Sunday, 30 July 2017 13:32

ΤΗΙS.IS.HAMMER.392 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.392 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    Καλώς ήρθατε στο συλλεκτικό αφιέρωμα του Αυγούστου.

    Είναι µακρά και πολυδαίδαλη η διαδρομή της μουσικής που παρακολουθούµε. Μοιάζει µε πελώριο δέντρο το οποίο όσο µεγαλώνει, τόσο συνειδητοποιείς τις γερές ρίζες που συνεχίζουν να το θρέφουν, αλλά και τον όγκο και το ανάστηµα που του δίνουν οι διακλαδώσεις του.
    Αυτήν τη διαδροµή ανάπτυξης του Δέντρου εξετάζουµε αναλυτικά στο πολυσέλιδο αφιέρωµα που ακολουθεί, υπό το εξής πρίσµα: Τα 100 albums που άνοιξαν νέους ορίζοντες για τους µουσικούς, τους ακροατές και την αισθητική µας, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Albums τα οποία, όλα ανεξαιρέτως, έγιναν µοχλός σηµαντικών εξελίξεων. 

    Κάποια από αυτά, µεγάλωσαν το εµβαδόν του χώρου µας. Κάποια έχουν 100% metal ταυτότητα. Κάποια κινούνται σε κοντινά µας χωράφια και µετέφεραν χρήσιµα και απολύτως αξιοποιήσιµα υλικά. Κάποια πήραν υπάρχοντες metal δρόµους και τους έδωσαν έναν καινούριο, ενδιαφέρων προσανατολισµό. Κάποια ίσως να µην φέρουν τον χαρακτηρισµό «το καλύτερο της µπάντας» αλλά σίγουρα τροχοδρόµησαν γενικότερες µελλοντικές εξελίξεις. Κάποια ανανέωσαν καθοριστικά τον οπλισµό µας. Κάποια προέρχονται από µεγαθήρια, κάποια από σχήµατα που έγιναν αργότερα µεγαθήρια, κάποια από συγκροτήµατα που η µεγάλη αξία του έργου τους δεν είναι ανάλογη της δηµοφιλίας τους. Κάποια από αυτά έγιναν αιωνόβια σηµεία αναφοράς, άλλα δεν είχαν αυτήν τη µοίρα στην συνείδηση των πολλών. Κάποια είναι πηγή ήχου για την εποχή τους, κάποια µας έκαναν να δούµε υπό διαφορετική οπτική γωνία τα πράγµατα, κάποια πλάτυναν την γενικότερη αισθητική µας. Όλα τους όµως, και τα 100, έχουν έναν κοινό παρονοµαστή: Η κυκλοφορία τους άλλαξε τα δεδοµένα και η ύπαρξή τους διαµόρφωσε µε καθοριστικό τρόπο το σύνολο του metal Θηρίου. Αυτή την Ιστορία θέλουµε να διηγηθούµε µε το παρόν αφιέρωµα.

    Και σε αυτή την «διήγηση» εξέλιξης του metal σύµπαντος που επιχειρούµε, βοηθούν πολύ οι επιπλέον 160 δίσκοι που φιλοξενούνται στις σελίδες µας. Δίσκοι που είναι κοντινοί συγγενείς της βασικής κατοστάρας και διευκολύνουν την πολύπλευρη κατανόηση του γιγαντιαίου αφιερώµατος.

    Τι άλλο αξίζει να αναφέρουµε στον πρόλογο; Δύο χρήσιµα πράγµατα. Πρώτον, ότι επιλέξαµε να φιλοξενήσουµε ένα album από κάθε µπάντα για τον σχηµατισµό της 100αρας (προφανώς µας αρέσει να κάνουµε τη ζωή µας δύσκολη…) και δεύτερον ότι οι δίσκοι εµφανίζονται στο αφιέρωµα σύµφωνα µε την χρονολογική τους σειρά.

    Στο ίδιο τεύχος φιλοξενούμε μία εκτενή συνέντευξη με τους Paradise Lost και συγκεκριμένα τον frontman τους, Nick Holmes, για τον χειμώνα που φέρνει το νέο τους album “Medusa”. Επίσης, οι Αθηναίοι Whatever End μάς συστήνονται με το εκπληκτικό τους ντεμπούτο “A Birth of Loss”, ενώ διαβάζουμε στο Stage Hammer όλα όσα έγιναν στα φετινά Rockwave, Chania Rock Festival, New Long Fest και στις πρόσφατες συναυλίες των Metal Church και Subrosa.



    Ευχές για καλή ξεκούραση σε όλες και σε όλους.

    Καλό διάβασμα στο αφιέρωμα, καλή μελέτη στα κείμενα και στις μουσικές που περιλαμβάνει.

    Ελπίζουμε το τεύχος Αυγούστου να γίνει ιδανική παρέα στις διακοπές σας.