Friday, 25 October 2019 15:21

BIFF BYFORD: Όλες οι πληροφορίες για το προσωπικό του album

Written by 
    BIFF BYFORD: Όλες οι πληροφορίες για το προσωπικό του album

    O εμβληματικός frontman των Saxon ανακοίνωσε πως την 21η Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, το "School οf Hard Knocks". Πρώτο δείγμα από εκεί, το lyric video του "Welcome to the Show".

    Tην ίδια περίοδο, αναρρώνοντας παράλληλα από μία περιπέτεια με την υγεία του, ο Biff ετοιμάζει και το επόμενο album των Saxon.



    Aνάμεσα στα δικά του τραγούδια, ο 68χρονος τραγουδιστής διασκευάζει τα κλασικά κι αγαπημένα "Throw Down the Sword" (Wishbone Ash) και "Scarborough Fair" (η γνωστή παραδοσιακή μπαλάντα με διασημότερη διασκευή της αυτή των Simon & Garfunkel) - το τελευταίο σε νέο arrangement με τον κιθαρίστα των Opeth, Fredrik Åkesson. Το μπάσο στο album παίζει ο Κώστας "Gus" Μακρυκώστας (Battleroar, Airged L'Amh, κλπ - έχει βοηθήσει τους Saxon σε κάποια live) αλλά και ο ίδιος ο Biff, ενώ τα τύμπανα ανήκουν στον Νορβηγό Christian Lundqvist.

    Βέβαια, στο δίσκο παρελαύνει μία πλειάδα από guests: Phil Campbell (Motorhead, Persian Risk), Alex Holzwarth (Rhapsody, Sieges Even), Nicholas Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir, κλπ), Dave Kemp (Wayward Sοns) και ο μπασίστας των Saxon, Nibbs Carter.