Thursday, 14 April 2022 10:48

MACHINE HEAD: Έρχεται ο νέος δίσκος "Of Kingdom and Crown" - Το concept του και η πρώτη «γεύση»

Written by 
    MACHINE HEAD: Έρχεται ο νέος δίσκος "Of Kingdom and Crown" - Το concept του και η πρώτη «γεύση»

    Οι Machine Head είναι πανέτοιμοι για την κυκλοφορία του 10ου δίσκου τους που θα τιτλοφορείται "ØF KINGDØM AND CRØWN" και αναμένεται στις 26 Αυγούστου.

    Η μπάντα έδωσε ήδη στη δημοσιότητα μία πρώτη γεύση, το κομμάτι "Choke on the Ashes of your Hate":

    Το ØF KINGDØM AND CRØWN είναι ένα concept άλμπουμ 13 κομματιών που διαδραματίζεται σε μια αποδεκατισμένη φουτουριστική γη όπου ο ουρανός «βάφτηκε» κόκκινος. Η ουσία της ιστορίας βασίζεται σε δύο βασικούς χαρακτήρες:

    Χαρακτήρας #1 Ares: ο βασικός χαρακτήρας, ο οποίος χάνει τον έρωτα της ζωής του (Amethyst) και ξεκινάει ένα «φονικό παραλήρημα» εναντίον της αίρεσης που ευθύνεται για τη δολοφονία της.

    Χαρακτήρας #2 Eros: ο δράστης, ο οποίος χάνει τη μητέρα του από υπερβολική δόση ναρκωτικών και μετά ριζοσπαστικοποιείται. Ο Eros ξεφεύγει από τα όριά του, εκδηλώνοντας το δικό του φονικό παραλήρημα.

    Οι στίχοι των τραγουδιών περιγράφουν λεπτομερώς πώς οι ζωές τους διαπλέκονται.

    Ο ιδρυτής των MACHINE HEAD, Robb Flynn, σχολιάζει σχετικά με τον νέο δίσκο:

    «Χάρη στα δύο έφηβα αγόρια μου, η οικογένειά μου έχει πάθει εμμονή με αυτή τη φοβερή ιαπωνική σειρά anime που ονομάζεται "Attack On Titan". Το concept του άλμπουμ ήταν χαλαρά εμπνευσμένο από τη σειρά με την έννοια ότι στην ιστορία δεν υπάρχει "καλός" ή "κακός" τύπος. Και οι δύο χαρακτήρες πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό πράγμα, αλλά και οι δύο διαπράττουν πράξεις καθαρής θηριωδίας και κακού. Το εναρκτήριο κομμάτι "Slaughter the Martyr" είναι ουσιαστικά η ιστορία προέλευσης του χαρακτήρα μας #1».