Sunday, 15 November 2015 23:48

EAGLES OF DEATH METAL - ΠΑΡΙΣΙ: Videos, δηλώσεις και πληροφορίες για τις αιματηρές επιθέσεις

Written by 

    Ήταν βράδυ Παρασκευής και 13 στο Bataclan club του Παρισιού, όταν οι Eagles of Death Metal τελείωναν το set τους παίζοντας το "Kiss the Devil" μπροστά σε 1500 περίπου θεατές. Αυτό που ακολούθησε αμέσως μετά θα σοκάρει τη κοινή γνώμη και θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στα σύγχρονα συναυλιακά δεδομένα.

    Οι πυροβολισμοί των τεσσάρων τρομοκρατών με Kalashnikov AK-47 στο κοινό θα επισκιάσουν ό,τι προηγήθηκε, μετρώντας πάνω από 120 νεκρούς και μερικούς ακόμα αιχμαλώτους, σε μία επίθεση που διήρκησε 10 με 15 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτούς και ο υπεύθυνος του merchandise των EODM, ο 36χρονος Βρετανός Nick Alexander. Μέσα στο κοινό ήταν και μέλη των Deftones που είχε οριστεί να εμφανιστούν στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, όμως είχαν φύγει μετά τα πρώτα κομμάτια.

    Ακολουθεί video που δείχνει ακριβώς το κλείσιμο του set των Αμερικανών hard rockers (ο superstar της μπάντας και ηγέτης των Queens of the Stone Age/ Kyuss, Josh Homme, απουσίαζε από το tour), όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί στο τέλος του κομματιού και ο drummer Julian Dorio κρύβεται πίσω από τα τύμπανα, ενώ ο Dave Catching βάζει μπροστά τη κιθάρα του ως προστασία...

    Το κοινό κατά τη διάρκεια της επίθεσης προσπάθησε να αποδράσει από τις εξόδους κινδύνου, όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που ακολουθεί. Πολλοί κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία του μαγαζιού που βρήκαν, ακόμα και κάτω από τα πτώματα. Άλλοι πάλι προσπάθησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα, αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος. Εν τέλει, με τη παρέμβαση των γαλλικών SWAT, οι 2 εκ των δραστών σκοτώθηκαν.

    Σοκαριστικό video από την έξοδο κινδύνου του Bataclan:

    Στον απόηχο όσων συνέβησαν, οι Ιn Flames, Foo Fighters, Five Finger Death Punch, Deftones και Motörhead ακύρωσαν τις κανονισμένες συναυλίες τους στην αιματοβαμμένη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

    Πολλοί hard rock/ metal μουσικοί εξέφρασαν στα social media την άποψή τους για τη φρίκη των τελευταίων 24ωρων:

    Lzzy Hale (Halestorm): «Παίζω σε αυτούς τους χώρους, ξέρω αυτούς τους ανθρώπους, τους fans, το crew, τους φωτογράφους, τους δημοσιογράφους. Είναι μία επίθεση στον κόσμο μου...»

    Βilly Sheehan (Μr. Big, The Winery Dogs): «Aπόψε πίνουμε γαλλικό κρασί. Vive La France!! Οι σκέψεις μας στη Γαλλία και τους ανθρώπους της.»

    Pantera: «Oι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους του Παρισιού.»

    Kiss: «Προς τους ανθρώπους της Γαλλίας: είμαστε σοκαρισμένοι από τα φρικιαστικά γεγονότα. Προσευχόμαστε για εσάς.»

    Scott Ian (Anthrax): «Φιλήστε τα παιδιά σας, αγκαλιάστε τον/ την σύντροφό σας και ας ελπίσουμε ότι κάποιος κάπου έχει ένα πλάνο.»

    Joe Bonamassa: «Πολλοί μουσικοί έχουμε παίξει στο Bataclan του Παρισιού. Τα αποψινά γεγονότα είναι μία υπενθύμιση για το πόσο κοντά μπορεί η τρομοκρατία να χτυπήσει το σπίτι σου. Μία πολύ λυπηρή βραδιά.»

    Dave Navarro (Jane's Addiction, Red Hot Chilli Peppers): «O κόσμος άλλαξε για πάντα. Ξανά.»

    Mike Portnoy (The Winery Dogs, Dream Theater): «Έχω αρρωστήσει ακούγοντας αυτά τα νέα. Το live album "Once in a Livetime" των Dream Theater ηχογραφήθηκε στο Bataclan. Οι προσευχές μου σε όλους στο Παρίσι.»

    Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave): «Δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο να πάρεις τόσες αθώες ψυχές και να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος θεός που το παραβλέπει.»

    Matt Heafy (Trivium): «Εις μνήμην όλων των αθώων ψυχών που χάθηκαν πρόσφατα σε Γαλλία, Ρωσία, Λίβανο, Ινδία, Τουρκία, Ιράκ, Ισραήλ, Παλεστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία, Συρία, και όλων των κρατών που προστίθενται στη λίστα.»

    Οtep Shamaya (Otep): «Πρώτον, την αγάπη και τα συλλυπητήρια μου σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Δεύτερον, όποιος βλάκας φωνάζει "Allah Akbar" (= ο θεός είναι σπουδαίος) για να γιορτάσει αυτές τις άνανδρες επιθέσεις πράττει βλασφημία. Ο θεός σου ΔΕΝ είναι σπουδαίος. Δεν έχεις θεό. Είναι ένα ψέμα. Επίσης, ας θυμηθούμε ότι υπάρχει μία διαφορά μεταξύ τζιχαντιστών και Μουσουλμάνων. Για ΚΑΘΕ θρησκεία θα υπάρχει ένα group ακραίων σκατοκέφαλων που έχουν αφιερωθεί σε μία ανωμαλία της πίστης τους»