Thursday, 04 July 2024 16:22

ΤΗΙS.IS.HAMMER.475: Τεύχος Ιουλίου, Rebel in Dreamland Issue!

Written by 
  ΤΗΙS.IS.HAMMER.475: Τεύχος Ιουλίου, Rebel in Dreamland Issue!

  Ιούλιος με metal σημαίες στα εξώφυλλα! 40 χρόνια o Γίγαντας KAI HANSEN προσθέτει στη ζωή μας, καταπληκτικές μουσικές και την τεράστια heavy metal προσωπικότητα του. Για αυτό την χρονιά που επίσης το Metal Hammer συμπληρώνει 40 χρόνια, μας δίνει μια πολύ μεγάλη σε έκταση, ειλικρινέστατη συνέντευξη, όπου μας διηγείται βήμα προς βήμα, ολόκληρη την διαδρομή του. Από το ξεκίνημα των Helloween μέχρι σήμερα. Τον περιμένουμε με τους Gamma Ray τον Δεκέμβρη να σαρώσει Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να το πούμε απλά: Kai or Die! Αυτό συναντάμε στην μια όψη του τεύχους, ενώ στην άλλη, τα λόγια είναι περιττά… Η πλέον παραγνωρισμένη περίοδος των BLACK SABBATH, έχει την τιμητική της, με τον Tony Martin να μας εμπιστεύεται σε μια χορταστική συνέντευξη, γεγονότα και λεπτομέρειες οι οποίες ήταν στο ημίφως της πορείας του σχήματος που γέννησε ολόκληρο το Heavy Metal! Δεν τον χάνεις αυτόν τον Ιούλιο!! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας το παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!! Stay Heavy!

  KAI HANSEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: 40 ΧΡΟΝΙΑ διαδροµής για τον θρυλικό, µόρτη, ψυχάρα, KAI HANSEN! Ήταν 1984 όταν εµφανίστηκε πρώτη φορά στη δισκογραφία, σε εκείνη την “Death Metal” συλλογή που έβγαλε η Noise Records, η οποία περιείχε 2 τραγούδια των Helloween. Έκτοτε δεν πάτησε φρένο και τα έργα του σηµάδεψαν το metal σύµπαν. Με την παρουσία του να σηµαδεύει επίσης και τις σελίδες του Hammer, του εντύπου που κι αυτό πρωτοξεκίνησε το 1984 και φέτος συµπληρώνει 40 χρόνια αδιάκοπης πορείας…

  Ναι, το γνωρίζουµε. Ο εµβληµατικός Kai, µε το metal στην καρδιά πορεύτηκε 40 χρόνια! Για αυτό κι εµείς, εξίσου εγκάρδια τον φιλοξενούµε εδώ, ώστε να µας µιλήσει για ολόκληρη την περιπετειώδη διαδροµή. Για τα όνειρα πριν τον κερδίσει η µουσική, για το ξεκίνηµα στο metal, για τους AC/DC, τους Motörhead, τους Venom, για τους Helloween, για τους Gamma Ray, για την απώλεια του κολλητού του Ingo Schwichtenberg, για τις αξέχαστες επισκέψεις του στην Ελλάδα, για την τρέλα στο Ρόδον Club… για όλα!

  Για εµάς στο Metal Hammer, δεν υπάρχει ενδοιασµός! Αυτός είναι ο καταλληλότερος καλλιτέχνης για να διοργανώσουµε τον Δεκέµβρη δύο ανεπανάληπτα γιορτινά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα έχεις να καυχιέσαι ότι «ήµουν κι εγώ εκεί»! Οι GAMMA RAY βάδιζαν πάντα χέρι-χέρι µε το περιοδικό όλες αυτές τις δεκαετίες, προσφέροντάς µας πολύτιµες αναµνήσεις και µερικές από τις πιο “rock ‘n’ roll” καταστάσεις που έχει ζήσει η χώρα σε συναυλιακό επίπεδο. Αυτός είναι ο δικός µας Kai. Το σύνθηµα τα λέει όλα, για όσα ακολουθούν στις παρακάτω σελίδες και τον Δεκέµβρη: Kai or die! Ορκίζοµαι!

