Wednesday, 09 November 2022 17:25

NAZARETH: Έφυγε από τη ζωή ο frontman, DAN McCAFFERTY

Written by 
    NAZARETH: Έφυγε από τη ζωή ο frontman, DAN McCAFFERTY

    Μια σημαντική απώλεια γνώρισε χθες η μουσική μας, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ο Dan McCafferty, πρώην frontman των Σκωτσέζων hard rock ηρώων, Nazareth.

    Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, ιδιαίτερες και δυναμικές φωνές του ήχου, ο Dan McCafferty γεννήθηκε στο Dunfermline στις 14 Οκτώβρη του 1946 και ήταν μέλος των Nazareth από την ίδρυση τους, το 1968, ως την απόσυρση του από την ενεργό μουσική καριέρα, το 2013, εξαιτίας της μάχης του με τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

    Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο μπασίστας Peter Agnew, το μοναδικό εν ζωή και αυθεντικό μέλος της σημερινής σύνθεσης των Nazareth (ο drummer, Darrell Sweet, απεβίωσε το 1999 και ο κιθαρίστας, Manny Charlton, πριν από μόλις λίγους μήνες, στις 5 του φετινού Ιούλη).

    Ο Agnew ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Αυτή είναι η πιο θλιβερή ανακοίνωση που θα μπορούσα να κάνω. Η Maryann και η οικογένεια έχασαν έναν υπέροχο και αγαπημένο σύζυγο και πατέρα, εγώ έχασα τον καλύτερο μου φίλο και ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της ιστορίας.

    «Είμαι πολύ συγχυσμένος για να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή.»

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια, τους φίλους και τους bandmates του Dan McCafferty και τον θυμόμαστε μέσα από τη μουσική του.