Tuesday, 12 September 2017 01:35

ELECTRIC WIZARD: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο

Written by 
    ELECTRIC WIZARD: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο

    Τη δισκογραφική τους επιστροφή θα κάνουν σε δύο μήνες οι τεράστιοι Βρετανοί Electric Wizard.

    Τρία χρόνια μετά από το “Time to Die”, οι stoner/doom ήρωες πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ένατο studio album τους με τίτλο “Wizard Bloody Wizard”. Ο δίσκος θα φτάσει στα χέρια μας στις 10 Νοεμβρίου μέσω της Spinefarm και όπως αναφέρει το δελτίου τύπου, θα αποτελείται από: «43 λεπτά ισοπεδωτικού rock. Θα είναι ένας ανελέητος ακουστικός «βιασμός» του μυαλού σας, και όπως οι αγαπημένες horror ταινίες της μπάντας, δεν συστήνεται γι’ αυτούς που έχουν αδύναμα νεύρα!»

    Ο ηγέτης και ιδρυτής της μπάντας, Jus Oborn προσέθεσε: «Από την αρχή καταλάβαμε ότι η κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε είναι αυτή της πραγματικά βαριάς μουσικής, του θεμελιώδους heavy rock που βασίζεται σε μια άγρια εκδοχή των blues. Πιστεύω ότι πολλές μοντέρνες μπάντες είναι πολύ εξεζητημένες και τεχνοκρατικές. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στον πρωτόγονο ήχο των blues με τον ενισχυτή στο τέρμα, όπως ο Hendrix, οι Blue Cheer, οι Led Zeppelin. Εκείνοι πήραν μια μουσική και της ανέβασαν την ένταση, έτσι κι εμείς σκεφτήκαμε να περάσουμε τα blues μέσα από το δικό μας στιλ. Δημιουργήσαμε ένα πολύ βαρύ και αργόσυρτο boogie για την κόλαση του 21ου αιώνα. Με μια πρώτη ματιά ο ήχος μοιάζει απεγνωσμένος, αλλά για ‘μένα παραείναι προκλητικός και άθραυστος.»

    Οι –πλήρως αναλογικές– ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο προσωπικό studio των Electric Wizard, το Satyr IX Recording Studio, με παραγωγό τον ίδιο τον Oborn και την κιθαρίστρια της μπάντας, Liz Buckingham.

    Track listing:

    01. See You in Hell
    02. Necromania
    03. Hear the Sirens Scream
    04. The Reaper
    05. Wicked Caresses
    06. Mourning of the Magicians

    Μέχρι να ακούσουμε το πρώτο δείγμα από το "Wizard Bloody Wizard", θυμόμαστε κάτι από το "Time to Die".