Sunday, 02 April 2023 13:12

MORBID ANGEL: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συναυλία τους - Κατέρρευσε η οροφή

Written by 
    MORBID ANGEL: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συναυλία τους - Κατέρρευσε η οροφή

    Τραγωδία με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ιλινόις των ΗΠΑ, που σφυροκοπήθηκε από ανεμοστρόβιλο, σε συναυλία των Morbid Angel. Λίγο μετά την έναρξη του live κατέρρευσε η οροφή του Apollo Theater -όπου βρίσκονταν 260 άτομα.

    Όπως αναφέρει η Washington Post, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 19:45 της Παρασκευής (31 Μαρτίου) -σχεδόν 45 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, με περίπου 260 άτομα μέσα στον χώρο όταν κατέρρευσε η οροφή. Οι Βραζιλιάνοι Crypta είχαν μόλις ολοκληρώσει την εμφάνισή τους.

    Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο περιστατικό ήταν 50 ετών, με τον Dan Zaccard, διευθυντή διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας Boone, να δηλώνει: «Βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια. Είχε ήδη φύγει».

    Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Belvidere, Shawn Schadle, σημείωσε ότι περίπου 40 άλλοι παρευρισκόμενοι έλαβαν περίθαλψη για τραυματισμούς, ενώ δύο από αυτούς δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

    Σε δήλωση που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Morbid Angel μετέφεραν τα «βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους φίλους του ατόμου που έχασε τραγικά τη ζωή του» το βράδυ της Παρασκευής. Έγραψαν ότι η οροφή του Apollo κατέρρευσε «λόγω των ισχυρών ανέμων από ανεμοστρόβιλο», ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης ανεμοστρόβιλου είχαν πράγματι ενεργοποιηθεί πριν από το περιστατικό, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον ίδιο τον χώρο.

    «Χάσαμε έναν αδελφό χθες το βράδυ», συνεχίζει η ανακοίνωση του συγκροτήματος. «Και πολλοί τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία. Θα θέλαμε να εκφράσουμε πόσο ειλικρινά ευγνώμονες είμαστε για τους παρευρισκόμενους (θαυμαστές, προσωπικό του χώρου, συγκροτήματα και συνεργείο) που βοήθησαν να βγει ο κόσμος έξω και να σωθεί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν (πυροσβεστική, ασθενοφόρα, αστυνομία) που βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο και μπόρεσαν να βοηθήσουν στο να βγουν οι άνθρωποι από το χώρο και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για θεραπεία το συντομότερο δυνατό. ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ».

    «Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι σε όλους όσους τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν, καθώς και σε όλους όσους επηρεάστηκαν από τα φαινόμενα στη γύρω περιοχή. Ειλικρινά ελπίζουμε σε γρήγορη ανάρρωση όλων όσων τραυματίστηκαν», καταλήγουν.