Friday, 05 May 2023 17:09

ΤΗΙS.IS.HAMMER.461: Τεύχος Μαΐου Lux Æterna issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.461: Τεύχος Μαΐου Lux Æterna issue

    Μάιος και πυρετωδώς προετοιμαζόμαστε για το εκρηκτικό καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών, έχοντας πλέον βάλει στις ζωές μας ως εφόδιο τις 72 εποχές της υπερδύναμης των METALLICA. Σε αυτή την πορεία κινείται το τεύχος με τους Φιλανδούς NIGHTWISH, ένα απ’ τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του 21ου αιώνα, και τους Αυστραλούς PARKWAY DRIVE που δικαίως γιγαντώθηκαν στη διαδρομή του χρόνου, να βρίσκονται στα εξώφυλλα, ενώ στα περιεχόμενα του τεύχους 18 σελίδες μας (!!!) συν μια γιγαντοαφίσα, έχουν καταληφθεί από τους ηγέτες METALLICA. Τεύχος λουσμένο στο φως και το σκότος της παρέας του γίγαντα JAMES HETFIELD! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

    NIGHTWISH ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ ΚΑΙ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Οι NIGHTWISH είναι χωρίς αµφισβήτηση ένα από τα µεγαλύτερα συγκροτήµατα του 21ου αιώνα, έχοντας καταφέρει να δηµιουργήσουν δική τους σχολή µε αναρίθµητους ακόλουθους, να κυκλοφορήσουν εντυπωσιακά albums, να κάνουν εξίσου εντυπωσιακές συναυλίες και να αποθεώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μέσα στα χρόνια, παρά τα πολλά προβλήµατα που παρουσιάστηκαν, κυρίως από αλλαγές µελών, το συγκρότηµα ακολουθεί πιστά το όραµα του ηγέτη τους, Tuomas Holopainen, και είναι µεγαλύτερο από ποτέ. Με αφορµή την επικείµενη εµφάνισή τους στο Release Athens στις 7 Ιουνίου, το Metal Hammer κάνει βουτιά στα αρχεία του και ανασύρει δηλώσεις του συγκροτήµατος για κάθε του δισκογραφικό βήµα µέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις, εκτός από το ντεµπούτο, για το οποίο παραθέτουµε αυτούσια την κριτική η οποία δηµοσιεύθηκε την εποχή της κυκλοφορίας του. Τους περιµένουµε για ένα από τα πιο φαντασµαγορικά shows του φετινού καλοκαιριού.

    PARKWAY DRIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: «Το να είµαι ο τραγουδιστής των PARKWAY DRIVE είναι η δουλειά των ονείρων µου αλλά µερικές φορές µπορεί να γίνει αγχωτικό, µόνο και µόνο επειδή αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Θέλω το κάθε show να είναι όσο πιο έντονο γίνεται και όσοι βρίσκονται εκεί να φύγουν µε τις καλύτερες αναµνήσεις» µάς είπε ο τραγουδιστής του group, WINSTON MCCALL, µε αφορµή την επερχόµενη επίσκεψή τους στη χώρα µας στις 27 Ιουνίου και το Release Athens. Παρακάτω κάνουµε µια ανασκόπηση µε τον ευγενέστατο, ενθουσιώδη και οµιλητικό frontman για την πορεία της µπάντας, ενώ παράλληλα τους θαυµάζουµε που µπροστά στα µάτια µας γιγαντώθηκαν και πλέον µπορούµε να τους απολαύσουµε ως headliners σε τόσο µεγάλους χώρους. Τα σέβη µας.

