Wednesday, 29 June 2016 18:42

TESTAMENT: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο

Written by 
    TESTAMENT: Ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο δίσκο

    Οι τεράστιοι thrashers Testament έχουν ολοκληρώσει το 12ο studio πόνημά τους το οποίο πρόκειται να μιξαριστεί από τον πολυάσχολο και πολυγραφότατο Βρετανό Andy Sneap.

    Τίτλος του νέου δίσκου, “The Brotherhood of the Snake” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου. Το συγκρότημα θα βγει στο δρόμο το φθινόπωρο ως support act στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Amon Amarth.

    Για τον νέο δίσκο ο κιθαρίστας Eric Peterson δηλώνει: «Είναι διαφορετικός, είναι πιο thrash. Έχει ορισμένα από τα γρηγορότερα κομμάτια στην καριέρα μας. Συνήθως έχουμε 1-2 κλασικά thrash κομμάτια μα μετά προσανατολιζόμαστε προς τα mid-tempo κι έχουμε κι ένα αργό και βαρύ τραγούδι. Στο νέο δίσκο τα μισά κομμάτια είναι thrash κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει. Ακόμα και στο πρώτο album μας, το “The Legacy” του 1987 υπάρχουν κομμάτια όπως το “Over the Wall” και το “First Strike Is Deadly” όμως μετά υπάρχουν πράγματα που κινούνται στο mid tempo όπως το “Do or Die” ή το “Apocalyptic City”. Ολοκληρωτικά thrash όμως, δηλαδή 6 ή 7 κομμάτια δεν έχουμε ξανακάνει. Θα έχει ενδιαφέρον η ακρόασή του.»

    Για το στιχουργικό περιεχόμενο του album ο frontman της μπάντας, ο ογκόλιθος Chuck Billy αναφέρει: «Το ομώνυμο τραγούδι έχει να κάνει με τις πρώιμες κοινωνίες που ξεκίνησαν να αποκτούν εξουσία επομένως γυρίζουμε στο παρελθόν. Ασχολούμαστε με τις θρησκείες και τη σύνδεσή τους με το εξωγήινο κλπ. Με ενδιαφέρουν πολύ διάφορες αναφορές που μιλούν για διάφορες θρησκείες και γραπτά σε ιερογλυφικά ή σε τοιχογραφίες. Επομένως σε ωθεί να σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι εκείνοι δεν γνώριζαν τους ανθρώπους που ζούσαν στην άλλη πλευρά του ωκεανού όμως μοιράζονταν απόψεις σε διάφορα ζητήματα μέσω των θρησκειών τους. Μεγάλωσα ως καθολικός και παρατήρησα κι ο ίδιος αυτή τη σύνδεση. Επίσης, με ενδιαφέρουν τα κοινά μεταξύ του ανθρώπινου είδους και των εξωγήινων επομένως έχουμε πολλές ιδέες για τραγούδια σχετικά με αυτό το ζήτημα.»

    Ας θυμηθούμε κάτι από το προηγούμενο album των Testament, το “Dark Roots of Earth” του 2012 εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών για το “The Brotherhood of the Snake”.