Οι Γερμανοί Mantar κυκλοφορούν σε δύο εβδομάδες το δεύτερό τους album με τίτλο "Ode to the Flame". Το δίδυμο παρουσιάζει ένα τραγούδι από 'κει, το "Praise the Plague".



Στις 20 και 21 Νοεμβρίου, δηλαδή ένα μήνα και μία εβδομάδα πριν φύγει ο Lemmy από τη ζωή, οι Motörhead έδωσαν τις 2 τελευταίες συναυλίες της ιστορίας τους στον συναυλιακό χώρο Zenith του Μονάχου.



Το δισκογραφικό ντεμπούτο των Tardive Dyskinesia με τίτλο “Distorting Point of View” κυκλοφόρησε το 2006, μια εποχή που ο όρος djent (που πολύ άγαρμπα αργότερα τους "κόλλησαν") δεν υπήρχε καν ακόμα στον χάρτη. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το αθηναϊκό prog metal κουιντέτο, έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις της τέταρτης σε σειρά δισκογραφικής του δουλειάς, με τίτλο “Harmonic Confusion” ανεβαίνει και πάλι σε επιλεγμένες σκηνές της ελληνικής επικράτειας, για να γιορτάσει αυτή τη ξεχωριστή επέτειο, που αφορά στην παρθενική του κυκλοφορία, η οποία αποτέλεσε άλλωστε την αρχή της πορείας του.

Στα πλαίσια της περιοδείας των Dream Theater για το νέο δίσκο τους “The Astonishing” διάρκειας δύο και πλέον ωρών, ο κιθαρίστας, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος της μπάντας John Petrucci μίλησε στη γερμανική μουσική ιστοσελίδα (και κατάστημα μουσικών οργάνων) Session λίγο πριν την συναυλία που έδωσαν στη Φρανκφούρτη. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περιληπτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός βιρτουόζος για το πρόσφατο πόνημα του συγκροτήματος και όχι μόνο, καθώς και να παρακολουθήσετε το video της συνέντευξης.

Οι Κatatonia φθάνουν αισίως στον δέκατο studio δίσκο της πλούσιας πορείας τους με το "The Fall of Hearts" που θα βρίσκεται στα χέρια μας στις 20 Μαΐου. Πρώτο δείγμα από εκεί το lyric video του "Old Heart Falls".

Mετά τη περσινή ακυρωμένη εμφάνισή τους λόγω οικογενειακών κωλυμάτων, οι Mastodon επιστρέφουν στην Ελλάδα για τη πρώτη τους headline εμφάνιση σε κλειστό χώρο μετά από περισσότερα από 10 χρόνια! Συγκεκριμένα, η τετράδα των Hinds- Kelliher- Sanders- Dailor θα εμφανιστεί τη Τρίτη 30 Αυγούστου στο νέο χώρο Πειραιώς Academy 117. 'Ολες οι χρήσιμες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί: