Tuesday, 19 May 2020 17:38

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ: 28 Έλληνες μουσικοί διασκευάζουν το “Future world” των Pretty Maids

Written by 
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ: 28 Έλληνες μουσικοί διασκευάζουν το  “Future world” των  Pretty Maids

    Τις ημέρες της αυστηρής καραντίνας κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια μας αλλά η μουσική βρίσκει πάντα έναν τρόπο ώστε να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση 28 μουσικών της σκηνής.

    Με εμπνευστή της ιδέας τον Δημοσθένη Κωστόπουλο (κιθαρίστας των Acid Death), μουσικοί από όλους τους metal προσανατολισμούς αποφάσισαν από τα σπίτια τους ο καθένας να διασκευάσουν το “Future world” των Pretty Maids. Εδώ μπορείτε να δείτε την προσπάθεια αυτής της ομάδας ανθρώπων. Εμείς ως Metal Hammer ένα σχόλιο έχουμε να προσθέσουμε: οτιδήποτε φέρνει κοντά τους ανθρώπους της σκηνής στη περιπέτεια που ζούμε, είναι καλοδεχούμενο! Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες. Stay Heavy. Protect Each Other.

     

     Εδώ δυο λόγια από τον εμπνευστή της προσπάθειας Δημοσθένη Κωστόπουλο, αλλά και η λίστα των μουσικών που συμμετέχουν:

    Υπάρχει μια αρχαία φράση που λέει το εξής 'αργία μήτηρ πάσης κακιάς'. Μόνο που στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για κάτι καλό.
    Η όλη ιδέα προέκυψε ένα πρωινό ξαφνικά, εν μέσω κορονοϊού. Χωρίς πολύ σκέψη παίρνω τηλέφωνο τον Σάββα και του λέω την ιδέα. Μπορείς να βοηθήσεις στην μίξη του ήχου και εγώ να ασχοληθώ με την οργάνωση του κόσμου και το βίντεο; Μέσα!!! Έτσι και αλλιώς όλη μέρα μέσα στο studio μου την βγάζω, μου απαντάει. Ύστερα ξεκινάνε τα τηλέφωνα και τα μηνύματα στους απανταχού φίλους-μουσικούς ανά την Ελλάδα. Ναι, μέσα, γουστάρω, γαμώ, ήταν μερικές από τις απαντήσεις .
    Επόμενο βήμα, να δώσω τις σχετικές οδηγίες όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι του πράγματος. Ένα πλάνο από το κινητό και ήχος από μια κάρτα ήχου, όσο καλύτερα γίνεται, στο συγκεκριμένο σημείο που θα σας πω. Επόμενο βήμα, το στήσιμο του τραγουδιού στο προσωπικό μου home studio. Δεν πρέπει να ξεφύγω πολύ από την αρχική εκτέλεση, αλλά να βάλω και ένα trademark δικό μου, σκέφτηκα. Πιάνω κιθάρα και ξεκινάω το στήσιμο. Μετά η μοιρασιά του τραγουδιού σε όλους, για να μπορέσουν να πατήσουν επάνω και να γράψουν. Το κινητό και το messenger να παίρνουν φωτιά για να γίνουν οι κατάλληλες εξηγήσεις στους μουσικούς. Ακολούθησε η συγκέντρωση του υλικού από όλους και ένα post production από μένα για να έχω μια εικόνα που βαδίζουμε. Μόλις είδα ότι όλα είναι Οκ, αρχίζω και στέλνω τα ηχητικά μέρη στον Σάββα και εγώ ασχολούμαι με εικόνα.
    Ύστερα από πολλές-πολλές ώρες και ξενύχτι, ιδού το αποτέλεσμα. Για μένα προσωπικά, η όλη ιδέα αυτού του project είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω και συνοψίζεται στο εξής:
    Ακόμα μπροστά και στα μεγαλύτερα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, η ανάγκη για επικοινωνία με τους ανθρώπους δεν διακόπτεται και η δίψα για δημιουργία μουσικής δεν σταματάει.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο σε όλους αυτούς που έβαλαν την πινελιά τους στο τραγούδι και βέβαια τους φίλους και αδερφούς Σάκη Αναστασιαδη, Σάββα Μπετίνη και Νάντια Βλαχοπούλου, που με στήριξαν με τον τρόπο τους σε αυτή την προσπάθεια.

    Μπάμπης Τσολάκης
    Κώστας Αλεξάκης
    Ανδρέας "Albert Hitter"
    Τάσος Κροκόδειλος
    Τάσος Λάζαρης
    Στέλιος Βέντας
    Νάντια Βλαχοπούλου
    Μαρία Γαλιάτσου
    Αλεξία Χριστοπούλου
    Διονύσης Χριστοδουλάτος
    Θωμάς Τραμπούρας
    Θωμάς Γισδάκης
    Φώτης Βενάρδος
    Μίλτος Τζαλαγιάννης
    Βασίλης Σούλας Courier
    Βασίλης Ζόμπολας
    Ηλίας Λογγινίδης
    Δημήτρης Πατσούρης
    Δημήτρης Χαρίσης
    Μάριος Ηλιόπουλος
    Κώστας Κρίκος
    Μανώλης Τσίγκος
    Κώστας Κοσκινάς
    Σάββας Μπετίνης
    Θέμης Κατσιμίχας
    Σάκης Αναστασιάδης
    Γιάννης Αναγνώστου
    Δημοσθένης Κωστόπουλος