Saturday, 19 January 2019 20:48

LORDS OF CHAOS: Το Φεβρουάριο η πολυαναμενόμενη ταινία για το νορβηγικό black metal

Written by 
    LORDS OF CHAOS: Το Φεβρουάριο η πολυαναμενόμενη ταινία για το νορβηγικό black metal

    Το Φεβρουάριο πρόκειται να προβληθεί στις σκοτεινές αίθουσες το film "Lord of Chaos" που βασίζεται στα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν στη Νορβηγία τις αρχές του '90 και αφορούσαν το δεύτερο κύμα του σκανδιναβικού black metal. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον αυθεντικό drummer των Bathory, Jonas Åkerlund, και επιτυχημένο σκηνοθέτη κυρίως στον τομέα των video-clips (από Madonna και Rolling Stones μέχρι Candlemass!).

    H ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με τα VICE Studios, 20th Century Fox, Scott Free Productions και Insurgent Media, και έχει ως πρωταγωνιστή τον Øystein "Euronymous" Aarseth, ιδρυτή των Mayhem και ιδιοκτήτη του ιστορικού δισκάδικου Helvete, ο οποίος ως γνωστόν δολοφονήθηκε από τον άσπονδο φίλο του και συμπαίκτη Kristian "Varg" Vikernes «των» Βurzum. Το έργο είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένο στο βιβλίο "Lords οf Chaos: The Bloody Rise οf the Satanic Metal Underground" του 1998.

    Επίσης στο έργο ενσαρκώνονται διάφορες προσωπικότητες της τότε νορβηγικής σκηνής, όπως οι Hellhammer, Dead, Occultus, Manheim και Necrobutcher (όλοι στους Mayhem), Fenriz (Darkthrone), Faust (Emperor, Thorns), Metalion (περιοδικό Slayer και δισκογραφική Head Not Found), Snorre W. Ruch (Τhorns, Mayhem, Satyricon) και άλλοι.

    Πολλοί θα θυμάστε και το video-clip που σκηνοθέτησε ο Åkerlund για το "ΜanUnkind" των Metallica από το τελευταίο τους album, στο οποίο βλέπουμε ουσιαστικά τους Mayhem επί Dead όπως παρουσιάζονται στην ταινία να παίζουν το τραγούδι.

    Μείνετε συντονισμένοι, καθώς αυτός ο Φεβρουάριος θα είναι αρκετά μαύρος και στις σελίδες του METAL HΑΜΜΕR, όπου με αφορμή το νέο album "The Heretics" των σημαντικότερων Ελλήνων black metal πρεσβευτών, Rotting Christ, εξετάζουμε όλες τις κυκλοφορίες που όρισαν το black metal στην Ελλάδα