  BLACK SABBATH ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Με αφορµή την κυκλοφορία του “ANNO DOMINI 1989-1995” box-set των BLACK SABBATH που περιέχει τα 4 albums της µπάντας στην I.R.S. Records (“Headless Cross”, “Tyr”, Cross Purposes”, “Forbidden”) αρπάζουµε την ευκαιρία για µια αναλυτική συνέντευξη µε τον σπουδαίο TONY MARTIN, τραγουδιστή αυτών των δίσκων και δεύτερο µακροβιότερο frontman των Πατέρων του heavy metal. Αποκαλύπτοντας και πράγµατα που σχεδόν κανένας δεν γνώριζε, φαίνεται να βρίσκει δικαίωση για την εποχή του και πλέον υπάρχει ένα σηµαντικό κοινό στην Ευρώπη που λατρεύει την περίοδο του Tony Martin στους Black Sabbath. Μια περίοδο όπου ο Tony Iommi πάσχιζε να τους κρατήσει επίκαιρους, δεν µπορούσε να διατηρήσει µια σταθερή σύνθεση, έβλεπε τη δηµοτικότητά τους να πέφτει χρόνο µε τον χρόνο και παρότι κυκλοφορούσαν φανταστικούς δίσκους, το ευρύ κοινό τούς είχε γυρίσει την πλάτη.

  40 ΧΡΟΝΙΑ METAL HAMMER: Προς το τέλος του 1993, ο DAVE LOMBARDO δεν ανήκει πλέον στους SLAYER και µιλώντας στο περιοδικό µας µεταφέρει τη δική του πλευρά στην αντιπαράθεση µε το σχήµα. Η κόντρα ανάµεσά τους καλά κρατεί και η ατµόσφαιρα είναι τεταµένη! (ΤΕΥΧΟΣ NO. 107, 12/1993)

  BLIND GUARDIAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: Είναι κάποια albums που η κληρονοµιά που αφήνουν, δεν την αγγίζει ο χρόνος. Ταξιδεύουν πέρα από αυτόν, αγέρωχα και µαγευτικά. Ένας τέτοιος δίσκος είναι και το “SOMEWHERE FAR BEYOND”. Το δαχτυλίδι δύναµης των BLIND GUARDIAN, στο οποίο κανείς δεν µπορεί να αντισταθεί. Το να αγγίζεις ξανά ένα τόσο κλασικό album, για µια revisited έκδοση, είναι κάτι το παράτολµο. Ένας ευδιάθετος HANSI KÜRSCH όµως, µας εξηγεί πώς γίνεται να δίνεις εναλλακτική οπτική σε κάτι που είναι ήδη τέλειο. Τι και αν τους είδαµε τον Ιούνιο, ήδη ετοιµάζουµε βαλίτσες για το Chania Rock festival στις 26 Ιουλίου!

  BUS ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Μεσάνυχτα σε νεκροταφείο του αστικού ιστού. Το ραντεβού µας µε τους BUS όφειλε να γίνει υπό συγκεκριµένες συνθήκες, σαν προσπάθειά µας να εκπληρώσουµε ευλαβικά ένα ξόρκι. Οι Mercyful Fate διακόπτονται στα ακουστικά µε το που συναντάµε τον µπροστάρη των Αθηναίων, BAΣΙΛΗ ΠΟΛΙΤΗ, επικρατεί νεκρική σιγή και ξεκινάει η κουβέντα µας για το “WE ARE THE NIGHT”, ένα album-επίκληση προς τους νεκρούς να επιστρέψουν µε εκδικητική διάθεση.

  PORTRAIT ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Το Σκοτάδι των λατρεµένων Σουηδών PORTRAIT δεν εξαπλώνεται χωρίς αιτία. To µέταλλό τους είναι σκληρό, βαρύ, αλλά και αξιοσηµείωτα κοφτερό, αφού δεν χαρίζεται σε κανέναν. Συµβιβασµοί δεν υπάρχουν, παρά µόνο λατρεία και αφοσίωση στον αυθεντικό σκληρό ήχο, αυτόν που όχι µόνο σε ξετρελαίνει από πώρωση, αλλά σου δηµιουργεί και µια διάχυτη ανασφάλεια ανά στιγµές. Ο µέγας CHRISTIAN LINDELL ανοίγει τις οµιχλώδεις πύλες του Αγνώστου και µας ξεναγεί στο εκπληκτικό “THE HOST”. Προσέξτε, τα µονοπάτια που θα ακολουθήσετε είναι επικίνδυνα και η συζήτηση µπορεί να οδηγήσει σε άβολες αλήθειες.

  MEDEN AGAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Είναι πραγµατικά θαυµάσιο το να βλέπεις συγκροτήµατα να προσπαθούν να εξελίξουν τον ήχο τους, να δέχονται τις προκλήσεις και να επιλέγουν τον απαιτητικό δρόµο της δηµιουργικότητας αντί της στασιµότητας. Οι MEDEN AGAN δεν είναι µία ακόµα symphonic metal µπάντα. Αντίθετα, είναι ένα σχήµα που τολµάει, που παίρνει τα ρίσκα του αλλά στο τέλος δικαιώνεται και το νέο τους album που κυκλοφορεί µε τίτλο “MY NAME IS ΚATHERINE…” είναι µία νίκη απέναντι στη µετριότητα. Ο κιθαρίστας και αρχηγός του συγκροτήµατος DIMAN, µιλάει στο Metal Hammer!

  ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: KAI HANSEN, BLACK SABBATH, PORTRAIT, BUS, MEDEN AGAN, NESTOR, BLIND GUARDIAN, T. JARVA & THE DARK PLACE, CATEGORY 7, BILLY MORRISON, ORANGE GOBLIN, AS THE SUN FALLS, ALLEN’S HAND

  MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, HEAVY LIVIN: Golden Rules Festival, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Anathema “Alternative 4”, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY

  PAST TENSE TO FUTURE TENSE: Anathema “Alternative 4” ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: «Δεν είχα την ευκαιρία να µιλήσω σε βάθος για το “ALTERNATIVE 4” τότε, καθώς αποχώρησα από τους ANATHEMA την εποχή που κυκλοφόρησε. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο πίσω από αυτό το album για το οποίο δεν έχει µιλήσει κανείς ποτέ και δεν έχει δηµοσιευθεί τίποτα σε κάποιο περιοδικό. Θα έχετε αποκλειστικό θέµα. Για την κατάσταση, τα τραγούδια, τα πάντα» µας είπε ο DUNCAN PATTERSON, ο άνθρωπος που συνέθεσε 6 από τα 10 κοµµάτια αυτού του εµβληµατικού δίσκου, όταν του προτείναµε να µας διηγηθεί την ιστορία της δηµιουργίας του. Το album που στιγµάτισε µία ολόκληρη γενιά Ελλήνων οπαδών, ίσως και να ακούγεται πολύ διαφορετικό µετά από αυτήν την άνευ προηγουµένου εξοµολόγηση…

  HEAVY LIVIN: Golden Rules Festival ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Στις 29, 30 και 31 Αυγούστου πραγµατοποιείται στην πόλη του Βόλου το GOLDEN RULES FESTIVAL στην πιο εντυπωσιακή και φιλόδοξή του µορφή που έχει παρουσιαστεί µέχρι σήµερα. Με ονόµατα όπως οι Mayhem, Warlord και Destruction να αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης αλλά και µία πλειάδα εξαιρετικών ξένων και εγχώριων σχηµάτων να το πλαισιώνουν, το GRF κάνει σταθερά βήµατα για να µεγαλώσει ακόµα περισσότερο στο µέλλον και ο διοργανωτής του, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ, σίγουρος για το παρόν και συγκρατηµένα αισιόδοξος για το µέλλον, µιλά στο Metal Hammer για τη σηµαντική του πρωτοβουλία.

  HORROR: SPIDER KICKERS, HELLBUTCHER, DARKEND, HAIL SPIRIT NOIR

  SPIDER KICKERS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Βαριά η φανέλα της µπάντας για την extreme σκηνή της χώρας. Ξεκίνησαν ως άγουροι µπόµπιρες στα ‘80s και έκτοτε ακολουθούν αυτό που λέει η καρδιά τους. Τόσο απλό, τόσο αληθινό. Δεν σκότωσαν τον οπαδό µέσα τους. Δεν ξιπάστηκαν. Δεν φχαριστιούνται την ουισκάρα τους αν δεν βαράει ένα Sodom ή ένα Slayer από δίπλα. Και σήµερα, µας πετάνε στα µούτρα το “NECROSUPPER”, µια πωρωµένη death/thrash οµοβροντία, οργανώνοντας περιοδείες σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Αυτοί είναι οι Γιαννιώτες SPIDER KICKERS. Ζωντανό παράδειγµα ντοµπροσύνης και metal ηθικής που δείχνει τον δρόµο σε παλιότερους και νεότερους. Εδώ φιλοξενούµε την κουβέντα µας µε τα αδέρφια JAMES (φωνή/τύµπανα) και KOSTAS (κιθάρες), που είναι ο πυρήνας της µπάντας. Ατοµάρες πρώτης γραµµής, µε ταπεινότητα, ακεραιότητα και µόρτικη φωτιά µέσα τους. Φωτιά που µεγαλώνει γερά παιδιά.

  ΑΦΙΣΕΣ: W.A.S.P. / METALLICA

  Τεύχος Ιουλίου με τον θρυλικό Kai Hansen να μας διηγείται με κάθε λεπτομέρεια, τα 40 χρόνια της πορείας του που σημάδεψαν το metal σύμπαν! Ιούλιος με Black Sabbath! There's been no escape from the power of Tony Iommi! Θέλουμε το τεύχος να σας κάνει καλή παρέα στην πόλη, στα ταξίδια, στις εξοχές, στις παραλίες, παντού!! Αν θέλετε μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!