Monday, 12 September 2016 14:16

Καλή και heavy metal σχολική χρονιά σε αγόρια και κορίτσια

Written by 
    Καλή και heavy metal σχολική χρονιά σε αγόρια και κορίτσια

    Σήμερα άρχισε η νέα σχολική χρονιά. Για να ξεκινήσουν όμορφα οι περιπέτειες στα θρανία σας δίνουμε το κατάλληλο «σχολικό» sountrack. Καλή δύναμη και καλή χρονιά σε όλους.

    Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με τον απόλυτο ύμνο στην κοπάνα, το “School’s Out” του Alice Cooper που μας ζητά παρέα με τους Twisted Sister να... ”Be Chrool to Your Scuel”.

    Λόγω ονόματος και μόνο, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Girlschool, τόσο μόνες τους όσο και με τον Chief Commander Lemmy.

    Κάθε έφηβος γουστάρει και ταυτίζεται με την υπέροχη ταινία “School of Rock” με τον Jack Black. Ακούμε το έπος “Immigrant Song” και τους τίτλους τέλους με το “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”.

    Κι επειδή ένα μόνο τραγούδι των AC/DC ποτέ δεν είναι αρκετό, ας δούμε το αιώνιο γυμνασιόπαιδο Angus Young να οργώνει τη σκηνή με τη σχολική στολή του.

    Μια απ’ τις ομορφότερες κινήσεις της ελληνικής Σκηνής είναι το Schoolwave Festival, όπου κάθε χρόνο δεκάδες μαθητικές μπάντες στο σανίδι και χιλιάδες φίλοι κάτω από αυτό ρίχνουν τόνους ιδρώτα. Βλέπουμε τους Domination και το δυναμικό thrash τους, να γεφυρώνουν ως μαθητές ακόμα την παλιά με τη νέα γενιά του ελληνικού metal δίπλα στον Σάκη Τόλη διασκευάζοντας Sepultura.

    Ακούμε και το “Anubis” των Septicflesh από το Schoolwave της Κύπρου.

    Προχωράμε σε τρία τραγούδια για τους εφηβικούς έρωτες που... κάθονταν στο διπλανό θρανίο.

    Όλοι μας έχουμε μισήσει κάποια στιγμή τους κανόνες του σχολείου...

    Κλείνουμε όπως αρχίσαμε, με ένα ακόμα αιώνια κλασικό κομμάτι.