Thursday, 10 August 2017 14:28

RAY BURTON: Μέρος των χρημάτων του Cliff ως δωρεά στο παλιό του σχολείο

Written by 
    RAY BURTON: Μέρος των χρημάτων του Cliff ως δωρεά στο παλιό του σχολείο

    Ο 92χρονος Ray, πατέρας του ανεπανάληπτου Cliff Burton, προσφάτως μίλησε για τα χρήματα που λαμβάνει από τα δικαιώματα του γιου του, τα οποία αφορούν τις studio ηχογραφήσεις που συμμετείχε ο Cliff.

    «Από τις αμοιβές που λαμβάνω, δωρίζω μέρος τους στο σχολείου που πήγαινε ο Cliff, Castro Valley High School, για υποτροφία στον τομέα της μουσικής. Πιστεύω πως και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο με τα χρήματά του, γιατί δεν ήταν ενάντια της εκπαίδευσης. Του άρεσε πάρα πολύ».

    Όταν η πατρική φιγούρα των Metallica, Ray, θυμάται τη στιγμή που ο Cliff έλαβε τα πρώτα χρήματα από τη μουσική του, λέει:
    «Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την αναγνώριση που θα λάμβανε ο δίσκος αργότερα ("Kill 'Em All"). Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε κάτι όταν ο Cliff έλαβε την πρώτη του επιταγή. Νομίζω πως ήταν γύρω στα $1.500. Μας είπε "Μαμά, μπαμπά, να η πρώτη μου επιταγή. Ελάτε, θα σας βγάλω έξω για δείπνο". Έτσι, πήγαμε στο αγαπημένο του μέρος για σούσι, το οποίο ήταν δίπλα από το σχολείο του».

    Σχετικά με την πρώτη φορά που είδε τον γιο του με τους Metallica αφηγείται:
    «Την πρώτη φορά που είδα τον James, τον Lars και τον Dave Mustaine ήταν στο Σαν Φρανσίσκο. Με τη γυναίκα μου Jan, πήγαμε να δούμε την πρώτη συναυλία του Cliff με την καινούρια του μπάντα. Και ομολογώ πως τα πήγαν αρκετά καλά. Διασκέδαζαν πολύ τον κόσμο και το υπέροχο είναι πως το κάνουν ακόμη».

    Προσθέτει: «Μου αρέσει να πηγαίνω σε συναυλίες των Metallica. Η μουσική δεν είναι το αγαπημένο μου είδος, αλλά όπως και να 'χει, ως συγκρότημα είναι αρκετά διασκεδαστικοί. Η μουσική πρέπει να σε διασκεδάζει και αυτοί σίγουρα το πετυχαίνουν. Ο James κάνει φανταστική δουλειά ως τραγουδιστής και frontman. Έχει έμφυτο ταλέντο. Θυμάμαι μία φορά να τον ρωτάω εάν ήταν cheerleader στο σχολείο. Γέλασε πάρα πολύ».

    «Πάντα με άφηνε έκπληκτο ο James. Ήταν ένα πολύ ήρεμο παιδί και εξελίχθηκε σε έναν φανταστικό κιθαρίστα και σε έναν τραγουδιστή που καταφέρνει να κάνει το κοινό να συμμετέχει στο πρόγραμμα».

    Μιλώντας για το γιο του ανέφερε:
    «Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Δε μας δημιούργησε ποτέ προβλήματα. Δεν έμπλεξε με ναρκωτικά. Έπινε μόνο αλκοόλ. Θυμάμαι μια φορά που γύρισε σπίτι μεθυσμένος μαζί με τον φίλο του David DiDonato. Ήταν γύρω στις 2 το πρωί και άκουσα τη σύζυγό μου να με φωνάζει να κατέβω. Όταν κατέβηκα είδα τον David να προσπαθεί να πείσει τον Cliff να μπει μες στο σπίτι. Καταφέραμε να τον πάμε στο δωμάτιό του. Ήταν πραγματικά χάλια. Η Jan είχε ανησυχήσει υπερβολικά αλλά της είπα πως μπορώ να τον αναλάβω εγώ γιατί τα είχα περάσει κι εγώ ο ίδιος κάποιες φορές. Οπότε έκατσα στο κρεβάτι με τον Cliff και τον ετοίμασα για να ύπνο. Ήταν γύρω στα 18 τότε».

    Συνεχίζει: «Καθώς του φορούσα τα ρούχα του ύπνου γύρισε και μου είπε "Είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου". Είναι αστείο το τι σου προκαλεί το αλκοόλ. Αυτό έχει χαραχθεί μέσα μου. Μου φέρθηκε σα να ήμουν όντως ένας υπέροχος πατέρας. Και φυσικά από εκεί και έπειτα αυτό ήθελα να γίνω και γι' αυτό προσπαθούσα».