Thursday, 16 March 2017 20:50

FATES WARNING: Κυκλοφορούν το “Awaken the Guardian Live”

Written by 
    FATES WARNING: Κυκλοφορούν το “Awaken the Guardian Live”

    Πέρσι συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την κυκλοφορία του μνημειώδους “Awaken the Guardian” των Fates Warning.

    Στα πλαίσια της εν λόγω επετείου, ο ιθύνων νους των Fates, ο κιθαρίστας Jim Matheos επανένωσε το line-up που ηχογράφησε τον δίσκο, δηλαδή τους Frank Aresti (κιθάρες), Joe DiBiase (μπάσο), Steve Zimmerman (τύμπανα) και τη φωνάρα John Arch με σκοπό να δώσουν δύο εορταστικά live, ένα στο Keep It True XIX στο Lauda-Konigshofen της Γερμανίας (30 Απριλίου 2016) κι ένα στο Prog Power USA XVII στην Atlanta (9 Σεπτεμβρίου 2016). Οι δύο συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και ηχογραφήθηκαν και στις 28 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στην ολότητά τους σε ένα χορταστικό πακέτο μέσω της Metal Blade.

    Το “Awaken the Guardian Live” θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις και συγκεκριμένα διπλό CD + DVD, Blu-ray (μόνο για τις ΗΠΑ), μαύρο βινύλιο, μπλε και πράσινο βινύλιο (300 και 200 κόπιες αντίστοιχα μόνο για την Ευρώπη), μοβ βινύλιο (300 κόπιες μόνο για τις ΗΠΑ) καθώς και ένα box set με βιβλίο 52 σελίδων, τετραπλό CD, DVD και Blu-ray (2000 κόπιες).

    Η σκηνοθεσία και το μοντάζ της συναυλίας στο Keep It True είναι δουλειά του Oliver “Bomber” Barth ενώ την ηχοληψία και το μοντάζ του show στο Prog Power επιμελήθηκε ο Kent Smith. Η τελική μίξη και το mastering έγιναν στο SkullSeven Studio από τον Bill Metoyer. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Ioannis.

    Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την επερχόμενη κυκλοφορία με τον ύμνο “Fata Morgana” όπως εκτελέστηκε στο Keep It True.