Φωτιές βάζει ο King Diamond, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε τη σίγουρη επιστροφή των Mercyful Fate! O Κing μαζί με τον Brian Slagel, ιδιοκτήτη της νυν δισκογραφικής στέγης του Κing Diamond, Metal Blade, κουβέντιασαν πρόσφατα με τον γνωστό παραγωγό/παρουσιαστή/συγγραφέα Eddie Trunk στην ραδιοφωνική εκπομπή του τελευταίου και ειπώθηκαν τα εξής:

Eddie Trunk: «Αναφέρεις συνεχώς τους Mercyful Fate. Σε τι φάση βρίσκεστε τώρα; Είστε ακόμα σε επικοινωνία; Υπάρχει περίπτωση να ξανακάνετε κάτι;»

King Diamond: «Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση. Τους λατρεύω. Η προσωπική μου μπάντα είναι η πρώτη μου πρoτεραιότητα, εκεί κάνω κάτι το πιο θεατρικό. Οι MF είναι πιο straightforward, αν και θεωρώ ότι είμαστε πολύ progressive. Μιλάω πολύ με τον κιθαρίστα Hank Shermann, όπως και με τον άλλον κιθαρίστα, τον Michael Denner. Με τον μπασίστα Timi Hansen όχι τόσο πολύ, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ πιθανό να τον πετύχω όταν κάνω πρόβες στη Δανία.»

Brian Slagel: «Παρεμπιπτόντως, King, να ξέρεις, θα κάνω τα πάντα για να γίνουν σίγουρα κάποια πράγματα με τους Mercyful Fate στο μέλλον.»

King Diamond: «Θα το κάνουμε για τους fans. Θα γίνουν σίγουρα κάποια πράγματα με τους Mercyful Fate, όπως περιοδείες και δίσκοι. Αν όχι ολόκληρες περιοδείες, τότε σίγουρα κάποια shows. Θα το φροντίσω προσωπικά να συμβεί!»

Υπενθυμίζουμε πως το τελευταίο studio album των Mercyful Fate ήταν το "9" του 1999.

Επ' ευκαιρία, να και κάτι που θα ξυπνήσει μνήμες σε πολλούς:

Στο Metal Hammer Αυγούστου ασχολούμαστε εκτενώς με την δεκαετία του '90, τα σπουδαία (και μη) έργα της, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που την χαρακτήρισαν. Φυσικά, οι Mercyful Fate με όλα τα reunion albums τους, αλλά και οι δίσκοι που έκανε ο King Diamond μέσα στη δεκαετία, έχουν τη θέση τους στις σελίδες του συλλεκτικού αυτού αφιερώματος.

comments