Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πολλά χρόνια, έτσι και φέτος στο METAL HAMMER Ιανουαρίου θα βρείτε τις λίστες των συντακτών του περιοδικού για τις αγαπημένες τους κυκλοφορίες για το 2015. Μία πλούσια χρονιά για τη μουσική που παρακολουθούμε με δίσκους που έκαναν μεγάλη αίσθηση (κρίνοντας από τις κοινές επιλογές σε πολλές λίστες) και άλλες εξαιρετικές δουλειές που απασχόλησαν λιγότερους ακροατές. Στην ιστοσελίδα του METAL HAMMER κάνουμε focus σε κάθε λίστα ξεχωριστά με περαιτέρω σχόλια από τον εκάστοτε συντάκτη. Ακολουθούν τα δισκογραφικά highlights του 2015 κατά τον Βασίλη Γκορόγια.

 

1. VHÖL “Deeper than Sky”
2. NAPALM DEATH “Apex Predator – Easy Meat”
3. GHOST “Meliora”
4. KILLING JOKE “Pylon”
5. ARMORED SAINT “Win Hands Down”
6. DØDHEIMSGARD “A Umbra Omega”
7. CHELSEA WOLFE “Abyss”
8. VULNUS “Vessels of Throe”
9. SACRAL RAGE “Illusions in Infinite Void”
10. UNREST “Grindcore”
11. DEAFHEAVEN “New Bermuda”
12. MARILYN MANSON “The Pale Emperor”
13. CRUCIAMENTUM “Charnel Passages”
14. TURNSTILE “Nonstop Feeling”
15. LAMB OF GOD “VII: Sturm und Drang
16. MUTOID MAN “Bleeder”
17. FAITH NO MORE “Sol Invictus”
18. IRON MAIDEN “The Book of Souls”
19. CLOUD RAT “Qliphoth”
20. HARM’S WAY “Rust”

LIVE ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ποτάνα επαρχία...σφαιρική άποψη καμία αλλά από τα λίγα που είδα, θα έλεγα Carcass, Mortal Torment, Chronosphere @ Gagarin 205, 28/3.

Το 2015 θύμισε Κράκεν, που μάζευε δυνάμεις στην αρχή του και μετέπειτα, μας έστειλε για καινούριο στρώμα θαλάσσης. Λίστα, λοιπόν. Αντίστροφα. Δεν πειράζει που την έχετε έτοιμη από πάνω, δείτε το σαν encore. Η Deathwish Inc. πατροπαράδοτα δίνει ένα δίσκο λίστας το χρόνο και το «οι Fear Factory με ενισχυμένες ντόπες hardcore” metal των Harm’s Way, ανέλαβε το ρόλο. Οι Cloud Rat δεν ενθουσίασαν τόσο όσο με το ντεμπούτο τους αλλά το σκεπτόμενο grindcore τους διατηρεί την υπερβατική του εσάνς. Από τη στιγμή που οι Maiden εξακολουθούν να με στέλνουν στο δισκάδικο όχι απλά για να συμπληρώσω τη «συλλογή», πετυχαίνουν το σκοπό τους, ενώ οι Faith No More επέστρεψαν με αέρα, ώριμου, συνειδητοποιημένου πενηντάρη. Οι Mutoid Man έκαναν το μπλέντερ να ματώσει και οι LOG δεν πρόκειται να βγάλουν κακό δίσκο, ποτέ! Το τίγκα 90’s εναλλακτικό hardcore ντεμπούτο των Turnstile θέρισε και οι Cruciamentum έσπειραν σε σκουληκιασμένο χώμα. Ο Manson σταμάτησε να λέει τις ιστορίες του γύρω από τη φωτιά στο δάσος και μεταφέρθηκε μπροστά από το τζάκι στο σαλόνι, Deafheaven > hype και ο τίτλος τού ντεμπούτου των Unrest, τα λέει όλα (τους Wilson/ Jansson και τα μάτια σας). Το εγχώριο κεφάλαιο κλείνει με τις δουλειές των Sacral Rage και Vulnus που τέτοιο καιρό, του χρόνου, θα θεωρούνται κλασσικές παγκοσμίως, η Chelsea Wolfe θεωρητικά δεν έχει καμία δουλειά εδώ μέσα αλλά, έλα που μπορεί και μαυρίζει το σκοτάδι, το οποίο φέρνει κακάκια υπό τους ήχους των DHG. Οι Armored Saint ένωσαν τους πάντες, όποιος μπορεί να κάνει “Sign of the Hammer” των Killing Joke είναι από άλλο ανέκδοτο, ενώ το “Meliora” των Ghost, παρακαλείται να αποχωρήσει από τη ρεσεψιόν τού μυαλού μου γιατί πέρασαν πέντε μήνες. Τέλος, οι Napalm Death δημιουργούν όρια για να τα πλακώνουν στα μπουκέτα και οι Vhöl μάς έστειλαν για βρούβες, με ένα βöλ πλανέ from outer space. Καλό 2016.

comments