Saturday, 01 December 2018 02:12

ΤΗΙS.IS.HAMMER.408 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.408 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

    The Time-Travelling Issue: 1998.

    Το 1998 είναι η χρονιά των ‘90s που χαρακτηρίζει με ιδανικό τρόπο τη δεκαετία των πειραματισμών και των ζυμώσεων για το metal σύμπαν. Κλείνοντας το 2018 μέσα σε εορταστικό κλίμα, ταξιδεύουμε 20 χρόνια πίσω μ’ ένα πολύ μεγάλο συλλεκτικό αφιέρωμα και αναλύουμε όλες αυτές τις συγκλονιστικές κυκλοφορίες του 1998. Επίσης, εστιάζουμε και σε όλα τα ιδιώματα που γνώρισαν άνθιση εκείνη τη χρονιά με οργασμό ποιοτικών κυκλοφοριών (black metal, progressive, death metal, heavy/power, κ.ά) αλλά και στις δουλειές που κυκλοφόρησαν τα ιερά τέρατα του παρελθόντος. Φυσικά δεν ξεχνάμε να καταγράψουμε και να ξαναζήσουμε στις σελίδες μας τα σημαντικότερα live που συνέβησαν στη χώρα μας το 1998. Όλοι και όλα είναι εκεί! Ταξιδεύστε διαβάζοντας.

    Στο δεύτερo εξώφυλλο βρίσκουμε ένα από τα πλέον αγαπημένα μας albums. Το “Icon” των Paradise Lost. Με αφορμή, λοιπόν, τη συναυλία των Βρετανών θρύλων στις 22 Δεκεμβρίου στο Piraeus Academy, ο εμβληματικός frontman τους, Nick Holmes, μας πηγαίνει πίσω στα ‘90s και ανασύρει τις αναμνήσεις του από εκείνα τα χρόνια με background το δίσκο που σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή!



    Επίσης, εν αναμονή του νέου δίσκου των Rotting Christ, “The Heretics”, επισκεφτήκαμε το Λονδίνο όπου είχαμε την τιμή ν’ ακούσουμε ολόκληρη την επερχόμενη δουλειά των Αθηναίων πρεσβευτών του ελληνικού metal στο εξωτερικό. Στις σελίδες του τεύχους σάς μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας για κάθε τραγούδι του δίσκου, όπως και αρκετές σκέψεις για το album από τον ηγέτη των RC, Σάκη Τόλη.

    Πέρα όμως από το συλλεκτικό αφιέρωμα στις σελίδες του τεύχους που μας φτιάχνει τη γιορτινή διάθεση των ημερών, οργανώνουμε και μια πολύ μεγάλη Γιορτή ώστε να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά κατεδαφίζοντάς την, με πολλά watt και άλλα τόσα χαμόγελα!

    Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στο Piraeus 117 Academy, θα σειστεί το κέντρο της Αθήνας στη Γιορτή που διοργανώνει το Metal Hammer. Οι θρυλικοί ηγέτες του heavy rock Nightstalker και οι τεράστιοι μπαρουτοκαπνισμένοι Planet Of Zeus, δύο σχήματα που έχουν πολλά χρόνια να παίξουν μαζί σε μεγάλη σκηνή στην Αθήνα, θα το κάνουν για τη Γιορτή του Metal Hammer και θα είμαστε εκεί να ζήσουμε τα ρίχτερ που θα μας προσφέρουν. Τη βραδιά θα ξεκινήσουν οι διαρκώς ανερχόμενοι Full House Brew Crew, η μπάντα του μπασίστα των Rotting Christ, Βαγγέλη Καρζή. Αυτόν τον σεισμό στο κέντρο της πόλης δεν πρέπει να τον χάσεις!
    Καλή ανάγνωση, καλές γιορτές και σας περιμένουμε 29 Δεκεμβρίου, στο Piraeus 117 Academy!

    ΘΕΜΑΤΑ:

    Αφιέρωμα 1998, Rotting Christ (αναλυτική προακρόαση του επερχόμενου album - αποστολή στο Λονδίνο), Planet of Zeus, Solstafir

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE:

    Paradise Lost “Icon”

    ΑΦΙΣΕΣ:

    QUEEN “A Night at the Opera” / PARADISE LOST