Έχουν παίξει μαζί στις κοινές Big 4 περιοδείες, ο ένας αντικατέστησε εκτάκτως τον άλλον όταν οι Metallica έπαιξαν στο Download festival προ δεκαετίας, ενώ ακόμα συζητιούνται οι φήμες που ήθελαν τον Dave Lombardo να αντικαθιστά τον Lars Ulrich στους Metallica στα μέσα των '80s. Τι πιστεύει, όμως, σήμερα ο πρώην drummer των Slayer για τον Δανό superstar;

 «Aγαπάω τους Metallica. Είναι όλοι τους σπουδαίοι τύποι. Έχουμε περάσει μαζί και έχουμε ζήσει διάφορα τρελά σκηνικά για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω! Επίσης, πιστεύω ότι ο Lars είναι ένας καλός drummer. Είναι ικανότατος συνθέτης. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν οι Metallica. Πρέπει επιτέλους να του δωθεί αυτό το credit.»


«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει χημεία μέσα στο συγκρότημα. Υπάρχουν 4 άτομα εκεί. Όταν υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη αλληλεπίδραση μεταξύ τους και ξαφνικά βγάλεις έξω τον ένα, το όλο οικοδόμημα καταστρέφεται. Αν δεν υπήρχε ο Lars, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.»

Πάντως, σε συνέντευξη του Lombardo πριν 5 χρόνια, ο Κουβανός μουσικός είχε πει τα εξής: «Xωρίς να θέλω να προσβάλλω τον Lars που είναι σπουδαίος, αλλά θα ήθελα μία εβδομάδα να έρθει στο σπίτι μου και να παίξουμε μαζί. Να καλμάρουμε και να του δείξω κάποια πράγματα στα τύμπανα.»

comments