Wednesday, 09 September 2020 00:24

ROCKFIELD/THE NIGHT OF THE BEAST: Προβολές των ταινιών στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (trailers)

Written by 
    ROCKFIELD/THE NIGHT OF THE BEAST: Προβολές των ταινιών στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (trailers)

    Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, τόσο σε χειμερινές και θερινές κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, λόγω των μέτρων ασφαλείας ελέω Covid-19.

    Στη διάρκεια του φεστιβάλ, θα προβληθούν δύο ταινίες που αφορούν την μουσική που παρακολουθούμε, και συγκεκριμένα το “The Night of the Beast” του Mauricio Leiva-Cock και το ντοκιμαντέρ “Rockfield: The Studio on the Farm” της Hannah Berryman. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την υπόθεση και να παρακολουθήσετε το trailer της κάθε ταινίας. Πληροφορίες για το φεστιβάλ όπως πχ τις αίθουσες διεξαγωγής, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

    THE NIGHT OF THE BEAST / LA NOCHE DE LA BESTIA

    (2020, Κολομβία / Μεξικό, 70')

    Σκηνοθεσία: Μαουρίτσιο Λέιβα-Κοκ

    Την ημέρα της πρώτης στα χρονικά συναυλίας των Iron Maiden στην Κολομβία, δύο πιτσιρικάδες metalheads περιπλανώνται στα σοκάκια της Μπογκοτά. Λίγες ώρες πριν το όνειρό τους γίνει πραγματικότητα, μια συμμορία τους κλέβει ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουν: τα εισιτήρια για να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα. Από το ασταμάτητο headbanging μέχρι τις κοπάνες απ’ το σχολείο και από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα μέχρι τη γλυκιά μελαγχολία της εφηβείας, το ντεμπούτο του Μαουρίσιο Λέιβα Κοκ αποτελεί ένα συστημένο γράμμα αγάπης στα παιδικά χρόνια κάθε μεταλά που κάποια στιγμή τραγούδησε αλαφιασμένος «live to fly, fly to live, aces high».

    ROCKFIELD: THE STUDIO IN THE FARM

    (2020, Ηνωμένο Βασίλειο, 90')

    Σκηνοθεσία: Χάνα Μπέριμαν

    Δύο τρελαμένα με το ροκ εν ρολ αγροτόπαιδα από την Ουαλία, μετά την απόρριψή τους από τον θρυλικό παραγωγό των Beatles, Τζορτζ Μάρτιν, αποφασίζουν να μετατρέψουν την οικογενειακή φάρμα τους στο πρώτο στούντιο-πανδοχείο στον κόσμο. Και για όσους απορούν ποιος σοβαρός μουσικός θα δεχόταν να ηχογραφήσει πλάι σε άλογα και αγελάδες, ακούστε τον Ozzy, τον Ρόμπερτ Πλαντ, τους Simple Minds, τους Stone Roses, τους Oasis, τους Hawkwind, τους Coldplay, τους Manic Street Preachers, τους Charlatans και άλλους να σας διηγούνται την απίστευτη διαδρομή ενός στούντιο που για περισσότερα από 50 χρόνια συνέδεσε το όνομά του με εμβληματικά τραγούδια και άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής.