Tuesday, 04 April 2023 11:51

ΤΗΙS.IS.HAMMER.460: Τεύχος Απριλίου Ride the Sky Over Greece issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.460: Τεύχος Απριλίου Ride the Sky Over Greece issue

    Give me wings to fly, ride the sky λέει το τραγούδι - ύμνος και εδώ ξεκινάμε την απογείωση! Άναψαν οι μηχανές για τα συγκλονιστικά live που θα ζήσουμε το καλοκαίρι. Στο τεύχος Απριλίου από την μια πλευρά πρωταγωνιστούν οι καλύτεροι Helloween που θα δούμε σε live εμφάνιση στη ζωή μας! Από την άλλη, η δυναμική των Disturbed δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας... Έρχονται για να σαρώσουν! Όσο για τα υπόλοιπα περιεχόμενα του τεύχους που ξεκινούν από τον Steve Vai και τον Mark Zonder και φτάνουν μέχρι τους Dodheimsgard, συνθέτουν όλα μαζί την metal επικαιρότητα που μαγνητίζει το ενδιαφέρον μας! Τεύχος άχαστο! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Ακούμε το κάλεσμα και πράττουμε αναλόγως: If you're out there all alone, and you don't know where to go to, come and take a trip with me!



    HELLOWEEN ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ, KEY CHAPTERS ΧΑΚΟΣ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗΣ: Όπως ήδη θα γνωρίζετε, 17 Ιουνίου στο Release Athens, οι HELLOWEEN, επιτέλους, επιστρέφουν στον τόπο όπου λατρεύτηκαν όσο λίγες µπάντες. Φυσικά είναι η πρώτη φορά που θα εµφανιστούν στην Ελλάδα µετά το ιστορικό reunion µε τους Kai Hansen και Michael Kiske, συνεπώς δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερα το γιατί θα είναι η καλύτερη/µεγαλύτερη συναυλία τους στη χώρα µας. Ο ANDI DERIS είναι ένας από εµάς και αποτελεί τεράστια τιµή να βρίσκεσαι συνοµιλητής µε έναν τόσο αφοπλιστικό και ειλικρινή άνθρωπο. Πέρα από φωνάρα και εκπληκτικός συνθέτης, είναι και ένας super cool τύπος που του χρωστάς πολλά αν λογίζεσαι ως Pumpkinhead. Ούτε η βιασύνη του Zoom να µας κόψει απότοµα στάθηκε ικανή για να µας ξενερώσει.

    Ακόµα, εκτός από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, χωρίσαµε την πορεία του συγκροτήµατος σε επτά κεφάλαια «κλειδιά» τα οποία και παρουσιάζονται µέσα από επτά παραγράφους έκαστο ενώ για το τέλος επιλέξαµε να µιλήσουµε για 30 εµβληµατικά τους τραγούδια χωρισµένα σε δύο ενότητες. Αυτά που είναι τα απόλυτα classics όπως και κάποια “deep cuts”! Καλή ανάγνωση! Pumpkins Fly Free!



    DISTURBED ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Αν συμφωνήσουμε πως οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, τότε δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως οι είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκρότημα του 21ου αιώνα. Η επιτυχία τους, ιδιαίτερα στην απέναντι όχθη, είναι πραγματικά σαρωτική. Έχουν απανωτά albums που έχουν βρεθεί στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών, ενώ τα τραγούδια τους έχουν σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά οπαδών. Ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του nu metal, οι Disturbed πάντα είχαν το ένα τους μάτι στραμμένο προς πιο κλασικά ακούσματα, γεγονός που τους βοήθησε να επιζήσουν όταν η «φάση» ατόνησε. Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Release Athens στις 26 Ιουνίου, το Metal Hammer εξασφάλισε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του τραγουδιστή τους DAVID DRAIMAN.



    GARY ROSSINGTON (LYNYRD SKYNYRD) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Στις 5 Μαρτίου «έφυγε» ο GARY ROSSINGTON στα 71 του, ο τελευταίος εν ζωή από τα µέλη της αρχικής σύνθεσης των LYNYRD SKYNYRD κι έτσι έκλεισε ένας κύκλος για την µπάντα, που άνοιξε στις 20 Οκτωβρίου 1977 σε εκείνο το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχηµα που ξεκλήρισε τους µισούς. Ο “Prince Charming” (όπως τον έλεγε ο Ronnie Van Zant) επέζησε και είδε έναν-έναν, πολλούς από τους φίλους του να «φεύγουν» µέσα στα επόµενα χρόνια. Ξεχωρίζοντας κάποια από τα πολλά σπουδαία τραγούδια που συνέθεσε ή στιγµάτισε µε το παίξιµό του, το Metal Hammer «φωτογραφίζει» κάποιες από τις νότες, τους στίχους και τα γεγονότα για τα οποία ο Gary Rossington και κατ’ επέκταση οι Lynyrd Skynyrd, θα µείνουν για πάντα στις καρδιές και στη µνήµη των, ανά τον κόσµο, µουσικόφιλων.

    THE 69 EYES ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: O JYRKI 69, τραγουδιστής και αρχηγός των Φινλανδών THE 69 EYES, είναι ένας από τους πιο ευγενικούς, οµιλητικούς και ουσιαστικούς ανθρώπους που µπορείς να γνωρίσεις στη ζωή σου. Παρόλο που η µπάντα του στη χώρα των χιλίων λιµνών αντιµετωπίζεται ως ένα mainstream συγκρότηµα, κάτι που εξηγεί στις επόµενες γραµµές, ο ίδιος παραµένει προσγειωµένος και πιστός οπαδός του rock ‘n’ roll, «αδικώντας» ορισµένες φορές µε την αφοπλιστική ειλικρίνειά του τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και τη δουλειά του. Με αφορµή το νέο τους album, “DEATH OF DARKNESS”, το Metal Hammer επικοινώνησε µαζί του.

