To σήριαλ με τα δικαιώματα του ονόματος των Queensrÿche φαίνεται πως ανήκει οριστικά στο παρελθόν, καθώς τη στιγμή που οι Wilton/Jackson/Rockenfield συνεχίζουν ακάθεκτοι ως Queensrÿche, o Geoff Tate και οι στενοί συνεργάτες του θα περιοδεύουν και θα δισκογραφούν από 'δω και στο εξής ως Operation: Mindcrime.

To όνομα, προφανώς, είναι παρμένο από το θρυλικό concept album των Queensrÿche του 1988 το οποίο εκτός του ότι είναι ιδέα του Tate, ο τραγουδιστής συνέχισε να το παρουσιάζει ολόκληρο με τη νυν μπάντα του αφότου αποχώρησε από τους Queensrÿche και νομικά αποφασίστηκε η πλήρης παραχώρηση των δικαιωμάτων του δίσκου στον Tate, κάτι σαν τη συμφωνία που πάρθηκε παλιότερα μεταξύ Pink Floyd και Roger Waters για το "The Wall".

Όπως δήλωσε ο διάσημος performer από το Seattle, τον Σεπτέμβριο η μπάντα θα μπει στο studio για να γράψει μία τριλογία στην οποία δουλεύει τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ το στυλ δίσκων που θα ακολουθήσουν οι Operation: Mindcrime από 'δω και πέρα ενδέχεται να είναι τα concepts. Στο τέλος, συμπλήρωσε, ότι όταν αρχικά παρουσίασε την ιδέα για το "Operation: Mindcrime" στην μπάντα, πίσω στα '80s, δεν έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη και μόνο ο κιθαρίστας Chris DeGarmo είχε δείξει τότε ενδιαφέρον για το project.

Οι Operation: Mindcrime είναι οι:

Geoff Tate - φωνή
Simon Wright (AC/DC, Dio, AIIZ, Hellion) - τύμπανα
Randy Gane (Myth - η μπάντα του Tate πριν τους Queensrÿche) - πλήκτρα
Kelly Gray (Queensrÿche) - κιθάρες
Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Dio, Whitesnake) - μπάσο

Στο Metal Hammer Αυγούστου ασχολούμαστε εκτενώς με την δεκαετία του '90, τα σπουδαία (και μη) έργα της, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που την χαρακτήρισαν. Φυσικά, οι Queensrÿche με τα κλασσικά "Empire" και "Promised Land", αλλά και τα μεταγενέστερα albums που δίχασαν τους οπαδούς, έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στις σελίδες του συλλεκτικού αυτού αφιερώματος.

comments