφιστικά ενδιαφέροντα και αισθητική. Έκανε μια υπέροχη δουλειά και υπήρξε πραγματικά έντεχνος και πιστός στην έντονη αφήγηση του τραγουδιού. Έχετε λάβει την προειδοποίηση… Σαν φίδια από τα βάθη υψωνόμαστε».

    Μετά τον θάνατο του συνιδρυτή των Necromantia, Baron Blood, ο The Magus αποφάσισε να διαλύσει το σχήμα κυκλοφορώντας το τελευταίο album "To the Depths We Descend", το 2021. Αλλά το προσωπικό του, μουσικό και μυστικιστικό ταξίδι, δεν σταμάτησε εκεί. Η εσωτερική του φλόγα που τον ωθεί να δημιουργεί σκοτεινή και αυθεντικά ακραία τέχνη, που εκφράζεται μέσα από μουσική και στίχους, δεν έπαψε ποτέ να καίει. Έτσι, το καλοκαίρι του 2022 αποφάσισε να γεννήσει ένα νέο μουσικό project, υπό τον απλό τίτλο που του αρμόζει, The Magus.

    Μαζί με μακροχρόνιους συνεργάτες, τον El (Soulskinner, Zaratus, Thou Art Lord, Principality of Hell κ.λπ.) στις κιθάρες και τον Maelstrom (Necromantia, Yoth Iria, Thou Art Lord, Principality of Hell κ.λπ.) στα τύμπανα, ολοκλήρωσαν τη φόρμουλα και ξεκίνησαν να εργάζονται σε υλικό για το επερχόμενο album που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023.

    Το σχήμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.
    Facebook
    Instagram
    WEBSITE

    Και μιας και εδώ βρισκόμαστε σε black metal μονοπάτια, σας θυμίζουμε πως στο τεύχος Μαρτίου του Metal Hammer που κυκλοφορεί, πρωταγωνιστεί στις σελίδες μας ο μαυρομέταλλος ήχος έτσι όπως το ξεγέννησαν οι Venom το 1982 και τον διαμόρφωσαν στον 20ο αιώνα εμβληματικοί blackmetal δίσκοι.