Το συγκρότημα μοιράστηκε το πρώτο κομμάτι "Primal" από το επερχόμενο album.
«Το Primal είναι ένα τραγούδι που γεννήθηκε από την απογοήτευση για τον κόσμο στον οποίο ζούμε», εξηγεί ο ντράμερ Martin Lopez, που ίδρυσε αρχικά το συγκρότημα το 2004.
«Η διαφθορά, η διχόνοια και η τεχνολογία που μας "πνίγει". Είναι βαρύ και άμεσο, χτισμένο πάνω σε riffs και ωμή ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα ρεφρέν που αποπνέει ελπίδα, σαν μια υπενθύμιση ότι το φως μπορεί ακόμα να διαπεράσει το σκοτάδι».
«Για εμάς, είναι κάτι περισσότερο από απλή επιθετικότητα», προσθέτει ο τραγουδιστής Joel Ekelöf. «Έχει να κάνει με το να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ξαναβρούν αυτή τη φλόγα, να επανασυνδεθούν με το πάθος τους και να βγουν μαζί από το σκοτάδι».
Το συγκρότημα, που ολοκληρώνεται από τους Lars Enok Åhlund (keyboards & κιθάρα), Cody Lee Ford (κιθάρα) και Stefan Stenberg (μπάσο), θα περιοδεύσει με τους Dark Tranquillity, Equilibrium και Iotunn στο Ultima Ratio Fest 2025 σε όλη την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί συναυλία στην Ελλάδα.
Η πρώτη γεύση από τον δίσκο που έρχεται:
"Reliance" tracklist
1. Primal
2. Mercenary
3. Discordia
4. Axis
5. Huntress
6. Unbound
7. Indifferent
8. Drifter
9. Draconian
10. Vellichor
