     

    METALLICA ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Φτάσαµε λοιπόν αισίως στο ενδέκατο studio album των METALLICA, “72 SEASONS”. Αν υπάρχουν δύο πράγµατα τα οποία µπορούµε να πούµε για τον δίσκο είναι πως σε µουσικό επίπεδο βλέπουµε το συγκρότηµα να φέρνει στο σήµερα ό,τι έχει παρουσιάσει στη 40χρονη πορεία του, από ξεκάθαρες αναφορές στο βρετανικό ατσάλι, το thrash αλλά και ‘70s τζαµαρίσµατα ενώ στιχουργικά έχουµε τον πιο ειλικρινή JAMES HETFIELD που είδαµε ποτέ, κάτι που παίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο που αποδίδει στον δίσκο. Το Metal Hammer εξασφάλισε για τους αναγνώστες του µία συνέντευξη που έδωσε ο frontman της µπάντας στον Steffan Chirazi στο περιοδικό του fan club των Metallica, So What, µέσα από την οποία γίνεται ξεκάθαρη η ρίζα και η κατεύθυνση του δίσκου.

    Μετά το τέλος της συνέντευξης, ακολουθούν 10 σηµαντικές αποφάσεις που πήρε το συγκρότηµα, οι οποίες και διαµόρφωσαν σε µεγάλο βαθµό την πολυτάραχη πορεία του. Από τον Dave Mustaine και το Napster µέχρι το Big 4 και τον οργανισµό All Within My Hands. Full read or nothing!

    DEF LEPPARD ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Με όλη την αγάπη και τον θαυµασµό µας για το hard rock της δεκαετίας του ‘80, οι DEF LEPPARD δεν αξίζουν να χαρακτηριστούν ως απλώς µία από τις µυθικότερες µπάντες του. Είναι µέγεθος αντίστοιχο των U2, των Pink Floyd και των Eagles. Τα γούστα είναι υποκειµενικά, οι αριθµοί όµως όχι. Στην τελική, ποιος δεν έχει τραγουδήσει αυτούς τους ύµνους; Εκ των ιδρυτών αυτού του ζωντανού θρύλου, ο µπασίστας RICK SAVAGE, παραχωρεί µία σπάνια συνέντευξη στο Metal Hammer για το µυστικό της επιτυχίας µε αφορµή το album “DRASTIC SYMPHONIES” όπου οι Βρετανοί συνεργάζονται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση µε µεγάλη ορχήστρα.

    IMMORTAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Μ’ αυτά και µ’ αυτά, µπήκαµε στον Μάη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος λοιπόν να αποχαιρετήσουµε αυτόν τον -θλιβερό- χειµώνα µιλώντας για κρύο, χιόνι και σκοτάδι, µε έναν άνθρωπο που θα µπορούσε όλα τα προαναφερθέντα να τα έχει δηµιουργήσει αυτός, αν ήταν κάποιος θεός. Ο DEMONAZ µπορεί να µην είναι θεός µε την κλασική έννοια του όρου, είναι όµως ο Θεός των IMMORTAL και από την Blashyrkh κάνει… “WAR AGAINST ALL”! Ντυνόµαστε βαριά για τελευταία φορά φέτος και διαβάζουµε τα όσα έχει να πει.

    GODSLEEP ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΝΤΑΡΟ: Μια από τις πιο εµφατικές εκπλήξεις της χρονιάς, το “LIES TO SURVIVE” αποτελεί Booster για τους GODSLEEP στο Champions League του παγκόσµιου σύγχρονου heavy rock, και µε δεδοµένο ότι πρόκειται ήδη για συγκρότηµα που τρώει συναυλιακούς χώρους για Breakfast, το µέλλον τούς επιφυλάσσει µόνο Better Days και κάπου εδώ σταµατάω και τις εξυπνάδες µε τους τίτλους του δίσκου. Ο κιθαρίστας τους ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ διαφωτίζει το Metal Hammer σχετικά µε την τελευταία τους δουλειά, τη ζωή στο tour και το επικείµενο αθηναϊκό live τους στις 27 Μαΐου στο Piraeus Academy.