    OVERKILL ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Με 20 albums σε 40 χρόνια καριέρας οι OVERKILL είναι η µοναδική thrash metal µπάντα παγκοσµίως που συνδυάζει τέτοια σταθερότητα, ποσότητα και ποιότητα - κι όχι µόνο στο studio. To Μetal Hammer πιστό στο ραντεβού του µε τον εµβληµατικό τους frontman, δεν µαθαίνει µόνο για το δολοφονικό “SCORCHED” αλλά και για τον άνθρωπο BOBBY “BLITZ” ELLSWORTH.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: HELLOWEEN, DISTURBED, GARY ROSSINGTON (LYNYRD SKYNYRD), THE 69 EYES, OVERKILL, POWERWOLF, KATSIONIS/VASS, MYSTIC CIRCLE, TRIUMPHER, TANITH.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, WHAT TOMORROW KNOWS: Predatory Void, PROTOMETAL: Bang, CELLEBRATION DAY: Black Sabbath “Heaven and Hell”, TEN TON HAMMER: Christianna (Elysion), PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Steve Vai “Sex and Religion”, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY, I AM I: Mark Zonder (A-Z, ex-WARLORD, ex-FATES WARNING)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Steve Vai “Sex and Religion” ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Αν θα µπορούσαµε ν’ ανέβουµε σε µια χρονοµηχανή και να µεταφερθούµε στο 1993, θα καταλαβαίναµε αµέσως ότι ζούµε σε µια εποχή όπου συµβαίνουν τεράστιες αλλαγές στη µουσική και ειδικά στη σκληρότερη έκφρασή της. Οτιδήποτε έχει σχέση µε το hard rock και το heavy metal των ‘80s θεωρείται παρωχηµένο -µη σου πω κατακριτέο- και συνδυάζεται µε τροµερά υποτιµητικά σχόλια από τον Τύπο που ακολουθεί τις µουσικές µόδες, το κοινό αλλά -δυστυχώς- και από µουσικούς. Εννοείται ότι βγαίνουν και πολλά νέα ενδιαφέροντα πράγµατα ενώ παράλληλα, οι «µεγάλοι» του χθες προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν τον ήχο τους, µε σκοπό να ταιριάξουν µε την εποχή - µε ιδιαίτερα αµφιλεγόµενα αποτελέσµατα. Όταν βγήκε το “SEX & RELIGION”, ο STEVE VAI ήταν ίσως ο µεγαλύτερος guitar hero των τελευταίων ετών, αλλά και αυτός που δέχθηκε τη µεγαλύτερη επίθεση στον Τύπο εκείνης της εποχής. Αναµενόµενα, το album αυτό όχι µόνο δεν είχε την απήχηση που περίµενε ο δηµιουργός του, αλλά γνώρισε την κατακραυγή. Όµως, ο Χρόνος, µε το πέρασµά του, έχει έναν περίεργο τρόπο να «διορθώνει» κάποιες αδικίες του παρελθόντος, κι εδώ και αρκετά χρόνια, το “Sex & Religion” έχει τοποθετηθεί ψηλά στη συνείδηση του κόσµου, ο οποίος φαίνεται να το έχει εκτιµήσει όσο πραγµατικά του αξίζει. Ακολουθεί ένας αποκαλυπτικός Steve Vai… Να σηµειώσουµε επίσης πως εµφανίζεται στις 21 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και στις 22 Απριλίου στην Αθήνα (Fuzz Club).

    TEN TON HAMMER: Christianna (Elysion) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ είναι η εξαιρετικά εκφραστική φωνή των ELYSION και το ταλέντο της ξεναγεί την ψυχολογική µας διάθεση από το σκότος στο φως. Εµφατικά µας το επιβεβαίωσε άλλη µια φορά στο καταπληκτικό συνθετικά album του σχήµατος “Bring Out Your Dead” που κυκλοφόρησε πριν λίγες µέρες. Εδώ µας κάνει µια βόλτα στους 10 αγαπηµένους της δίσκους όλων των εποχών. Θησαυρός οι τραγουδιστικές ικανότητές της, πλούσια και τα ακούσµατά της στις µουσικές που µας αφορούν.

    HORROR: DODHEIMSGARD, NECROPHOBIC, DOWNFALL OF GAIA, ENFORCED

    DODHEIMSGARD ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Η µουσική των DODHEIMSGARD είναι δύσκολη, απαιτητική, χρειάζεται επαναλήψεις, σε αναγκάζει να σκεφτείς και πολλές φορές µένεις απλά αποσβολωµένος να ακούς προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσεις όλες τις λεπτοµέρειες. Έτσι ακριβώς είναι και η παρακάτω κουβέντα µε τον VICOTNIK (κατά κόσµον Yusaf Parvez). Μέσα σε αυτές τις 4 σελίδες καλύπτουµε θέµατα από τον ντετερµινισµό µέχρι τη ζωή σε ένα εξωτικό νησί και από το black metal της δεκαετίας του ‘90 µέχρι την κάθε νοηµατική λεπτοµέρεια του νέου τους αριστουργήµατος, “BLACK MEDIUM CURRENT”. Τέτοιες συζητήσεις χρειαζόµαστε στις ζωές µας. Και ίσως µία µόνο ανάγνωση δεν είναι αρκετή.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ:  DEEP PURPLE / SEPULTURA



    ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Το καλοκαίρι ξεκίνησε… Το τεύχος Απριλίου είναι φτιαγμένο από μελάνι, χαρτί και λέξεις που ακούγονται ΔΥΝΑΤΑ! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!