Slipknot επέστρεψαν πέρυσι στη δισκογραφία με το ".5: The Gray Chapter", και το "XIX" είναι το επόμενο video από 'κει. Είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα μπασίστα και συνθέτη της περιβόητης εννιάδας, Paul Gray.

Tι δηλώνει ο Shawn Crahan, o οποίος έγραψε το κομμάτι για τον παλιό του συμπαίκτη που απεβίωσε πριν 5 χρόνια από τις καταχρήσεις: «Σπάνια θα με δείτε να δακρύζω. Μου είναι δύσκολο. Αλλά όταν άκουσα τους στίχους και την ερμηνεία του Corey Taylor στο συγκεκριμένο κομμάτι, δεν μπόρεσα να κρατήσω τα δάκρυά μου. Πονούσε πολύ και έκλαιγα ασταμάτητα.»

«Προφέρεται "ΧΧ" και υποτίθεται ότι σημαίνει διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Είναι η 19η χρονιά στην ιστορία των Slipknot, αλλά είναι και μία μεταφορά για τη δεύτερη φάση της καριέρας μας, γιατί το πρώτο κομμάτι του "Iowa" είναι το "515", και με την αρχαία ρωμαϊκή αρίθμηση το "ΧΧ" είναι σχεδόν τι διπλάσιο. Οπότε, συμβολίζει μία νέα αρχή για εμάς. Οι στίχοι λένε πώς στέκεσαι ξανά στα δύο σου πόδια.»

Ο ίδιος ο frontman των μασκοφόρων, ο Corey Taylor, δηλώνει πως η εκτέλεση που κατέληξε στον δίσκο είναι ακριβώς η ίδια με τη demo μορφή της και ηχογραφήθηκε one take.

Το video, όπως σκηνοθετήθηκε από τον περκασιονίστα "Clown" της μπάντας, M. Shawn Crahan:

comments