Thursday, 02 January 2014 12:23

Metal Hammer No.349 - Ιανουάριος 2014

Written by 

  Στο πρώτο METAL HAMMER του νέου έτους θα βρείτε μια μεταλλική καταιγίδα από τους:

  SUICIDAL ANGELS: «Εμείς από την Ελλάδα δεν φύγαμε για καμία οικονομική κρίση, μια χαρά περνάγαμε με τους φίλους μας, τις οικογένειές μας και τις γκόμενές μας. Φύγαμε απλά γιατί η Ελλάδα είναι σε λάθος γεωγραφικό σημείο.» (Ορφέας)

  ICED EARTH: «Έτσι όπως είναι ο κόσμος σήμερα, είναι σα να επαναλαμβάνεται μία νέα Βαβυλώνα.» (Jon Schaffer)

  ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι συντάκτες του εντύπου ψηφίζουν τα κατά τη γνώμη τους 20 καλύτερα albums για το 2013, και η τελική συγκεντρωτική λίστα επιφυλάσσει εκπλήξεις!

  CEMETERY DANCE: «Τα πάντα μέσα στο δίσκο είναι γραμμένα ζωντανά. H μπάντα μπήκε στο studio και ηχογράφησε ζωντανά με όλα τα όργανα στον ίδιο χώρο. Δεν προσπαθήσαμε να κρύψουμε ατέλειες.» (Κώστας)

  GRAND MAGUS: «Η βάση της μπάντας ήταν πάντοτε το heavy metal, παρότι στην αρχή ήταν παιγμένο πιο αργά. Τα θεμέλιά μας πάντα ήταν οι Judas Priest, όχι οι Saint Vitus, ας πούμε.» (J.B.)

  MAYFAIR: «Θεωρώ ότι η δύναμή μας έγκειται στην απροϋπόθετη ειλικρίνεια των συνθέσεών μας και αυτό αναδεικνύει τη μουσική μας.» (Rene)

  BLUES PILLS: «Πιστεύω ότι άλλο να είσαι στο studio και άλλο επί σκηνής: στο πρώτο θέλεις απλώς να φτιάξεις τον καλύτερο δίσκο που μπορείς και στο δεύτερο θέλεις να δώσεις την καλύτερη συναυλία. Τα δύο αυτά διαφέρουν.» (Zach Anderson)

  DÄNG: «Ίσως θα μπορούσα να γράψω μία ολόκληρη ιστορία για μία μάχη μεταξύ του Δία και του Χριστού. Μπορεί να κερδίσει ο Δίας, αλλά και ο Χριστός δεν θα πέσει έτσι απλά!» (Chris Church)

  NOCTUM: «Θέλουμε η μουσική των Noctum ν’ αναφέρεται ως η μουσική των Noctum, όχι συγκρινόμενη με άλλες μπάντες, ή σαν μέρος κάποιου κύματος ή σκηνής» (David Indelöf)

  INTRODUCING

  OMEGA: «To όνομα εκφράζει απόλυτα την ιδεολογία και το σκοπό της μπάντας! Στην ουσία είναι ένα αποκαλυπτικό σύμβολο το οποίο έχει ως νόημα το τέλος του κόσμου! Α–Ω…» (Hades)


  LOOK AT YOURSELF

  FLOOR JANSEN: «Το λιγότερο cool πράγμα στο metal είναι τα ρούχα. Oχι τόσο τα γυναικεία όσο τ’ αντρικά. Καμία εξέλιξη εδώ και χρόνια, όλο το ίδιο. Και λίγο αποσμητικό δεν θα έβλαπτε μερικούς…»


  PAST TENSE TO FUTURE TENSE

  WATCHTOWER: «Οι Guns n’ Roses κυκλοφόρησαν το “Chinese Democracy” κι εμείς ακόμα παλεύουμε το “Mathematics”!» (Ron Jarzombek)

  ONE BY ONE

  BLUE ÖYSTER CULT: «Προσωπικά θεωρώ τον Alice Cooper ήρωά μου, έως και σήμερα!» (Eric Bloom)

  HORROR

  MAEL MÓRDHA: «Ρομαντικοί μουσικοί σαν εμάς, οι οποίοι δεν προσπαθούν ν’ ακολουθήσουν τη μουσική βιομηχανία που αποφασίζει για το πώς θα πρέπει ν’ ακούγεσαι, δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να “πετύχουν”.» (Roibéard Ó Bogail)

  DEATH COURIER: «Νομίζω ότι η πορεία της Ελλάδας προς τον φασισμό βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι» (Βασίλης)

  BEASTMILK: «Ωθούμε τον ακροατή ν’ αγκαλιάσει, να νιώσει στο πετσί του την Αποκάλυψη και μόλις την κατανοήσει, να αισθανθεί την ευτυχία. Με λίγα λόγια, ας χορέψουμε την ώρα που καταστρέφεται ο κόσμος. Είναι ένα αισιόδοξο concept παρότι ταυτόχρονα είναι και κάπως θλιβερό.» (Kvohst)

  AENAON: «Ο στόχος μας στο νέο album ήταν να σπάσουμε τα δεσμά που είχαμε θέσει στο παρελθόν, ν’ αφήσουμε πίσω τους κανόνες που περιβάλουν το χώρο του black metal και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.» (Astrous)

  LEGION OF THE DAMNED: «Θεωρώ πως έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Κυκλοφορούμε albums, παίζουμε σε μεγάλα festivals, έχουμε περιοδεύσει στη Νότιο Αμερική, άρα τι άλλο μένει για εμάς;» (Maurice Swinkels)

  Επίσης, στο νέο τεύχος του METAL HAMMER επιστρέφει Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ

  ΑΦΙΣΕΣ: ROTTING CHRIST live in Greece 2013 / Metal Ημερολόγιο 2014