Thursday, 09 July 2015 20:02

AC/DC: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Phil Rudd!

Written by 

    Ο πρώην - πλέον - drummer των AC/DC, ο Phil Rudd, θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό για τους επόμενους 8 μήνες, καθώς παραδέχθηκε την ενοχή του για απειλή φόνου και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο 61χρονος μουσικός κινδυνεύει για μέχρι και 7 χρόνια φυλάκισης.

     

    Ο Rudd, ο οποίος είναι χρόνιος χρήστης μεθαμφεταμίνης, μπήκε μόλις σήμερα στο περιφερειακό δικαστήριο της Tauranga στο North Island της Ν. Ζηλανδίας.

    Aίσθηση έκανε η δήλωση του γιου του στο ειδώλιο, όπου είπε ότι ο πατέρας του έχει μία χρυσή καρδιά και δεν θα πείραζε ούτε μυρμήγκι.Όμως όταν μπήκαν τα ναρκωτικά στη ζωή του, άρχισε να κάνει αυτά που δίδαξε στα παιδιά του να μην κάνουν ποτέ.

    Ο Rudd απείλησε έναν πρώην συνεργάτη του όταν ο πρώτος προσωπικός δίσκος του μουσικού, το "Head Job", απέτυχε στην αγορά. Έναν μήνα μετά κάλεσε έναν άνθρωπο του περιβάλλοντός του και του ζήτησε να «καθαρίσει» τον προσωπικό βοηθό του Rudd, με τον οποίον μετά ο ίδιος ο Rudd ήρθε σε επαφή και τον απείλησε ότι θα έρθει να τον βρει και να τον σκοτώσει.

    Για τη δολοφονία αυτή, ο Rudd προσέφερε στον άνθρωπο του περιβάλλοντός του 200.000 δολάρια, μία μοτοσικλέτα και κάποιο από τα αμάξια του για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αλλά ο υποψήφιος δολοφόνος αρνήθηκε. Ακολούθησαν πολλά τηλεφωνήματα του Rudd προς τον άνθρωπο που είχε βάλει στο στόχαστρό του, αλλά ο τελευταίος φοβούμενος για την ζωή του, τα απέφευγε.

    Σύντομα οι αστυνομικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι τους Rudd στη Νέα Ζηλανδία και βρήκαν κομμάτια κάνναβης, όπως και μία σακούλα με μεθαμφεταμίνη.

    Ο εμβληματικός lead κιθαρίστας των AC/DC, Angus Young, δηλώνει σχετικά με τη κατάσταση:

    «O Phil ξεκίνησε όλη αυτή τη κατάσταση. Είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτόν τον άνθρωπο. Είναι σπουδαίος drummer, και έχει κάνει πολλά πράγματα για το συγκρότημα. Αλλά φαίνεται πως έχει αφήσει τον εαυτό του. Δεν είναι ο Phil που ξέραμε παλιά.»

    Ως γνωστόν, αντικαταστάτης του Rudd στην σπουδαία μπάντα της Αυστραλίας είναι ο άνθρωπος που ο Rudd αντικατέστησε στα early '90s, ο Chris Slade (David Gilmour, Uriah Heep, Asia, Michael Schenker, Manfred Mann's Earth Band).