Μετά τον ξαφνικό θάνατο του σπουδαίου κιμπορντίστα Keith Emerson, πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη θλίψη τους για το γεγονός. Ένας εξ αυτών και ο Jordan Rudess των Dream Theater ο οποίος έκανε μία μακροσκελή δήλωση στο περιοδικό Rolling Stone μιλώντας για την επίδραση που είχε ο Emerson πάνω στη μουσική του καθώς και για τον άνθρωπο πίσω από τον καλλιτέχνη. Παραθέτουμε το κλείσιμο αυτής της δήλωσης.

«Ήταν φίλος μου. Δεν ήταν κάποιος που έβλεπα συχνά μέσα στα χρόνια όμως όποτε τον συναντούσα ήταν πολύ φιλικός και είχαμε πολλά κοινά. Ήταν πολύ αστείος τύπος. Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο ευγενής και αστείος ήταν. Είχε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Όταν βρισκόσουν μαζί του, ήταν αρκετά δύσκολο να θυμάσαι ότι «αυτός είναι ο Keith Emerson» διότι πάντα έψαχνε το χιούμορ στα πράγματα. Ήταν πάντα ευγενής και πολιτισμένος. Πάντα σταματούσε για να χαιρετήσει και να βγάλει φωτογραφίες με τον κόσμο. Συνήθως αράζαμε μαζί στο MoogFest στη Νέα Υόρκη και ήταν εξαιρετικός με όλους όσοι βρίσκονταν εκεί.

Αν υπάρχει ένας πληκτράς που έχει επηρεάσει τόσο πολύ τη ζωή μου, είναι αυτός. Υπάρχουν κι άλλοι που σίγουρα με επηρέασαν όμως κανείς με τόση δύναμη όση ο Keith Emerson

comments