Σκοπός: Listening Session

Ημερομηνία: Kυριακή 29 Νοεμβρίου

Μέρος: Bree Studio


Μετά το περσινό ντεμπούτο τους “Genetic Genesis” οι έλληνες melodic death metallers Gravastar επιστρέφουν με την δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο “Reptilian Dreams”, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να μην έχει οριστεί ακόμα (λογικά όμως μέσα στο 2016) καθώς η μπάντα βρίσκεται στην αναζήτηση δισκογραφικής εταιρίας.

Οι Dødheimsgard, με μία τεράστια δισκάρα που ακούει στο όνομα “A Umbra Omega”, έρχονται στις 13 και 14 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για να μας μεταφέρουν σε μαύρα, ερεβώδη, απροσδιόριστα πεδία. Ένα φοβερά ανήσυχο πνεύμα σαν το Vicotnik προετοιμάζει την κατάσταση, και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία ν’ απολαύσουμε το πανδαιμόνιο στη σκηνή και να βρεθούμε στο αφήλιο κενό…

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που οι THE OCEAN βύθισαν τη σκηνή του Gagarin στο πέλαγός τους. Από τη στιγμή δε, που δεν υπήρξαν πνιγμένοι, Mono καλοδεχούμενοι θα μπορούσαν να είναι και πάλι. Αφορμή αυτή τη φορά το “TRANSCENDENTAL” split EP τους με τους Ιάπωνες και η περιοδεία για την προώθησή του, η οποία οδεύει προς κλείσιμο στη σκηνή τού Fuzz. Ο mastermind της μπάντας, ROBIN STAPS, έχει το λόγο.

Σκοπός: Listening Session
Ημερομηνία: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Mέρος: Zero Gravity Studios

Στις 16 Οκτωβρίου το πολυαναμενόμενο και αιματοβαμμένο δεύτερο full– length ενός εκ των πιο αναγνωρισμένων, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, σχημάτων του ακραίου ήχου έρχεται να θυμίσει (αλλά και να μάθει) στους φίλους του brutal death metal ήχου, τι εστί Mortal Torment. Ηχογραφημένο στο Bree Studio στην Αθήνα, με μίξη και mastering στο Anthropocide Studio (Abominable Putridity, Aborted Fetus, κ.α. ) στη Λευκορωσία και με την επιμέλεια του εξωφύλλου από την Remedy Art Design (του frontman της μπάντας, Γιάννη Νάκου) ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσω της Αμερικανικής Gore House Productions.

Epica επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας, τη Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Fuzz της Αθήνας και το Σάββατο 28 στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης, έχοντας τους δικούς μας Jaded Star ως opening act και στις δύο βραδιές. Μία καλή ευκαιρία, λοιπόν, να μιλήσουμε με τον κιθαρίστα, βασικό συνθέτη και ιδρυτή των Ολλανδών symphonic metallers, Mark Jansen.

Οι Wardrum συμπληρώνουν 5 χρόνια δράσης και το γιορτάζουν με μία μοναδική συναυλία στο An club το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου. Τη βραδιά θα «ζεστάνουν» οι Meden Agan και Null 'O' Zero.

O KVOHST είναι πάνω απ' όλα ένας οπαδός της μουσικής και συλλέκτης δίσκων που τυχαίνει(;) παράλληλα να διαθέτει περίσσιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Τι να πρωτογράψουμε γι' αυτόν τον άνθρωπο; Dødheimsgard, Code, Void, Gangrenator, Hexvessel και το τελευταίο, dark wave/ post-punk/ gothic rock χτύπημα του, οι BEASTMILK. Με τους τελευταίους πρόκειται να μας επισκεφθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Eightball της Θεσσαλονίκης και μία μέρα μετά στο An Club της Αθήνας παίζοντας τα κομμάτια του εκπληκτικού "CLIMAX" album. Δύο strange attractors από το METAL HAMMER πλησιάζουν τον πολυσχιδή Βρετανό... and they are now under His control.


Οι ΜΟΟΝSPELL πρόκειται να εμφανιστούν αυτό το Σάββατο 24 Μαΐου στο Stage Volume 1 σ' ένα special show κατά την διάρκεια του οποίου θα τιμήσουν δεόντως τα albums "Wolfheart" και "Ιrreligious". Το Metal Hammer με αυτή την αφορμή επικοινώνησε με τον frontman των Πορτογάλων, FERNANDO RIBEIRO. Ερωτήσεις: Μαρία Βασιλείου.

Στα δικαστήρια απείλησε ο Dave Mustaine ότι θα σύρει τους πρώην bandmates του Metallica, μετά τη δημοσίευση της demo version τού καινούριου τους κομματιού "The Lords of Summer".

Το Μάρτιο που διανύουμε το TV WAR, η τηλεοπτική εκπομπή του METAL HAMMER και του MAD TV, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Χάκος Περβανίδης, συμπληρώνει 15 χρόνια πορείας κατά την οποία βάζει κάθε βδομάδα μέσα στα σπίτια μας, την καλύτερη μουσική που υπάρχει για εμάς.