Wednesday, 19 April 2017 14:41

JIM MATHEOS (FATES WARNING): Κυκλοφορεί δίσκο με το project TUESDAY THE SKY

Written by 
    JIM MATHEOS (FATES WARNING): Κυκλοφορεί δίσκο με το project TUESDAY THE SKY

    Το ντεμπούτο με το νέο του project, Tuesday the Sky που κινούνται σε ambient δρόμους πρόκειται να κυκλοφορήσει ο ιθύνων νους των Fates Warning, Jim Matheos.

    Το album έχει τίτλο “Drift” και θα βρεθεί στα δισκάδικα στις 30 Ιουνίου μέσω της InsideOut. Δίπλα στον τεράστιο Jim Matheos, συναντάμε τον παλιόφιλό του Kevin Moore (ex-Dream Theater) στα πλήκτρα δύο τραγουδιών, τον Lloyd Hanney των God Is An Astronaut στα τύμπανα καθώς και την τραγουδίστρια Anna-Lynne Williams (Trespassers William, Lotte Kestner) που συμμετέχει επίσης σε δύο τραγούδια.

    Όπως δήλωσε ο Jim Matheos για τους Tuesday the Sky: «Σ’ αυτό το είδος μουσικής, το παιχνίδι παίζεται στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας την οποία πρέπει να αφήσεις να αναπτυχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με την πολύ εντονότερη προσέγγιση που έχει η πλειονότητα της prog μουσική.»

    Αναφορικά, δε, με την πιθανότητα να δούμε το εν λόγω project ζωντανά: «Θα είναι πρόκληση να στήσουμε live αυτό το project όμως είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και θα τη σκεφτούμε σίγουρα αν υπάρξει κάποια πρόταση.»

    Μέχρι να ακούσουμε κάτι από το “Drift” ας θυμηθούμε το εκπληκτικό “Theories of Flight” που κυκλοφόρησαν πέρσι οι Fates Warning.