Monday, 19 October 2015 22:44

SPITFIRE: Επανεκτέλεση του θρυλικού "Necrology" των Vaal

Written by 

    Στα τέλη της δεκαετίας του '80 κυκλόφορησε η ιστορική συλλογή "Greece Attacks" με πλειάδα σπουδαίων ελληνικών metal συγκροτημάτων της εποχής (Crush, Danger Cross, Angelo Perlepes' Mystery, Vomit, κ.ά.). Ένα εξ αυτών ήταν οι Vaal με το κομμάτι "Necrology", ένα συγκρότημα με τον τραγουδιστή Γιώργο Τσιμπινουδάκη στο line- up του, όπως και τον Kώστα Μανόπουλο από τους Vice Human, αλλά και μουσικούς που πέρασαν από Power Crue, Spitfire και Dark Nova μέσα στα χρόνια.

    Το κομμάτι ναι μεν έμεινε στην ιστορία και είναι αυτό που πλέον μνημονεύει περισσότερο ο κόσμος από εκείνη τη συλλογή, όμως οι Vaal δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν κάποιο full- length.



    Αυτή την εποχή, οι Spitfire ηχογραφούν το τρίτο τους studio album κι έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις για να ετοιμάσουν ένα συλλεκτικό εφτάιντσο single βινυλίου στο οποίο επανεκτελούν το "Necrology" και αναμέται τον Φεβρουάριο, λίγο πριν τον δίσκο των Spitfire. B- Side θα είναι το oλοκαίνουργιο "Easy Riders" από τους Αθηναίους heavy metallers Erase.

    Eδώ η αυθεντική εκτέλεση του κομματιού:

    Στα φωνητικά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να είναι ο Τσιμπινουδάκης, όμως υποσχέθηκε πως θα το ερμηνεύσει σε μελλοντικό live των Spitfire. Τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Πάνος Δέδες των Casus Belli/ Condemnation, ενώ στο μπάσο συναντούμε τον Φώτη Αναγνώστου (Nightfall, Spitfire, Casus Belli) και στα τύμπανα τον αυθεντικό drummer των Spitfire (αλλά και του φοβερού ντεμπούτου των Raw Silk), Κώστα Κυριακίδη. Η παραγωγή έγινε στα Studio Aspiotis του πληκτρά των Spitfire (επίσης στους Nightfall και Kingdragon), Γιώργου Ασπιώτη, που συμμετέχει στην ηχογράφηση.



    Eπιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει νέα μουσική από τους Vaal στο εγγύς μέλλον. Εδώ, ένα πρώτο instrumental demo:

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