Tuesday, 27 March 2018 09:51

AT THE GATES: Έρχονται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Written by 
  AT THE GATES: Έρχονται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

  Οι Σουηδοί At the Gates θα επισκεφτούν τη χώρα μας μετά από περίπου τρία χρόνια για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο αντίστοιχα.

  Πιο συγκεκριμένα, στις 30 του Νοέμβρη θα ανέβουν στο σανίδι του Piraeus 117 Academy ενώ την 1η Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν στη συμπρωτεύουσα στο Principal Club Theater.

  Πληροφορίες για τις τιμές εισιτηρίων αναμένονται.

  Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

  Δελτίο Τύπου

  AT THE GATES (Sweden)

  Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 - Piraeus 117 Academy

  Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 - Principal Club Theater @ Fix

  “Death Metal Slaughterhouse”

  Κάποτε οι Σουηδοί ENTOMBED, προέτρεπαν να ακολουθήσουμε το “Left Hand Path”. Το συγκρότημα που σίγουρα τήρησε αυτό, ήταν οι συμπατριώτες τους AT THE GATES, οι οποίοι ποτέ δεν ακολούθησαν την εύκολη και αναμενόμενη οδό, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, προσφέροντάς μας συνεχή αριστουργήματα, όντας επί σειρά ετών η αιχμή του δόρατος σ’ αυτό που ονομάζουμε New Wave Of Swedish Death Metal. Δεν είναι τυχαίο, ότι μαζί με τους DARK TRANQUILLITY, τους ARCH ENEMY και τους παλιούς πλέον IN FLAMES (μιας και οι σημερινοί IN FLAMES, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το παρελθόν τους), αποτελούν μία αχτύπητη τετράδα που συνδύασε τη μελωδία με το death metal, με τόσο μοναδικό τρόπο που δημιούργησαν σχολή.

  Με βασικούς πυλώνες τον τραγουδιστή Tomas Lindberg και τους δίδυμους αδερφούς Anders και Jonas Björler σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα, αλλά και τον δεύτερο κιθαρίστα Alf Svensson καθώς και τον μόνιμο ντράμερ τους, Adrian Erlandsson, κυκλοφόρησαν το 1992 το ντεμπούτο τους “The Red In The Sky Is Ours” (βέβαια είχε προηγηθεί το εξίσου φοβερό “Gardens Of Grief” EP του 1991), μέσω της Αγγλικής Peaceville Records. Το άλμπουμ αυτό, είχε αρκετές black metal επιρροές και πειραματικό ήχο, που το κατέστησε ένα underground αριστούργημα, με τον τραγουδιστή Tomas “Tompa” Lindberg να ξεχωρίζει αμέσως για τα ιδιαίτερα φωνητικά του. Το “With Fear I Kiss The Burning Darkness” (1993) που ακολούθησε, ήταν αρκετά διαφορετικό και πιο σκοτεινό, ώσπου φτάσαμε στο “Terminal Spirit Disease” (1994) (με τον Martin Larsson στο ρόλο του δεύτερου κιθαρίστα έχοντας αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Alf Svensson), που ενώ είχε μόνο 6 καινούργια τραγούδια, μας φανέρωσε ένα σχήμα πιο ώριμο από ποτέ, έχοντας μάλιστα προσθέσει βιολί και cello σ’ ένα κομμάτι.

  Το άλμπουμ όμως, με το οποίο έμελλε να γράψουν ιστορία και να μνημονεύονται εσαεί σε όλα τα αφιερώματα για τον ακραίο ήχο, υπήρξε το “Slaughter Of The Soul” (1995), ένα ευαγγέλιο του μελωδικού death metal, το οποίο επηρέασε μία στρατιά συγκροτημάτων όχι μόνο στον χώρο του death metal, αλλά και σ’ αυτόν του metalcore. Εννοείται, ότι περιέχει και το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους, το “Blinded By Fear”, το video clip του οποίου είχε λάβει αξιοσημείωτο airplay στο Headbanger’s Ball του MTV. Κι ενώ όλα έδειχναν ευνοϊκά για τους AT THE GATES, ήρθε η απόφαση των αδερφών Björler και του Erlandsson να αποχωρήσουν, θέτοντας άδοξο τέλος στους AT THE GATES και να δημιουργήσουν τους THE HAUNTED, το γκρουπ που κυριολεκτικά «ανέστησε» το thrash metal προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο Tomas Lindberg, δεν έμεινε και αυτός ανενεργός, δημιουργώντας έτσι μία σειρά από projects και συμμετέχοντας σε γκρουπ, όπως οι SKITSYSTEM, LOCKUP, THE CROWN, DISFEAR, THE GREAT DECEIVER και NIGHTRAGE (μαζί με τον Gus G και τον Μάριο Ηλιόπουλο).

  Και ενώ όλα είχαν τελειώσει, οι AT THE GATES επανασυνδέθηκαν το 2007, αρχικά για λίγες συναυλίες, με μία από τις τελευταίες τους, την σχεδόν sold out εμφάνισή τους στην Αθήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2008, όπου επρόκειτο να ήταν το τελευταίο τους live όλων των εποχών. Μάλιστα, στιγμιότυπα της ιστορικής εκείνης συναυλίας, υπάρχουν στο “The Flames Of The End” που βγήκε λίγα χρόνια αργότερα.

  Τελικά, οι Σουηδοί death metal ηγέτες, αποφάσισαν να συνεχίσουν, κυκλοφορώντας νέο άλμπουμ το 2014, το πάρα πολύ καλό “At War With Reality”, τη λογική συνέχεια του “Slaughter Of The Soul”, δίνοντας δύο ακόμη headline εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 2015 (είχε προηγηθεί η εμφάνιση τους στο Rockwave Festival του 2013) και πλέον έχουν έτοιμο το νέο τους καταπληκτικό στούντιο άλμπουμ “To Drink From The Night Itself” (που θα κυκλοφορήσει τον Μαίο) και συνάμα πρώτο δίχως τον κιθαρίστα Anders Björler στην σύνθεση τους. Το νέο τους άλμπουμ, εντάσσεται σε μία από τις κορυφαίες στιγμές των Σκανδιναβών και συνεπώς στα πλαίσια των συναυλιών προώθησής του, θα εμφανιστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο Piraeus 117 Academy και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στο Principal Club Theater αντίστοιχα.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, την έναρξη προπώλησης τους, κ.λ.π., θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.