Με αφορμή τη πρόσφατη συνέντευξη του Dave Mustaine σε μέσο του Ισραήλ, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον mainman των Megadeth γιατί αρνήθηκε να παίξει στο ίδιο billing με τους Dissection σε festival του Ισραήλ το 2005, αλλά και με τους Rotting Christ στην Αθήνα την ίδια χρονιά. H απάντηση του Mustaine ήταν η ακόλουθη:

«Η αλήθεια είναι ότι όταν έβαλα την ζωή μου σε μία τάξη το 2002, έκανα κάποιες ριζικές αλλαγές. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι μου, και όταν η καριέρα μου είχε σταματήσει, κοίταξα πολλά πράγματα διαφορετικά και έτσι αποφάσισα ότι δεν θέλω να παίζω με συγκρότηματα που είναι χρήστες ναρκωτικών, για να μην μπαίνω στον πειρασμό. Μόνο έτσι θα ξεπερνούσα οριστικά το χρόνιο πρόβλημα μου με τις ουσίες. Έτσι, λοιπόν, δεν επιθυμούσα να βρίσκονται τριγύρω μου άτομα που είναι επικίνδυνα για εμένα σε πνευματικό επίπεδο, γιατί έχω επιλέξει να ακολουθήσω ένα νέο πνευματικό μονοπάτι. Παλιά ήμουν πολύ χωμένος στη μαύρη μαγεία, οπότε ξέρω γι' αυτά τα πράγματα και δεν θέλω να επιστρέψω εκεί. Θα κάνω τα πάντα για να τα αποφύγω. Δεν είπα ότι μισώ κανέναν, απλώς δεν θέλω να παίξω μαζί τους. Θυμάμαι να κοιτάζω την αφίσα και να βλέπω το όνομα Dissection, στην αρχή μου άρεσε πολύ σαν όνομα και τελικά όταν έψαξα πληροφορίες για τη μπάντα, κατέληξα στο ότι δεν θέλω να παίξω μαζί τους. Δεν ζήτησα ποτέ από τον promoter να τους διώξει, του ζήτησα να μην παίξουμε εμείς. Κι εκείνος τους έδιωξε... Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τις μπάντες να κλείνουν συναυλίες, γι' αυτό δεν ακύρωσα ποτέ κανέναν. Ήταν λάθος του διοργανωτή. Δεν είχα απαραίτητα πρόβλημα με τον Jon Nödtveidt, παρόλο που ήταν δολοφόνος και χωμένος στον σατανισμό. Όλοι έχουμε μία σκοτεινή πλευρά μέσα μας. Βέβαια, δεν σκότωσα ποτέ κανέναν, μόνο μερικές κιθάρες (γέλια). Όπως είδαμε, ο άνθρωπος είχε πολλά προβλήματα μέσα του, και έφτασε μέχρι την αυτοκτονία. Ξέρω για εμένα ότι ο λόγος που στράφηκα τότε στην μαύρη μαγεία ήταν ότι όλα είχαν πάει στραβά στη ζωή μου και είχα απογοητευτεί από την υποκρισία των χριστιανών. Ήμουν ένα μπερδεμένο παιδί. Γι' αυτό πολύς κόσμος γυρνάει τη πλάτη του στην πίστη. Ίσως το ίδιο ίσχυε και για τον Nödtveidt. Πολλά πράγματα ειπώθηκαν και για μία ελληνική μπάντα, τους Rotting Christ, των οποίων το όνομα ήταν κάπως προσβλητικό για εμένα. Αλλά ήταν κάτι εντελώς προσωπικό, δεν είχε να κάνει με την ποιότητα τους ως μπάντα ή άνθρωποι.»

«Πολλοί δίνουμε ονόματα στις μπάντες μας για να μαζέψουμε αντιδράσεις, ονόματα που δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι για το ποιοι είμαστε. Αυτό, όμως, έχει και συνέπειες. Ακόμα και το όνομα των Megadeth αντιμετώπισε θέματα. Θυμάμαι μία φορά έπαιξαν στο ραδιόφωνο μία διασκευή που κάναμε σε τραγούδι του Alice Cooper, και έκαναν ντρίπλα για να μην πουν το όνομα μας! Το θεωρούσαν προσβλητικό. Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους σαν ανθρώπους, ήταν ο τρόπος που αντιμετώπιζα τότε τα πράγματα. Έμαθα πολλά από τότε. Η απόφαση μου να μην παίξω με συγκροτήματα που πήγαιναν κόντρα στις πολιτικές, προσωπικές και πνευματικές μου πεποιθήσεις είχε να κάνει καθαρά στην σχέση που έχω με τον Θεό. Τώρα πια δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, είμαι πιο ανοιχτόμυαλος.»

Στο METAL HΑΜΜΕR Αυγούστου ασχολούμαστε εκτενώς με την δεκαετία του '90, τα σπουδαία (και μη) έργα της, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που την χαρακτήρισαν. Φυσικά, οι Megadeth με κάποια σπουδαία albums και κάποια λιγότερο σπουδαία που έκαναν μέσα στη δεκαετία, όπως και οι Dissection και Rotting Christ, έχουν τη θέση τους στις σελίδες του συλλεκτικού αυτού αφιερώματος.

comments