    SACRED OUTCRY ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Η ελληνική σκηνή (οφείλει να) ανήκει στην elite του metal εδώ και αρκετά χρόνια αλλά όταν σκάνε τέτοιου βεληνεκούς δισκάρες, όπως το “TOWERS OF GOLD”, πραγµατικά νιώθεις πως δεν υπάρχει αντίπαλος πουθενά. Οι SACRED OUTCRY διαιωνίζουν τον δικό τους µύθο και ο εγκέφαλος του συγκροτήµατος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΑΛΟΔΗΜΑΣ, µιλάει µε αυτοπεποίθηση έχοντας όραµα για το δηµιούργηµά του.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: NIGHTWISH, METALLICA, PARKWAY DRIVE, DEF LEPPARD, IMMORTAL, DARKLON, GODSLEEP, MYSTIC PROPHECY, SACRED OUTCRY, AIR RAID, DRAMA NOIR.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, WHAT TOMORROW KNOWS: MDXX, PROTOMETAL: Warpig, CELLEBRATION DAY: Twisted Sister “Stay Hungry”, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Coven “Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls”, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY, HEAVY LIVING: Made in Hell Studio.

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE Coven “Witchcraft Destroys Minds & Reaps Souls” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Λίγο πριν γεννηθεί το heavy metal, υπήρξε µία κυκλοφορία που είχε µεν τις σκληρές της στιγµές, κουβαλούσε, δε, αισθητικά και στιχουργικά µία πρωτόγνωρη διαβολική αύρα για την τότε δισκογραφία που την κατατρόµαξε, πολλά χρόνια πριν επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο γνωστοί metal µουσικοί. Η αιµατοβαµµένη ψυχεδέλεια του “WITCHCRAFT DESTROYS MINDS & REAPS SOULS” και το ειλικρινές του περιεχόµενο σοκάρουν ακόµα και σήµερα, καθώς πρόκειται για ένα album που έχει αγγιχθεί από το Αριστερό Χέρι το οποίο φρόντισε να τοποθετήσει έµπροσθεν µία ισχυρή και εκθαµβωτική γυναικεία παρουσία προκειµένου να διαδώσει το µήνυµα των Αµερικανών COVEN. Η Ιέρεια JINX DAWSON ξαπλώνει το Metal Hammer στο ιερό της τέµενος ώστε να παρελάσουν από πάνω του τα πρώτα devil horns, ο Charles Manson, τέρατα του κλασικού rock, τέρατα από τον Κάτω Κόσµο και µία καριέρα που καταστράφηκε κάτω από το Κακό Σηµάδι.

    HORROR: CATTLE DECAPITATION, CLOAK, DEVANGELIC, OUTLAW, IN UTERO CANNIBALISM

    CATTLE DECAPITATION ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Ξεκινάς εκσφενδονίζοντας gore-y, σκεπτόµενα και αρκετά διασκεδαστικά grindcore δυναµιτάκια από εδώ κι από εκεί. 27 χρόνια µετά, στον δέκατο δίσκο σου έχεις διανύσει τόσο µεγάλη απόσταση προς τα µπροστά, χωρίς να έχεις αλλάξει τα βασικά του ήχου σου, έχοντας κατακτήσει το δικαίωµα όχι απλώς να σε παίρνουν στα σοβαρά αλλά να περιµένουν από σένα µεγάλα πράγµατα. Μια τέτοια πορεία σαν αυτήν των CATTLE DECAPITATION, κάθε συγκρότηµα θα ήθελε να έχει διαγράψει. Και όταν βγάζει έναν δίσκο σαν το “TERRASITE”, να έρχεται ένας δηµοσιογράφος από την Ελλάδα και να ρωτάει τον κιθαρίστα -ο οµιλητικότατος και πολύ αστείος JOSH ELMORE- αν «παίζει» το δέκατο album να είναι το καλύτερο της δισκογραφίας τους…

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: METALLICA – DIO

    ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Lux Æterna issue! Το τεύχος Μαΐου είναι φτιαγμένο από μελάνι, χαρτί και λέξεις που ακούγονται ΔΥΝΑΤΑ! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!