Wednesday, 20 May 2015 10:34

CLUTCH: "Psychic Warfare" τον Σεπτέμβριο

Written by 

    Ο ενδέκατος δίσκος των Clutch θα ονομάζεται "Psychic Warfare" και αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Κάποιοι τίτλοι τραγουδιά έχουν ως εξής: "X-Ray Visions", "Firebird", "Quick Death in Texas", "Our Lady οf Electric Lights", "Monsters", "Decapitation Blues" και "Son of Virginia".

    Tι δηλώνει ο frontman Neil Fallon: «"Psychic warfare" είναι στίχος από το πρώτο κομμάτι του album, το "X-Ray Visions". Μιλάει για έναν τύπο που έχει κρυφτεί σ' ένα motel για ανεξήγητους λόγους, και βρίσκεται υπό την απειλή μυστήριων πρακτόρων με τηλεπαθητικές δυνάμεις. Αυτή, τουλάχιστον, ήταν η ιστορία που είχα στο κεφάλι μου.»

    Σύμφωνα με τον γενειοφόρο τραγουδιστή, το στιχουργικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι επηρεασμένο από τον Philip K. Dick, ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας του οποίου το βιβλίο "Do Androids Dream of Electric Sheep?" ήταν η βάση για τη ταινία "Blade Runner". «H γενική φιλοσοφία του και οι ερωτήσεις που θέτει ο Dick πάντα έβρισκαν χώρο στους στίχους μου, γιατί είναι πράγματα που μ' ενδιαφέρουν. Στο προηγούμενό μας album, το "Earth Rocker", το "Crucial Velocity" είναι ένα τέτοιο κομμάτι. Τώρα είναι σειρά του "X-Ray Visions"

    Oι οδηγοί των κομματιών, όπως και οι περισσότερες κιθάρες, γράφτηκαν στο Dripping Springs studio του Texas. Αυτή η επιλογή τούς ενέπνευσε να γράψουν το "Quick Death in Texas". «Έμενα σ' ένα μέρος που μπορεί και να ήταν 100 χρονών. Αυτό με τρόμαζε λίγο γιατί κατάγομαι από το East Coast και τα προάστια και έμενα σ' ένα δάσος. Ακόμα και οι άνθρωποι της περιοχής ήταν περίεργοι. Αυτό το περιβάλλον γέννησε το "Quick Death in Texas"