Thursday, 16 April 2015 12:18

BLACK SABBATH: Η τοποθέτηση του Bill Ward για την απουσία του από τη μπάντα

Written by 

    Ως γνωστόν, ο αυθεντικός drummer των Black Sabbath, Bill Ward, απουσιάζει από το τελευταίο reunion της ιστορικότερης heavy metal μπάντας - παρόλο που είχε ανακοινωθεί το 2012 - και την θέση του πήραν οι Tommy Clufetos (στα live) και Brad Wilk (στο studio). Eδώ, η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Ward σχετικά με όλη αυτή την πολυσυζητημένη ιστορία...

    «Από τον Φεβρουάριο του 2012 δεν έχω προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την σχέση μου με τους λοιπούς Black Sabbath. Σήμερα, μέσω αυτής της επίσημης ανακοίνωσης θέλω να ξεκαθαρίσω τι συμβαίνει. Ευχαριστώ.»

    «Δεν έχω διακόψει την σχέση μου με το συγκρότημα. Όμως, από το 2012, οι συχνές ανακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με εμένα ως άνθρωπο κι ως μουσικό, με έφτασαν στο σημείο να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός αλλά και αποκομμένος συναισθηματικά και πνευματικά από τον Ozzy Osbourne. H ρητορική του πάνω σ' αυτό το θέμα μού έβαλε σε σκέψεις. Οι συνεχείς άστοχες πληροφορίες για εμένα με υποχρεώνουν να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους. Και τώρα, με την επικείμενη κυκλοφορία του επόμενου δίσκου της Bill Ward Band, αλλά και με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν για μελλοντικά projects των Black Sabbath, το βρίσκω φρόνιμο να μιλήσω ειλικρινά και α- κυνικά.»

    «Υπάρχουν πάντα εικασίες για ένα κανονικό reunion της αυθεντικής σύνθεσης των Black Sabbath. Με βαριά καρδιά, οφείλω να πω πως δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο μέχρι να πάρουν πίσω τα λάθος πράγματα που έχουν πει για το πρόσωπό μου. Ομολογώ πως δεν βλέπω κάτι τέτοιο να συμβαίνει, αλλά γι' αρχή, περιμένω μια σωστή επανατοποθέτηση όλων των δηλώσεων του Ozzy που δεν αληθεύουν. Περιμένω ο Ozzy να διορθώσει κάποιες απόψεις και υπερβολές του. Και επειδή με έχουν διαβάλλει δημόσια, θα ήθελα να πάρει πίσω κάποια πράγματα που έχει πει στον κόσμο.»

    «Δεν πιστεύω ότι oι πάλαι ποτέ δυνατές σχέσεις θα παραμείνουν δυνατές μετά από λογομαχίες ρίχνοντας απλά τα προσβλητικά λόγια κάπω από το χαλάκι ή λέγοντας μία σκέτη συγνώμη. Για εμένα δεν πάει έτσι. Αυτό που θέλω από αυτόν είναι να παραδεχθεί τα λάθη του, γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά φίλοι.»

    «Είναι ακόμα πολύ μακριά ένα συμβόλαιο που θα μπορούσα να υπογράψω. Θα προτιμούσα να υπογράψω ένα σεβαστό συμβόλαιο πριν κάνω το επόμενο βήμα και καταλήξουμε στο να παίξουμε μαζί ξανά. Θέλω ένα συμβόλαιο που να μπορώνα το εγκρίνω.»

    «Αυτή είναι η αλήθεια μου, αυτή είναι η θέση μου.»

    «Ακούω μόνο προσβολές και ανακρίβειες, και αν θέλουν ως μπάντα ή ατομικά να συνεχίσουν έτσι, κάθε υποψία επανασύνδεσης του πρώτου Black Sabbath line- up εξασθενεί. Πολύ απλά, είναι στο χέρι τους.»

    «Μου έχουν λείψει σαν άτομα και σαν συγκρότημα. Έχω πληγωθεί στην ιδέα ότι χάσαμε αυτό που νόμιζα ότι είχαμε. Και τώρα ξέρετε την άποψή μου.»

    «Πολύ σύντομα η προσωπική μου μπάντα θα κάνει ένα νέο album με τον ειρωνικό τίτλο "Accountable Beasts". Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σ' αυτό εκ νέου τον Μάιο του 2012, και μέσα σε διάφορα on- οff ηχογραφήσεων, φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό. Μία καλή μίξη και ένα καλό mastering. Αυτή τη στιγμή βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στο ψηφιακό booklet.»

    «Υπάρχουν διάφορα projects σε διάφορες φάσεις προόδου, και ελπίζω να σας φέρω νέα στο εγγύς μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που γράφω ξανά νέα κομμάτια, παίζω τύμπανα και δουλεύω με άλλους μουσικούς. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να κάνω ακόμα πράγματα στη μουσική. Κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία.»